km/óra
  2024.05.19., vasárnap  •  Ivó, Milán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Az ország első börtön bölcsijében járt a Mikulás

Az ország első börtön bölcsijében járt a Mikulás

Kilenc kisgyermek várta izgatottan a Mikulást december 6-án a szombathelyi börtön bölcsődéjében. A büntetés-végrehajtás újabb családbarát intézkedéssel bővítette a palettáját és tavasszal megnyitotta első munkahelyi bölcsődéjét. Becenevén, a „BöriBölcsi” a börtön területén, de a fogvatartotti részlegektől teljesen elkülönülő épületrészben kapott helyet, olvasható a közleményükben.

 

Mint írják, Nina, Anna, Rebeka, Olivér, Noel, Flóri, Levi, Zéti és Dani szerdán szép ruhában gyülekeztek a BöriBölcsi egyik csoportszobájában. A nagyszakállú beléptetéséről, biztonsági ellenőrzéséről nem tisztünk beszámolni, a lényeg az, hogy a manói egészen biztosan frissítették a címlistát, így szerencsére a Mikulás is tudta, hogy a szombathelyi börtönben nyílt egy bölcsőde, ahova Söptére menet feltétlenül be kell kopogtatnia. Jól is esett neki a rövid pihenő, hiszen – mint mondta -, nagyon elfáradt útközben. A Szafari csoport szobájában énekkel és terített asztallal – tejjel, sütinyalókával és grincskeksszel – várták a gyerekek és gondozóik.


A Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet új intézménye a börtön munkatársainak bölcsődés korú gyermekeire vigyáz addig, amíg szüleik szolgálati feladataikat teljesítve az elítéltekre felügyelnek. A munkahelyi bölcsőde – amely a börtön területén épült fel - jelentős segítséget nyújt a büntetés-végrehajtás kisgyermekes dolgozóinak.  Az épület felújítását többségében fogvatartotti munkáltatással végezte el a börtön. A közel egy évig tartó munkálatok során összesen 57 fogvatartott, több mint 23 ezer munkaórában dolgozott a szombathelyi börtön munkatársainak irányításával.


A közel 290 m2 alapterületű bölcsőde 4 csoportszobával, öltöző helyiséggel, mosdókkal, konyhákkal és egy 600 m2-es, modern kültéri játékokkal felszerelt udvarral rendelkezik. Az épület felújítását követően, az intézmény a kollégák példaértékű összefogásával még szebbé vált: a csoportszobákat modern, biztonságos bútorokkal és játékokkal rendezték be, de a falra festett mese-és állatfigurákat is az intézet egyik szakápolója készítette.


A „BöriBölcsi” összesen 32, három év alatti gyermek elhelyezését teszi lehetővé, akik 8-8 fős létszámban, összesen négy csoportszobában kapnak helyet. A gyermekekre 4 szakképzett gondozónő, 1 vezető gondozó és 4 dajka néni vigyáz, akik így már szintén a büntetés-végrehajtási intézet munkavállalói lettek. A bölcsőde maximálisan igazodik a dolgozók munkarendjéhez úgy, hogy a korán kezdők és a későn távozók gyermekeinek is biztosított legyen az elhelyezése. A „BöriBölcsi” hétköznapokon reggel 6 órától délután 18 óráig üzemel.

 

Fotó: Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Kikapott, de bennmaradt az NB/II-ben a Haladás - papíron
A Merkantil Bank liga 33. fordulójában a vasiak az Ajkát látták vendégül. Ellentétes félidők után a vendégek 3-1-re nyertek.
Sportszerűség, fegyelem, bajtársiasság, humor – felavatták a Szabó Éva sétányt (képgalériával)
Tegnap délután ünnepélyes keretek közt felavatták a Haladás pálya mögött a Szabó Éva sétányt. Köszöntőbeszédet dr. László Győző, Szombathely sportügyekért is felelős alpolgármestere, Kelemen Krisztián önkormányzati képviselő és Szabó Hajnalka, a Haladás VSE Tenisz Szakosztályának elnöke mondott. Az ünnepi esemény zárásaként leleplezték Szabó Éva emléktábláját. A legendás teniszező 2022-ben hunyt el.
Indul a vidéki vendéglátóhelyek támogatása
Tizenhárom milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től - hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).
A polgármester nem dönthet az SZKKA ingyenes csarnokhasználatáról, a májusi közgyűlés tárgyalja a kérést
A májusi közgyűlésen tárgyalja az önkormányzat az SZKKA csarnokhasználati kérelmét, május 24-én pedig szurkolói ankét lesz, amelyen részt vesz a városvezetés is - egyebek mellett ez derül ki abból a levélből, amelyet vasárnap délután dr. Nemény András tett közzé. Az NB I-be
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon, a japán Kobéban – írta az MTI.