km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Balázsy Péter: a párbeszéd jegyében végezném a munkámat

Balázsy Péter: a párbeszéd jegyében végezném a munkámat

A kampányt összegezte Dr. Balázsy Péter, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, aki a Savaria Fórumnak is elmondta véleményét az elmúlt hetek történéseiről.

-    Szombathelynek az elmúlt hónapokban kialakult békétlenség helyett békére, a fejetlenség helyett fejlődésre, de legfőképpen a valótlanságok helyett a valóságra van szüksége - fejtette ki az álláspontját és hozzátette, reális ígéretek alapján, valódi forrásokból készül a város fejlesztésére.  


– Megválasztásom esetén mindent elkövetek azért, hogy a közgyűlés tagjai ennek szellemében dolgozzanak majd. A városi civil szervezetekkel, kamarákkal, minden szombathelyi polgárral folytatott párbeszéd alapján szeretném végezni a munkámat. Úgy tervezem, hogy az első között döntünk a  jövő évi utcafelújításokról, nem lesz többé bal- és jobboldali utca, csak a műszaki állapot számít majd.


Szombathely indulna a kormány által indított elektromosbusz-pályázaton, erről már egyeztetett Kaderják Péter államtitkárral, mondta Balázsy Péter.  A jelölt szakemberekre bízná a város új közlekedési koncepciójának az elkészítését, addig is új parkolókat jelölne ki és beemelné a Modern Városok programba a parkolóház építését.   Dr. Balázsy Péter bejelentette, hogy minden tavaly született szombathelyi gyermek után elültetnek egy fát. Mivel fontos kérdésnek tartja a környezetvédelmet, ezért először a városi intézményekben, utána pedig az egész városban újragondolnák a szelektív hulladékgyűjtést.


Kérdésünkre, miszerint milyennek ítéli meg a kampányt, amiben volt minden, sőt, minden is, Balázsy Péter azt válaszolta:


-    Sok szereplőtől méltatlan színvonalú dolgok láttak napvilágot, rengeteg valótlanság hangzott el. Nagyon rossz divatot teremtett a Facebook-oldalak mögé bújva történő üzengetés, Szombathely 80 ezres város, a politikai életben mindenki pontosan tudja, ki, kicsoda, semmi szükség sincsen a személyeskedő hazugságokra. 


 

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.