km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Aktív időskor: a szimfonikus zenekar adott koncertet a Bartók teremben

Aktív időskor: a szimfonikus zenekar adott koncertet a Bartók teremben

Hangversenyt adott a Savaria Szimfonikus Zenekar szerdán a 60 éven felüliek számára. A koncertet az Aktív Időskor programsorozat keretében tartották meg, operett, opera és musical dallamok csendültek fel a Bartók Teremben. A zenekar közel 650 nyugdíjast visz nosztalgikus utazásra az önkormányzat rendezvénysorozatának keretében.

 

Idősekkel telt meg a Bartók Terem szerda este, a Savaria Szimfonikus Zenekar hangversenyére érkeztek. A zenekar az önkormányzat Aktív időskor programjához csatlakozott, amit 2013 óta rendeznek meg Szombathelyen. Célja, hogy kikapcsolódási lehetőséget nyújtson a 60 év felettieknek. Kirándulásokat, közösségi és kulturális programokat szerveznek számukra ingyenesen, csak regisztrálni kell. A szimfonikusok immár második alkalommal csatlakoztak, különleges műsorral készültek a nyugdíjasok számára.


Kiss Barna, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója elmondta, hogy jó dolog az, amikor megérkezik a 600-650 szépkorú, és meghallgatja a muzsikájukat. Emiatt a műsort is úgy szerkesztették meg, hogy ez tetszen nekik, opera-operett válogatást állítottak össze. A műsor első fele az operáról szólt, a másik az operettről. Az operában volt egy kis Mozart, egy kis Verdi, egy kis Puccini, egy kis Bizet, az operettben főleg Straussra építettek. Emellett volt például a hazánkban kevésbé ismert Robert Stolztól is egy dal, és egy kis musical-be is betekintettek a legvégén a My Fair Lady részletével.


A koncert előtt dr. Nemény András polgármester köszöntötte a megjelenteket. A zenehallgatást az utazáshoz hasonlította.


“Én egy kicsit úgy képzelem el a zenehallgatást, mint egy utazást. Tudom, az aktív időskor program keretében volt már utazás, többeket búcsúztattam is el busszal, és az egyik legjobb program. De ehhez az utazáshoz nem kellenek közlekedési eszközök, elég ha becsukjuk a szemünket és átadjuk magunkat az élménynek, hallgatjuk ezt a csodálatos zenekart. Nemcsak térben tudunk bárhova eljutni, hanem akár időben is” – fogalmazott a polgármester. 


A szimfonikus zenekar külföldi művészeket köszöntött a Bartók Terem színpadán. A karmesterasszony és a hangverseny két énekesnője Berlinből érkezett Szombathelyre.

 

Forrás: SZTV
Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.