km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Az adminisztrációs teendőkben segítenek a háziorvosoknak az önkormányzat dolgozói

Az adminisztrációs teendőkben segítenek a háziorvosoknak az önkormányzat dolgozói

Mától az önkormányzat dolgozói értesítik ki az oltásra regisztrált szombathelyieket, ezzel tehermentesítik a háziorvosokat az adminisztrációs teendőik alól, mondta el a város Facebook-oldalán megjelent videóban dr. László Győző (Éljen Szombathely) alpolgármester.

 


Az alpolgármester ismertette, hogy jelenleg az állami oltópontokon és a háziorvosnál lehet a koronavírus elleni vakcinát beadatni. Visszautalt arra, hogy a háziorvosok fordultak hozzájuk azzal, hogy alakítsanak ki tömeges oltópontokat. Az önkormányzat ennek a kérésnek eleget is tett, az oltópontok elkészültek. Ám ezek, a kormányhivatal döntése miatt nem kezdhetik meg működésüket. 


Hozzáfűzte, éppen ezért a háziorvosokkal közösen egyeztetve abban állapodtak meg, hogy legalább az adminisztratív részben segítséget nyújtanak.  Kiemelte, 86-an jelentkeztek az önkormányzati dolgozók közül erre a feladatra, ők kezelik majd az értesítéseket. Az önkénteseket felkészítették a feladatra, valamint megkötötték a háziorvosokkal az adatkezelési szerződést. Elmondta még, hogy nemcsak a háziorvosokhoz történő behívók kiértesítését végzik a kollégák, hanem azokat is, amelyek az állami oltópontokra szólnak. 


Hozzátette, hogy a kulturális államtitkár a napokban küldött felkérést, hogy mérjék fel, kik azok a kulturális intézményeikben, akik önkéntes munkát tudnak végezni a kórházak számára. A felmérés megtörtént, az adatokat továbbították a minisztérium felé.  

 


 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.