km/óra
  2024.05.29., szerda  •  Magdolna napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Almafát ültettek Vépen a legkisebbek tiszteletére

Almafát ültettek Vépen a legkisebbek tiszteletére

A tavalyi évben született gyerekeket köszöntötték múlt vasárnap Vépen egy kis ünnepséggel és faültetéssel. Hivatalosan is a város polgáraivá fogadták őket.

 

Bensőséges hangulatú ünnepségen fogadták a város polgáraivá a tavalyi évben született gyermekeket Vépen, a Tündérkertben. A városban még 2011-ben alakították ki a Tündérkertet, a művelődési ház udvarán. Azóta minden évben gyümölcsfa ültetésével ünneplik a legkisebbeket. A rendezvényre névre szóló meghívót kaptak a tavalyi évben született gyermekek, akiket szüleikkel, testvéreikkel, nagyszüleikkel vártak. 


Erre idén múlt vasárnap került sor, a művelődési ház udvarán gyűltek össze a csecsemők és családtagjaik. Műsorral kedveskedtek a helyi óvodások a megjelenteknek, majd Kovács Péter polgármester köszöntötte őket. Elmondta, hogy 39 gyermek született tavaly, előttük tisztelegnek.  Kiemelte, a város mindig is a szívén viselte a legkisebbek jólétét. Nemrég készült el az új bölcsőde, melyet már birtokba is vettek a kicsik. Teljesen betelt már a létszám, a múlt héten 4 gyermeket kezdtek beszoktatni a szülők, ezen a héten újabb két gyermek érkezett a 24 férőhelyes intézménybe. A játszóterekre is nagy figyelmet fordítanak, hogy szép környezetben, modern játékokkal kedveskedhessenek a családoknak. Vépen az első gyermek születésekor a város 250 ezer forintos támogatást ad a családnak. 


A beszéd után a polgármester apró ajándékot nyújtott át a megjelenteknek, és oklevelet kaptak, melyben hivatalosan is a város polgárai lettek. Ezt követően az apák segítségével közösen almafát ültettek, melyet szalagokkal díszítettek, szám szerint 39-cel. Az ültetés után egy kis vendéglátással kedveskedtek a meghívottaknak. 

 

Fotó: Györe Zoltán

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Vágányzár a Szombathely – Celldömölk, valamint Szombathely – Csorna vonalszakaszon
A Szombathely - Csorna állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a vágányzárban érintett vonatok mentrendje az alábbiak szerint módosul:  
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
legfrissebbek
Rendőrautónak hajtott Mercedesével, majd elmenekült az ittas sofőr
Szabálytalanul közlekedett az autójával a városban a sofőr, ezért állították meg a rendőrök azt a külföldi rendszámú Mercedest, amely pár pillanattal később nekihajtott az egyik rendőrautónak, majd elrobogott a helyszínről - írja a 112press.
Taggyűlést tartott a Szombathelyi Haladás Kft.
Az Illés Sport Alapítványt Halmai Gábor kuratóriumi elnök képviselte - adta hírül szerdán honlapján az Illés Akadémia.
Májusban is összeülnek a képviselők
Kilenc napirendi pontot nyilvánosan, további kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak a képviselők a májusi közgyűlésen. Beszámoló hangzik el az idei út- és járdafelújítási programról, és első alkalommal módosítják az idei költségvetést. A csütörtökön 9 órakor kezdődő ülést élőben követhetik folyamatosan frissülő cikkünkben, a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.
Szociális témákban ütköztette véleményét három képviselőjelölt a Szombathelyi Televízió stúdiójában
Pénzbeli támogatások, önkormányzati bérlakás rendszer, hajléktalan- és idősellátás - szociális témákban ütköztette véleményét három képviselőjelölt a Szombathelyi Televízió stúdiójában hétfőn. A vitát dr. Czeglédy Csaba, a Szociális és Lakás Bizottság elnöke, független képviselőjelölt kezdeményezte, mellette Danka Lajos, a Mi Hazánk polgármester- és képviselőjelöltje, valamint dr. László Győző alpolgármester, az Éljen Szombathely képviselőjelöltje foglalt helyet.
Benke és Krivacsevics távozik a Falcótól
Távozik a magyar bajnok Falco-Vulcano Energia KC Szombathely férfi kosárlabdacsapatától a válogatott Benke Szilárd és Krivacsevics Márkó.