km/óra
  2023.09.21., csütörtök  •  Máté, Mirella napja
Játszótérátadás és környezettudatos délelőtt Oladon

Játszótérátadás és környezettudatos délelőtt Oladon

A CLLD program keretében sikerült lehívni 750 millió forintot a Savaria Jövőjéért Helyi Akciócsoport (HACS) a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiában kitűzött célokra városunknak, így több játszóteret – köztük az oladit is - teljesen felújították a közelmúltban. A múlt pénteken az Oladi Általános Iskola diákjait az AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft. munkatársai érdekes programokkal várták. Ma délelőtt megtörtént a játszótér hivatalos átadója is, mindkét eseményen részt vett dr. Horváth Attila alpolgármester, a körzet képviselője.

Mint ismeretes, Oladon a Kodály Zoltán utca – Nagy László utcai lakótömbök által határolt játszóteret teljesen felújíttatta az önkormányzat. A korábbi eszközöket elbontották. A játszótér déli részére homokozó, hintakombináció, mini házikó, rugós vitorlás, karusszel (mozgásukban korlátozottak számára is alkalmas, gumiburkolattal); az északi részére kötélmászóka, csúszdás mászóvár, fém csőcsúszda, zigzag egyensúlyozó, valamint mérleghinta került. A leromlott állapotú padokat elbontották, helyére újak kerültek.
 
A múlt pénteken az Oladi Általános Iskola diákjaira érdekes, környezettudatos programok vártak. Játékos formában bővíthették ismereteiket az egészséges táplálkozásról, a szelektív hulladékgyűjtésről, de kipróbálhattak újrahasznosított eszközöket is.

- Nagyon örülök, hogy ilyen szép körülmények között játszhatnak az oladi gyerekek, akikből egyre több van. Fejlődik ez a városrész is – fogalmazott dr. Horváth Attila.
Ma délelőtt aztán megtörtént a játszótér hivatalos átadója is. Dr. Horváth Attila rövid köszöntője után a Hétszínvirág Óvodából érkező gyermekcsoport adott elő tavaszköszöntő műsort.

Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Ma indul a városi nagytakarítás!
Még 2020 júniusában fogadta el egyhangúlag Szombathely MJV képviselő-testülete a "Vigyázzunk együtt Szombathelyre!" szemléletformáló programot, mely 2023-ban is folytatódik. Szombathely MJV Önkormányzatának szervezésében a tavalyi év sikeres lebonyolításának folytatásaként idén ismét városi nagytakarítást tartanak a Vigyázzunk együtt Szombathelyre! program keretein belül.
legfrissebbek
Az élelmiszer-mentési akció több száz családnak nyújt segítséget Szombathelyen
A Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek és partnereinek köszönhetően évről évre egyre többen jutnak hozzá a kereskedelmi szektorban feleslegessé vált ételekhez. Városunkban több segélyszervezet is együttműködik az élelmiszerbankkal. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatnál, a Hársfa Háznál és a Szikla Szociális Központban több száz családnak nyújtanak segítséget - heti rendszerességgel.
Közel 300 millió forintból korszerűsödött a Markusovszky kórházban a járóbeteg-ellátás
291,37 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatásnak köszönhetően korszerű, orvostechnikai műszerek beszerzése történt meg a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban, melyek eredményeként tovább emelkedik a járóbeteg-ellátás színvonala, olvasható a lapunkhoz is eljuttatott sajtóközleményben.
Bemutatták dr. Czetter Ibolya könyvét
Leaszfaltozták a Hadnagy utcai járdát
A Szent Jobb országjárása: könyvbemutató volt a Smidt Múzeumban