km/óra
  2020.09.24., csütörtök  •  Gellért, Mercédesz napja
Balázsy Péter: a párbeszéd jegyében végezném a munkámat

Balázsy Péter: a párbeszéd jegyében végezném a munkámat

A kampányt összegezte Dr. Balázsy Péter, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, aki a Savaria Fórumnak is elmondta véleményét az elmúlt hetek történéseiről.

-    Szombathelynek az elmúlt hónapokban kialakult békétlenség helyett békére, a fejetlenség helyett fejlődésre, de legfőképpen a valótlanságok helyett a valóságra van szüksége - fejtette ki az álláspontját és hozzátette, reális ígéretek alapján, valódi forrásokból készül a város fejlesztésére.  


– Megválasztásom esetén mindent elkövetek azért, hogy a közgyűlés tagjai ennek szellemében dolgozzanak majd. A városi civil szervezetekkel, kamarákkal, minden szombathelyi polgárral folytatott párbeszéd alapján szeretném végezni a munkámat. Úgy tervezem, hogy az első között döntünk a  jövő évi utcafelújításokról, nem lesz többé bal- és jobboldali utca, csak a műszaki állapot számít majd.


Szombathely indulna a kormány által indított elektromosbusz-pályázaton, erről már egyeztetett Kaderják Péter államtitkárral, mondta Balázsy Péter.  A jelölt szakemberekre bízná a város új közlekedési koncepciójának az elkészítését, addig is új parkolókat jelölne ki és beemelné a Modern Városok programba a parkolóház építését.   Dr. Balázsy Péter bejelentette, hogy minden tavaly született szombathelyi gyermek után elültetnek egy fát. Mivel fontos kérdésnek tartja a környezetvédelmet, ezért először a városi intézményekben, utána pedig az egész városban újragondolnák a szelektív hulladékgyűjtést.


Kérdésünkre, miszerint milyennek ítéli meg a kampányt, amiben volt minden, sőt, minden is, Balázsy Péter azt válaszolta:


-    Sok szereplőtől méltatlan színvonalú dolgok láttak napvilágot, rengeteg valótlanság hangzott el. Nagyon rossz divatot teremtett a Facebook-oldalak mögé bújva történő üzengetés, Szombathely 80 ezres város, a politikai életben mindenki pontosan tudja, ki, kicsoda, semmi szükség sincsen a személyeskedő hazugságokra. 


 

Savaria Fórum 29. évfolyam 34. szám - 2020.09.18.
Savaria Fórum 29. évfolyam 34. szám - 2020.09.18.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Hétfőtől három területen vezetnek be újabb korlátozásokat Ausztriában
A koronavírus-járvány elleni küzdelemben a szövetségi kormány csütörtökön további szigorítást jelentett be. Hétfőtől csak tíz ember tartózkodhat zárt térben magánünnepségeken és rendezvényeken, kibővül a védőmaszkok követelménye, az éttermekben pedig csak ülve lehet fogyasztani, olvasható az orf.at-n.
Szigorú maszkviselési szabályok, 23 órakor bezáró szórakozóhelyek – megjelent a kormányrendelet
Megjelentek a Magyar Közlönyben azok az új járványvédelmi szabályok, amelyeket a szerdai kormánydöntések után Orbán Viktor miniszterelnök ismertetett.
Hétfőtől mintavételi hely nyílik a MÁV-rendelő udvarán
Pontos lista az októberi és a novemberi lomtalanítási időpontokról
A Szomhull a közérthetőség kedvéért készített egy pontosabb összefoglalót a lomtalanítás menetéről, melyben egyébként nem történt semmi változás.
Újabb iskolában jelent meg a koronavírus
legfrissebbek
Megyei I. osztály: Szoros mérkőzésen győzte le a Csepreg a Szarvaskendet a 6. fordulóból elhalasztott mérkőzésen
A kupaküzdelmek miatt szerdára halasztott mérkőzésen kétgólos hátrányból ugyan még fel tudott állni a Szarvaskend, a mérkőzés végi adok-kapokból azonban a Csepreg jött ki jobban és a 77. percben szerzett találattal eldöntötte a találkozót.
Tiltott határátlépés Vas megyében traktorral és gyalog
A járványügyi készültségi időszakban csak a kijelölt határátkelőhelyek vehetők igénybe, hívja fel a figyelmet a rendőrség.
Szeptemberi közgyűlés: bölcsődét alapítanak, igazgatókat neveznek ki (frissítve)
15 napirendet nyilvánosan, kettőt zárt ülésen tárgyalnak a képviselők a szeptemberi közgyűlésen. Költségvetés-módosítás, bölcsődealapítás, ciklusprogram, féléves céges beszámolók és vezetőválasztások is szerepeltek a témák között. A közgyűlést mi is követjük, folyamatosan frissítjük cikkünket.
Genovában az utcán ismét kötelezővé tették a maszk viselését
A liguriai Genova belvárosában ismét bevezették a maszk szabadtéren is kötelező használatát csütörtöktől, az olasz-francia határnál polgármesterek tiltakoztak a koronavírus behurcolása ellen, miközben Giuseppe Conte olasz miniszterelnök bejelentette, hogy nem tervezik az ország ismételt lezárását.
Busszal ütközött, és árokba csapódott egy Skoda Sorokpolány közelében
A személyautó érintőlegesen ütközött a busz oldalával, kiszakadt a kereke, és a menetirány szerinti bal oldali árokba csapódott.