km/óra
  2024.06.24., hétfő  •  Iván napja
Ausztriában nem fogadják el a keleti oltásokat

Ausztriában nem fogadják el a keleti oltásokat

A Sinopharm és a Sputnik oltással sem lesznek majd látogathatók Ausztriában a vendéglátóegységek és a strandok. Hiába igazolja majd az oltottságot a védettségi igazolvány, a keleti vakcinákkal beoltottaknak továbbra is csak negatív teszttel lesz lehetséges számos helyre a belépés, olvasható az orf.at-n.

 

Mint írják, a Szövetségi Egészségügyi Minisztérium információi szerint csak és kizárólag az Európai Unió által elfogadott oltásokat fogadják el Ausztriában is. Akik az orosz „Sputnik V“, vagy a kínai Sinopharm vakcinákal oltatták be magukat külföldön, azok továbbra is csak negatív koronavírus teszttel vehetik igénybe többek között a szállodák, az éttermek és a strandok szolgáltatásait.


A védettségi igazolvány csak akkor mentesít a tesztelési kötelezettség alól, ha szerepel rajta a Biontech Pfizer, Moderna, AstraZeneca vagy a Johnson & Johnson vakcinával történt beoltottság, a koronavírus fertőzésből való felépülés hat hónapnál nem régebbi orvosi igazolása, vagy egy aktuális PCR teszt negatív eredménye.
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 24. szám - 2024.06.21.
Savaria Fórum 33. évfolyam 24. szám - 2024.06.21.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak