km/óra
  2024.07.21., vasárnap  •  Dániel, Daniella napja
Balesetekhez és szén-monoxid-érzékelő jelzéséhez is vonultak hétvégén a tűzoltók

Balesetekhez és szén-monoxid-érzékelő jelzéséhez is vonultak hétvégén a tűzoltók

Öt műszaki mentésnél kérték a Vas vármegyei tűzoltók segítségét február első hétvégéjén, olvasható a katasztrófavédelem közleményében.

 

Mint írják, visszaáramlott a füst pénteken délután egy családi ház kazánhelyiségében a zalalövői Kolozsvári utcában. A körmendi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók az éghető anyagot a kazánból eltávolították, a helyiséget átszellőztették. A kazánháznak közvetlen összeköttetése a családi házzal nem volt, így a lakóteret a füst nem érintette.


Életeket mentette a szén-monoxid-érzékelő pénteken délután egy szombathelyi, Széll Kálmán utcai lakásban. A készülék a hálószobában lévő konvektor közelében jelzett be. A város hivatásos tűzoltói méréseket végeztek az ingatlanban, mérőműszereik kimutatták a szén-monoxid jelenlétét a levegőben. Az egység a helyszínre kérte a gázszolgáltató szakembereit. Az eset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 


Három személyautó volt az érintett abban a balesetben, ami szombaton reggel történt a 84-es főúton Káld közelében. A sárvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és megszüntették a forgalmi akadályt. 


Út szélén parkoló autóknak ütközött szombaton este egy személyautó a kissomlyói Kossuth utcában. A sárvári hivatásos, jánosházi és egyházashetyei önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket és megszüntették a forgalmi akadályt. 


Elhagyta a főutat és a drótkerítést átszakítva egy családi ház udvarán állt meg tegnap reggel egy személyautó Táplánszentkereszten, a Rumi úton. A szombathelyi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók áramtalanították az autót. Az ütközés következtében az autó a ház udvarában parkoló további két járműben is kárt tett. 

 

Fotó: Szombat reggeli káldi baleset. Paor-Smolcz András tű. százados/Sárvár HTP 

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Pontosítás: nem az Illés Akadémia lett a Körösladány tulajdonosa, hanem fordítva, a Békés vármegyei szervezet szerzett tulajdonrészt az ISA-Haladás Kft-ben
Pénteki cikkünkben azt írtuk, a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA-Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe. Valójában pont fordítva történt: a Körösladányi MSK szerzett tulajdonrészt a ISA-Haladás Kft-ben. Mindenesetre a jogi csavar célja feltehetően az, hogy a Illés Akadémia a körösladányiak jogán, segítségével indulhasson a harmadosztályban.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkör szerzett foci tulajdonrészt Szombathelyen (javítva)
Abban az ISA-Haladás Kft-ben lett egyszázalékos tulajdonos az NB III-as visszalépését az önkormányzati választások másnapján bejelentő Körös-parti egyesület, amely a csődben lévő Szombathelyi Haladásból vált ki, és az Illés Akadémia felnőtt csapatának versenyeztetéséért jött létre.
legfrissebbek
A jövő héten kissé mérséklődik a hőség
A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből.
Magyar Nagydíj: Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen
Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen, ezzel pályafutása első sikerét aratta az elitkategóriában.
A nyári betegségek egy része megelőzhető
Napszúrással, felfázással és a kánikula idején nem megfelelően használt légkondicionáló készülékek okozta megbetegedéssel keresik fel leginkább a betegek az orvosi rendelőket a napokban. A legtöbb bajt ugyanakkor a szakértők szerint meg lehet előzni kis elővigyázatossággal és odafigyeléssel.
Lovaglás, népzene és tánc a Vasi Skanzenben
Játékos természetismereti programok, nemezelés, agyagformázás, csuhézás, fafaragás, íjászkodás, lovaglás, népzene és tánc várta a gyerekeket a 27. alkalommal szervezett Pajta Táborban. Szabad levegőn, a Vasi Skanzen területén tartják a foglalkozásokat.
Újabb fejlesztés indult el a Gondosóra programban
Ingyenesen hívható zöldszámot hozott létre a kormány azok számára, akik még nem regisztráltak a Gondosórára, és az internet helyett inkább telefonon intéznék a regisztrációt - közölte a miniszterelnök főtanácsadója vasárnap a Facebookon.