km/óra
  2024.06.17., hétfő  •  Laura, Alida napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Készül a körforgalom a Bagolyvárnál

Készül a körforgalom a Bagolyvárnál

Bár a munkák még javában tartanak az autósok egy ideje már különösebb fennakadás nélkül használhatják az átépítés alatt álló kereszteződést a Bagolyvárnál.

 

A kivitelezés még ősszel kezdődött egy uniós kerékpárút-építési projekt keretében. A környék közlekedése már most is majdnem zavartalan, szinte akadály nélkül haladhatnak át az autók, igaz, amíg az építkezés tart, csak csökkentett sebességgel.

Tóth Kálmán, a Városstratégiai Bizottság elnöke szerint az útfelületen a mostani kiegyenlítő aszfaltrétegre már csak egy 4-5 centis kopóréteg kerül majd. Akkor egy félnapos útlezárásra kell még számítani, illetve a szegélyek, járdafelületek és a kerékpárút burkolatának kialakítása után – várhatóan májusban – átadhatják a megújult csomópontot a szombathelyi közlekedőknek.

A körforgalom csökkenti a környék környezetterhelését is – mondta el lapunknak Németh Ákos tanácsnok. „Egy kicsit felgyorsul itt a forgalom, most már nem fognak olyan sokáig pöfögni itt a Nárai út felől érkező autók, miközben arra várnak, hogy ki tudjanak kanyarodni. Reméljük, hogy ezzel a körforgalommal egy picit sikerül lendületesebbé tenni itt forgalmat. Az építkezés során sikerült megőrizni az itt élő, helyi védettség alatt álló fát is. A növény gyökere ugyan a beruházás során megsérült, de megvizsgáltattuk egy faápolási szakmérnökkel, aki biztosított minket arról, hogy mindez nem okozott maradandó károkat ennek a fának.” Az itt felmerült problémák miatt az önkormányzati beruházásokhoz a jövőben favédelmi akciótervet is kérnek majd. 

 

Fotó: Nagy Jácint
 

kapcsolódó galéria
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Eligazol a Haladás futsalcsapatának meghatározó légiósa
A zöld-fehérekkel 3-3 magyar bajnoki címet és Magyar Kupa győzelmet nyert brazil Luiggi Longo külföldön folytatja pályafutását.
legfrissebbek
230 településen gyérítik a szúnyogokat a héten, Vas megyében egy helyen sem
A héten tizenhárom vármegye 230 településén, hatvanezer hektáron gyérítik a szúnyogokat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.
Foci Eb 2024: Románia-Ukrajna 3-0
A román válogatott 3-0-ra legyőzte az ukrán csapatot hétfőn a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának első mérkőzésén.
Zsúfolásig megtelt a szurkolói sátor a Sportház előtt
Zsúfolásig megtelt az Agora és a TDK által közösen kialakított szurkolói zóna szombaton a Sportház előtti téren. 15 órakor első Európa-bajnoki mérkőzését játszotta a magyar labdarúgó válogatott a németországi tornán. A szurkolói házban a drukkerek óriáskivetítőn követhették a Svájc elleni találkozót, amely 3-1-es vereséggel ért véget.
ÖkoPlusz Fesztivál a környezettudatosság jegyében
Nyolc helyszínen közel 100 programmal várta a látogatókat az ÖkoPlusz Fesztivál pénteken és szombaton a Kámoni Arborétumban. A természetközeli rendezvényt immár harmadszor szervezte meg a H+ Média és Kulturális Egyesület a környezettudatosság, az ismeretterjesztés és a szórakoztatás jegyében, minden korosztály számára.
Boszorkányok, bronzöntés, deresre húzás, rabszállító kocsi és sok-sok művészeti program vár a Múzeumok Éjszakáján
Június 22-én kilenc helyszínen, 70 programmal várja látogatóit a Múzeumok Éjszakája, melyről hétfőn, a Savaria Múzeumban tartottak sajtótájékoztatóta részt vevő intézmények képviselői.