km/óra
  2021.02.24., szerda  •  Szőkőnap napja
Anna Zoya volt a leggyorsabb baba

Anna Zoya volt a leggyorsabb baba

Január elsején hajnali 2 óra 11 perckor született meg az év első Vas megyei babája a szombathelyi Markusovszky Kórházban. Anna Zoya 2615 grammal, 49 centiméterrel és nagy, barna hajjal, a Balogh család első gyermekeként jött világra. Otthonukban kerestük fel őket.

 

Ottjártunkkor a kis Anna épp édesapja karjaiban pihent. Csendes, nyugodt baba. A napjaik harmóniában és nagy szeretetben telnek, még ismerkednek egymással, a szülők nem győzik csodálni a kis jövevényt. Bár az éjszakák mozgalmasak, majd belerázódnak, mondja az édesapa.

 

Anna alaposan meglepte őket, hiszen a vártnál korábban érkezett, nem is készültek ilyen kis méretű ruhákkal. Január 15-ére volt kiírva a szülés, így egyáltalán nem számítottak rá, hogy újévi baba érkezik hozzájuk. December 30-án éjfélkor azonban spontán elfolyt a magzatvíz, és másnap jelentkeztek a fájások. Akkor már megfordult a fejükben, hogy kislányuk lehet az új esztendő első babája.

 

– Nem volt könnyű szülés, de megérte. Anna hosszú vajúdás után, természetes úton született. Az osztály dolgozói is a csodájára jártak, mindenki látni akarta 2021 első kisbabáját. Évek óta vártuk már őt, a nevét is rég kiválasztottuk. Nehéz róla örömkönnyek nélkül beszélni, csodálatos érzés édesanyának lenni – meséli Balogh Evelin Anna. A nagy pillanatnál az apuka, Ádám is jelen volt. Meghatottan beszélt a kislányáról.

 

– A családban többen is vannak, akik a vártnál egy kicsit korábban születtek. Én magam január 2-ai vagyok. Bíztam benne, hogy Anna újévre megérkezik. Mindkettejüket nagyon féltettem. Sajnáltam a páromat, mert a szülés sok szenvedéssel és fájdalommal járt a számára, de a vége nagyon szép volt. Csodálatos élményt jelentett, minden pillanatot megért. Túl vagyunk rajta, és a lényeg, hogy a kis Anna már itt van velünk. Leírhatatlan érzés apukának lenni, mindenkinek szívből ajánlom – mondja Balogh Ádám, aki virágcsokorral lepte meg feleségét és Annát a kórházban. Azt is elárulta, nem tud betelni a kislányával, tízpercenként benéz hozzá, amikor alszik.

 

Anna időközben elálmosodik, édesapja lerakja a hófehér kiságyba. Hason szeret aludni, egy hangja sincs. Szülei a hátát simogatják, amíg elszenderedik. Azt mondják, könnyű őt megnyugtatni, sokat van ölben, naphosszat puszilgatják, szeretgetik. Kialakulóban vannak a napi rituáléik, a fürdetést például Anna is nagyon élvezi.

 

A családtagok sorra jönnek látogatóba, mindenki boldog, és látni szeretné a babát. Ő a második unoka a családban, de az első kislány, a nagyszülők is nagy szeretettel fogadták. A napokban sokat tudnak együtt lenni, az újdonsült család bízik benne, hogy hamar összecsiszolódnak.
Újév hajnalán a szombathelyi kórházban nem volt több szülés, bár az osztályra több kismamát is felvettek azon az éjszakán.

 

kzs

kapcsolódó cikkek
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Legfrissebb anyakönyvi hírek:
címkék
kapcsolódó cikkek
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Legfrissebb anyakönyvi hírek:
Savaria Fórum 30. évfolyam 6. szám - 2021.02.20.
Savaria Fórum 30. évfolyam 6. szám - 2021.02.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ausztria: március 1-én egyeztetnek arról, mikor és milyen feltételekkel nyithatnak ki az éttermek és a szállodák
Mégis lesz egyeztetés arról, hogy a vendéglátó- és szálláshelyek mikor és milyen feltételekkel nyithatnak Ausztriában: ez a megállapodás született azon a pénteki megbeszélésen, amelyen a kabinet tagjai és az ágazati képviselők vettek részt. A tulajdonosok hajlanak arra, hogy elfogadják a korábban elutasított megoldást, és hajlandóak negatív vírustesztet kérni a vendégektől, írja az ORF és az oe24.
Nincs újabb lazítás Ausztriában: legalább húsvétig nem nyitnak ki a vendéglők és a szállodák
Leghamarabb húsvét környékén lazítanak Ausztriában a koronavírus-járvány ellen hozott intézkedéseken, derült az osztrák kormány szakértőkkel folytatott beszélgetése után. A vendéglátó egységek, a szállodák, a kulturális intézmények legalább húsvétig, azaz április elejéig zárva maradnak – szakma rendesen kiakadt a döntésen, mert korábban arról volt szó, március elején tárgyalnak arról, hogy mikor nyithat a vendéglők és a szállodák. 
Ausztriában szerdán életbe léptek a szigorított beutazási korlátozások
Ausztriában a koronavírus-járvány megfékezését célzó hathetes teljes zárlat után újra kinyitottak az üzletek és a szolgáltatók, a belső lazítást ellensúlyozandó azonban szerdán az eddiginél is szigorúbb beutazási korlátozások léptek életbe.
Ausztria: szigorú biztonsági intézkedések mellett indul újra az oktatás az alsó- és középfokú iskolákban
Önkéntes teszteléssel, maszkviselési szabályokkal indul újra az intézményi oktatás az osztrák iskolákban. A részleteket kedden sajtótájékoztatón ismertették.
Elhunyt dr. Andits Tamás
Mély megrendüléssel tudatjuk szurkolóinkkal, hogy elhunyt dr. Andits Tamás, a klub korábbi csapatorvosa, adta hírül a Falco KC honlapján.
legfrissebbek
Haladás: Búcsú a kupától
A Kisvárda jutott a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé: az NB/I-es együttes 0-1-re győzött a Szombathelyi Haladás ellen.
Oltópont, költségvetés, Fő téri illemhely – Online fogadóórát tartott a polgármester
A fertőzöttek száma szempontjából kedvező a helyzet Szombathelyen, de szükséges az óvintézkedések fenntartása ahhoz, hogy ez így is maradjon – egyebek mellett járványügyi helyzetjelentést is adott dr. Nemény András az év első online polgármesteri fogadóóráján, amit az önkormányzat hivatalos Facebook-oldalán követhettek a szombathelyiek.
Rendkívüli támogatást kaphatnak az állatkertek
Rendkívüli támogatást kaphatnak a pandémia miatt nehéz helyzetbe került magánalapítású állatkertek.
Buffont választották minden idők legjobb kapusának
A Juventusban védő Gianluigi Buffon lett minden idők legjobb kapusa a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS).
A távmunkában érintettek kitartanának a home office mellett
A koronavírus-járvány alatt legalább heti egy napot otthonról dolgozók 96 százaléka szívesen folytatná ezt a gyakorlatot a járvány után is - közölte a Reacty Digital szerdán, év eleji kutatási eredményeit ismertetve az MTI-vel.