km/óra
  2024.04.12., péntek  •  Gyula napja
Játszótérátadás és környezettudatos délelőtt Oladon

Játszótérátadás és környezettudatos délelőtt Oladon

A CLLD program keretében sikerült lehívni 750 millió forintot a Savaria Jövőjéért Helyi Akciócsoport (HACS) a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiában kitűzött célokra városunknak, így több játszóteret – köztük az oladit is - teljesen felújították a közelmúltban. A múlt pénteken az Oladi Általános Iskola diákjait az AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft. munkatársai érdekes programokkal várták. Ma délelőtt megtörtént a játszótér hivatalos átadója is, mindkét eseményen részt vett dr. Horváth Attila alpolgármester, a körzet képviselője.

Mint ismeretes, Oladon a Kodály Zoltán utca – Nagy László utcai lakótömbök által határolt játszóteret teljesen felújíttatta az önkormányzat. A korábbi eszközöket elbontották. A játszótér déli részére homokozó, hintakombináció, mini házikó, rugós vitorlás, karusszel (mozgásukban korlátozottak számára is alkalmas, gumiburkolattal); az északi részére kötélmászóka, csúszdás mászóvár, fém csőcsúszda, zigzag egyensúlyozó, valamint mérleghinta került. A leromlott állapotú padokat elbontották, helyére újak kerültek.
 
A múlt pénteken az Oladi Általános Iskola diákjaira érdekes, környezettudatos programok vártak. Játékos formában bővíthették ismereteiket az egészséges táplálkozásról, a szelektív hulladékgyűjtésről, de kipróbálhattak újrahasznosított eszközöket is.

- Nagyon örülök, hogy ilyen szép körülmények között játszhatnak az oladi gyerekek, akikből egyre több van. Fejlődik ez a városrész is – fogalmazott dr. Horváth Attila.
Ma délelőtt aztán megtörtént a játszótér hivatalos átadója is. Dr. Horváth Attila rövid köszöntője után a Hétszínvirág Óvodából érkező gyermekcsoport adott elő tavaszköszöntő műsort.

Savaria Fórum 33. évfolyam 13. szám - 2024.04.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 13. szám - 2024.04.05.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Spártai megmérettetés Szombathelyen
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Többféle kategóriában mérhetik össze tudásukat a jelentkezők, a szervezők pedig a jótékonyságra is nagy hangsúlyt fektetnek. Aznap több utcát is lezárnak Szombathelyen.