km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Az adminisztrációs teendőkben segítenek a háziorvosoknak az önkormányzat dolgozói

Az adminisztrációs teendőkben segítenek a háziorvosoknak az önkormányzat dolgozói

Mától az önkormányzat dolgozói értesítik ki az oltásra regisztrált szombathelyieket, ezzel tehermentesítik a háziorvosokat az adminisztrációs teendőik alól, mondta el a város Facebook-oldalán megjelent videóban dr. László Győző (Éljen Szombathely) alpolgármester.

 


Az alpolgármester ismertette, hogy jelenleg az állami oltópontokon és a háziorvosnál lehet a koronavírus elleni vakcinát beadatni. Visszautalt arra, hogy a háziorvosok fordultak hozzájuk azzal, hogy alakítsanak ki tömeges oltópontokat. Az önkormányzat ennek a kérésnek eleget is tett, az oltópontok elkészültek. Ám ezek, a kormányhivatal döntése miatt nem kezdhetik meg működésüket. 


Hozzáfűzte, éppen ezért a háziorvosokkal közösen egyeztetve abban állapodtak meg, hogy legalább az adminisztratív részben segítséget nyújtanak.  Kiemelte, 86-an jelentkeztek az önkormányzati dolgozók közül erre a feladatra, ők kezelik majd az értesítéseket. Az önkénteseket felkészítették a feladatra, valamint megkötötték a háziorvosokkal az adatkezelési szerződést. Elmondta még, hogy nemcsak a háziorvosokhoz történő behívók kiértesítését végzik a kollégák, hanem azokat is, amelyek az állami oltópontokra szólnak. 


Hozzátette, hogy a kulturális államtitkár a napokban küldött felkérést, hogy mérjék fel, kik azok a kulturális intézményeikben, akik önkéntes munkát tudnak végezni a kórházak számára. A felmérés megtörtént, az adatokat továbbították a minisztérium felé.  

 


 

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.