km/óra
  2021.07.27., kedd  •  Olga, Liliána napja
Az Aréna Savariában ünnepelt szurkolóival a Falco

Az Aréna Savariában ünnepelt szurkolóival a Falco

Igazi fiesztahangulatban köszöntötték az immár háromszoros magyar bajnokot.

 

Szép számmal gyűltek össze a Falco drukkerei a klub által szervezett csütörtök esti ünnepségre az Aréna Savariában. Mint arról beszámoltunk, a szombathelyiek legyőzték az aranycsata mindent eldöntő, ötödik mérkőzésén a Szolnokot, ez pedig azt jelentette, hogy 2019 után ismét a Falco-Vulcano Energia KC lett a magyar bajnok, ráadásul bő egy hónappal ezelőtt a Magyar Kupában is diadalmaskodott az együttes. Mivel tegnap a helyszínen csak korlátozott számban lehettek jelen a szurkolók, a sárga-feketék 18 óra 30 perces kezdettel minden szimpatiztánst az Aréna Savariába invitáltak, hogy együtt emelhessék fel a trófeát.

 

Az est moderátora Kollerits Barnabás volt, aki nyitásként beszédében felelevenítette a 2020/2021-es szezon legszebb pillanatait köztük a Bajnokok Ligája-szerepléssel, a Ludovika Arénában aratott kupagyőzelemmel, és végül, de nem utolsó sorban a harmadik csillagot jelentő bajnoki győzelemmel. Kollerits Barnabás kiemelte, sok dologgal kellett megküzdeni az elmúlt hónapokban, a csapat azonban ezúttal is megmutatta, hogy milyen erő lakozik benne, ami elengedhetetlen volt ahhoz, hogy összejöjjön a duplázás. A szurkolók, a játékosok, stábtagok igazi családot alkottak és alkotnak, amelyhez jó tartozni, és amelynek tagjai az egész idény során rengeteg erőt merítettek egymásból. Az is elhangzott, hogy a játékosok az egész szezon során elképesztő alázattal és elhivatottsággal végezték a munkájukat és elképesztő energiákat fektettek abba - olykor vasárnapi - edzésekkel is, hogy a szurkolóknak és a városnak örömet és minél több szép pillanatot szerezzenek. 

 

Az összegzés után aztán hatalmas üdvrivalgás és ováció közepette szólították színpadra egyenként a főszereplőket, akik egy kicsit fáradtan, ám annál boldogabban, az aranyéremmel a nyakukban vonultak be. Benke Szilárd ugyan nem tudott részt venni az eseményen, de hangüzenet formájában elmondta, mennyire hálás azért, hogy ennek a csapatnak a része lehet, és hogy bebizonyosodott, hogy a fantasztikus szurkolótáborral együtt bármire képes lehet az együttes. Gasper Okorn, valamint Milos Konakov sem úszta meg a levegőbe dobálást, miközben olyan klasszikusok csendültek fel, mint a Queen We Are The Champions című dala, amit együtt énekelt mindenki, csakúgy, mint a Falco-indulót. Ezt követően Nemény András polgármester, valamint Tóth Kálmán, a Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottság elnöke érkezett a levágott hálóval, valamint a trófeával, amit aztán tüzijáték kíséretében a csapat együtt emelt a magasba. Természetesen a csapatfotó sem maradhatott el, az esemény hivatalos része után pedig sok-sok szurkoló vonult a színpadhoz, hogy begyűjtsék az aláírásokat, elkészüljenek a közös képek és gratulálhassanak a játékosoknak, stábtagoknak. A rengeteg gyermek, kosaras palánta előtt pedig - akik szintén alig várták, hogy találkozzanak kedvenceikkel - olyan példaképek állnak, mint Perl Zoltán, Váradi Benedek, vagy éppen Benke Szilárd. 

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
14 éves lányt keres a szombathelyi rendőrség
Kisbabájával a kezében kért segítséget a balesetet szenvedett nő Szombathely határában
Csütörtökön történt személyi sérüléses közlekedési baleset Szombathely és Gyöngyösfalu között, a 87-es főúton. Álló Volvóba rohant egy Suzuki, az okozó elvesztette az eszméletét.
Gyújtsatok ma egy gyertyát Rozikámért! – Egy édesanya kérése
Pontosan egy éve történt az elmúlt évek talán legmegrázóbb közlekedési balesete Vas megyében, idézi fel a 112press.
Nemet mondtak a magyar helyreállítási tervre
Az Európai Bizottság nem hagyja jóvá a magyar helyreállítási tervet, amíg a kormány nem nyújt az unió által elvárt garanciákat.
Szombathely az egészségipar fellegvárává válhat
A tervezett egészségipari fejlesztésekről és az ehhez kapcsolható uniós forrásokról tartott közös sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, Ujhelyi István, az MSZP Európai Parlamenti képviselője és Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője ma délelőtt a Városháza előtti téren. Elhangzott: mindhárman igyekeznek saját területükön tenni azért, hogy Szombathely az egészségipar fellegvárává váljon a jövőben.
legfrissebbek
Tizenhárman fulladtak bele az idén a Balatonba
Az eddigi halálesetek többsége nagy melegben, partközelben, kis vízben történt; idős emberek lettek rosszul, vagy a nem megfelelő úszástudás és a vízbiztonság hiánya vezetett tragédiához. 
Újranyithat a vízminőség miatt bezárt négy velencei-tavi strand
A jelenlegi eredmények szerint nem igazolt, hogy a szennyvíz a csatornarendszerből került volna a tó vizébe.
Márton Anna negyedik lett női kardban 
Márton Anna vereséget szenvedett a bronzmérkőzésen a női kardozók hétfői egyéni versenyében a tokiói olimpián, ezzel a negyedik helyen végzett. 
Elkezdődött az őzek násza
Őznász idején a bakok kergetik a sutákat és más, konkurens bakokat, miközben jóval figyelmetlenebbek, mint az év más időszakában. 
Szombaton rendezik a Strandok éjszakáját, hajnalig tart nyitva több vasi és zalai létesítmény is.
A Zalakarosi Fürdő, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő, a Bükfürdő Thermal and Spa is csatlakozott a programhoz.