km/óra
  2023.12.10., vasárnap  •  Judit napja
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Készül a körforgalom a Bagolyvárnál

Készül a körforgalom a Bagolyvárnál

Bár a munkák még javában tartanak az autósok egy ideje már különösebb fennakadás nélkül használhatják az átépítés alatt álló kereszteződést a Bagolyvárnál.

 

A kivitelezés még ősszel kezdődött egy uniós kerékpárút-építési projekt keretében. A környék közlekedése már most is majdnem zavartalan, szinte akadály nélkül haladhatnak át az autók, igaz, amíg az építkezés tart, csak csökkentett sebességgel.

Tóth Kálmán, a Városstratégiai Bizottság elnöke szerint az útfelületen a mostani kiegyenlítő aszfaltrétegre már csak egy 4-5 centis kopóréteg kerül majd. Akkor egy félnapos útlezárásra kell még számítani, illetve a szegélyek, járdafelületek és a kerékpárút burkolatának kialakítása után – várhatóan májusban – átadhatják a megújult csomópontot a szombathelyi közlekedőknek.

A körforgalom csökkenti a környék környezetterhelését is – mondta el lapunknak Németh Ákos tanácsnok. „Egy kicsit felgyorsul itt a forgalom, most már nem fognak olyan sokáig pöfögni itt a Nárai út felől érkező autók, miközben arra várnak, hogy ki tudjanak kanyarodni. Reméljük, hogy ezzel a körforgalommal egy picit sikerül lendületesebbé tenni itt forgalmat. Az építkezés során sikerült megőrizni az itt élő, helyi védettség alatt álló fát is. A növény gyökere ugyan a beruházás során megsérült, de megvizsgáltattuk egy faápolási szakmérnökkel, aki biztosított minket arról, hogy mindez nem okozott maradandó károkat ennek a fának.” Az itt felmerült problémák miatt az önkormányzati beruházásokhoz a jövőben favédelmi akciótervet is kérnek majd. 

 

Fotó: Nagy Jácint
 

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.