km/óra
  2021.09.22., szerda  •  Móric napja
Betelt a Markusovszky kórház koronavírusos betegeknek kialakított intenzív osztálya

Betelt a Markusovszky kórház koronavírusos betegeknek kialakított intenzív osztálya

A szombathelyi közgyűlés egészségügyi szakmai bizottságának szerdai ülésén elhangzott: betelt a Markusovszky kórház koronavírus-fertőzöttek ápolására kialakított intenzív részlege. Dr. Nemény András polgármester a közgyűlés elején elmondta, több mint 80 koronavírusos beteget kezelnek most a kórházban.

 

Dr. Kecskés László, a bizottság elnöke, a Markusovszky kórház osztályvezető főorvosa elmondta, hogy naponta átlagosan 15-20 igazolt fertőzött beteg érkezik a kórházba. A Covid-intenzív osztály betelt, így szükségessé vált a mellkassebészeten egy újabb járványosztály kialakítása. 

 

Dr. Nemény András polgármester a csütörtöki közgyűlésen elmondta, az elsődleges kórházakban teltház van, a Markusovszky kórház a járvány szempontjából elsődleges kórház lett. Több mint 80 koronavírusos beteget kezelnek most, pár nappal ezelőtt 12-en voltak lélegeztetőgépen. A kórházban 32 gép áll rendelkezésre, véges a kapacitás. Úgy fogalmazott, ha ez a tendencia folytatódik, itt is a teljesítményük végére érnek, dönteni kell, hogy melyik betegeket vegyék előre. Kiemelte, még nem tartanunk itt, de a csúcsot december közepére jósolják. A kórházban osztályokat kellett összevonni, nem az eszközökből, a személyzetből van hiány.


Elhangzott, az alapellátásában is gondok vannak, egyre több háziorvos fertőződik meg, a telefonhívásokat sem tudják fogadni. A Váci utcai rendelőbe például napi 1400 hívás érkezett.
Arra kért mindenkit, hogy tartsák be a szabályokat, az előírt távolságot másoktól, és adassák be az influenza elleni védőoltást. 

Savaria Fórum 30. évfolyam 33. szám - 2021.09.17.
Savaria Fórum 30. évfolyam 33. szám - 2021.09.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Vincze Magdolna szombathelyi gyermekorvos szerint: "Ritka, hogy ilyen sokan betegednek meg"
Jellemzően 4-8 gyerek hiányzik most az óvodás csoportokból és az iskolai osztályokból felsőlégúti megbetegedések miatt Szombathelyen.
Gól a Lövölde térről a mennyei megyeiben: kezdőrúgásból talált be a bucsui játékos
A második félidő elején elvégzett kezdőrúgásból talált be a hazai kapuba Podani Gábor, a vendégek játékosa a Balogunyom-Bucsu (4-2) megyei III. osztályú meccsen.
Orbán nem akar kötelező oltást
Lesz negyedik hullám, nem fog megállni a határoknál – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.
Január elsejéig hosszabbítanák meg a veszélyhelyzetet
A kormány a delta-mutáns terjedése miatt tesz a hosszabbításra javaslatot a parlamentnek.
Megyei I. osztály: A Király nyerte a szombathelyiek csatáját, a Táplán háromgólos hátrányból fordított
A címvédő Sárvár hazai pályán szenvedett vereséget a Kőszegtől. A Celldömölk is négyig jutott a Szentgotthárd ellen, a Körmend és a Bük mérkőzésén pedig döntetlen született. A Jánosháza a Lukácsháza otthonából hozta el a pontokat.
legfrissebbek
Megyei II. osztály, északi csoport: kiütéses gércei és csepregi siker
Utóbbi a Söptével együtt továbbra is hibátlan mérleggel rendelkezik, így ez a két csapat foglalja el a tabella első két pozícióját. A Bozsok lendülete tovább tart, az Alsóújlak viszont zsinórban négy győzelem után ezúttal vereséget szenvedett. A Gencsapáti és a Szeleste megtorpant, a Kemenesalja pedig döntetlent játszott az Újperinttel.
Repülőrajtot vett a Falco, esélyt sem adott a PVSK-nak a bajnoki nyitányon
A szombathelyiek 20-2-es kezdéssel sokkolták a baranyaiakat, innen pedig már nem volt visszaút a vendégek számára.
Megérkezett a fővárosi állatkertbe Szása, a szibériai tigris
A 12 éves állat már látható a kifutójában.
WHO-szakember: Szerbia kezdetben sikeres volt, már nem az
Vb-selejtezők: Egy zárt kapus mérkőzés és pénzbüntetés a magyaroknak
Marco Rossi szövetségi kapitány együttese következő hazai összecsapását október 9-én az albánok ellen vívja.