km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Áprilisban kezdődik a Bartók Béla körút leharcolt parkolójának felújítása

Áprilisban kezdődik a Bartók Béla körút leharcolt parkolójának felújítása

A tervek szerint május közepéig elkészül, és sokkal több autó fog elférni benne.

Hamarosan kezdődhet a munka a Bartók Béla körút 40-nél lévő társasházak előtti parkolóban, kedden ugyanis hivatalosan is átadták a munkaterületet a „Szkendó” Építőipari és Mélyépítő Mérnöki Kft.-nek – számolt be Facebook-oldalán Czeglédy Csaba, a körzet képviselője.

Az egyeztetés alapján a tényleges munkálatokat 2024. április 2-án fogják elkezdeni és várhatóan május közepéig fejezik majd be.

Mint írja, a felújítás sok nehézséget fog okozni az itt élőknek, emiatt már most a türelmüket és megértésüket kéri, mivel megéri a kitartás.

A parkoló két oldalán – a játszótér és a körút felől – betonalap is készül, viszont középen a szakemberek szerint erre nincsen szükség,  így ott „csak” aszfaltozás lesz, mely után felfestik a parkolóhelyeket is.

A számítások szerint a parkoló maximális kihasználásával 12-15 gépjárművel több fog elférni – teszi hozzá a képviselő.

 

Fotó: Facebook/Czeglédy Csaba

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.