km/óra
  2021.01.27., szerda  •  Angelika napja
Bécsi bankrablás járvány idején: egy csomag vécépapír is volt a maszkos elkövetőnél, aki meglőtt egy embert

Bécsi bankrablás járvány idején: egy csomag vécépapír is volt a maszkos elkövetőnél, aki meglőtt egy embert

Áprilisi tréfának tűnhet, de nem az: orvosi maszkban, kesztyűben, bevásárló táskával és egy csomag vécépapírral a kezében rabolt ki egy bankfiókot egy férfi Bécsben, péntek délelőtt. Most a rendőrség keresi.

Az ORF tájékoztatása szerint az eddig ismeretlen pénteken délelőtt fél 11 körül fegyverrel fenyegette meg a Rennbahnwegen található bank ügyfeleit és alkalmazottjait - legalább öten voltak a támadás idején a helyiségben. Egy sokkos állapotban menekülni akaró 58 éves nőre rálőtt és súlyosan megsebesítette - a sérültet kórházba vitték, nincsen életveszélyben. 


A rendőrségi adatok szerint a 175-180 centi magas elkövető akcentus nélkül beszélt németül (enyhe bécsi dialektus is felismerhető volt a beszédében). Farmert, fekete cipőt, fekete, félhosszú dzsekit és egy baseballsapkát viselt. 


Az eddigi adatok alapján egy táskába rakatta a készpénzt - ennek egy részét elveszítette menekülés közben. A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a felkutatását, de az elkövetőnek nyoma veszett.


Az arcát FFP-maszk takarta és egészségügyi, egyszer használatos kesztyűben volt. A bankba bevásárló táskával és egy csomag vécépapírral ment be. A meneküléshez egy kerékpárt használt, ezt a Markomannenstrasse-n találták meg. 


A gazdasági kamara 5000 eurós nyomravezetői díjat tűzött ki, a bécsi rendőrség Kampner-csoportja (Gruppe Kampner) a 01/31310/33800 telefonszámon várja a bejelentéseket.

A bécsi rendőrség közzétette a biztonsági kamera egyik felvételét.

 

 

 

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 2. szám - 2021.01.22.
Savaria Fórum 30. évfolyam 2. szám - 2021.01.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
150 új munkahely az 500 mellé: 45 millió euróból készül el az EO bevásárlóközpont új része Felsőőrött
A Rutter Immobilien Gmbh 45 millió eurós befektetéssel új bevásárlóközpontot épít Felsőőrött (Oberwart) az EO mellé, írja a meinbezirk.at.
Február 8-tól kezdhet lazítani Ausztria, a vendéglátás és turizmus újranyitásáról február közepén döntenek
Sajtótájékoztatón jelentette be az osztrák kormány, hogy a december végén elrendelt zárást február 7-ig meghosszabbítja. Emellett az új vírusvariáns gyors terjedése miatt január 25-től elrendelte az FFP2-es maszkok viselését a kereskedelemben és a tömegközlekedésben, a védőtávolságot pedig 1-ről 2 méterre emelték.
Ausztria: hírügynökségi információk szerint február 7-ig marad a lezárás, a vendéglátás és a turizmus február végén indul újra
Az APA hírügynökség szombat késő este közzétett információi szerint február 7-ig meghosszabbítják az koronavírus-járvány miatt december végén elrendelt lezárás szabályait. A kormány vasárnap hivatalosan vasárnap jelenti be a döntéseket. 
Koronavírus-járvány Ausztria: vasárnap jelenti be a kormány az új intézkedéseket
Ausztriában a tartományi vezetők után a szakértők is egyetértettek abban, hogy a decemberi zárás intézkedéseit meg kell hosszabbítani, így elképzelhető, nem lesz lazítás január 24-től. Döntés és hivatalos bejelentés vasárnap várható
Ausztriában botrány robbant ki az oltási sorrend be nem tartása miatt
Botrány robbant ki Ausztiában a koronavírus elleni oltások beadása körül, Sebastian Kurz kancellár a Kronen Zeitung című osztrák lapnak nyilatkozva szerdán megengedhetetlennek nevezte, hogy polgármesterek és feleségeik, illetve helyi prominens személyiségek soron kívül jutottak hozzá a vakcinához.
legfrissebbek
Bezárták az ausztriai edzőtábort, hazatért a magyar cselgáncsválogatott
Idő előtt hazakényszerült az ausztriai nemzetközi edzőtáborból a magyar cselgáncsválogatott.
Magabiztos Falco-győzelem az Alba elleni rangadón
A rendkívül hullámzó találkozón a Falco bizonyult kiegyensúlyozottabbnak és stabilabbnak, ez pedig győzelmet ért Forray Gábor együttese ellen.
Kaliforniában felfüggesztették a karantént
Kalifornia államban felfüggesztették a koronavírus-járvány miatt december elején bevezetett karantént - közölte Gavin Newsom kormányzó.
Kásler: az angliai mutáció ellen is hatékony készítményt engedélyeztek Magyarországon
Engedélyeztek Magyarországon egy, a koronavírus új típusú, angliai mutációja ellen is hatékony készítményt - jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kedden a Facebook-oldalán. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-vel azt közölte: az egyik leghatékonyabb Covid-ellenes hatóanyag első szállítmánya szerdán érkezik.
Továbbra is az FC Barcelona a leggazdagabb futballklub
A koronavírus-járvány miatti bevételkiesések ellenére továbbra is az FC Barcelona vezeti a leggazdagabb futballklubok listáját a Real Madrid és a Bayern München előtt.