km/óra
  2024.05.30., csütörtök  •  Janka, Zsanett napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Aktív időskor: a szimfonikus zenekar adott koncertet a Bartók teremben

Aktív időskor: a szimfonikus zenekar adott koncertet a Bartók teremben

Hangversenyt adott a Savaria Szimfonikus Zenekar szerdán a 60 éven felüliek számára. A koncertet az Aktív Időskor programsorozat keretében tartották meg, operett, opera és musical dallamok csendültek fel a Bartók Teremben. A zenekar közel 650 nyugdíjast visz nosztalgikus utazásra az önkormányzat rendezvénysorozatának keretében.

 

Idősekkel telt meg a Bartók Terem szerda este, a Savaria Szimfonikus Zenekar hangversenyére érkeztek. A zenekar az önkormányzat Aktív időskor programjához csatlakozott, amit 2013 óta rendeznek meg Szombathelyen. Célja, hogy kikapcsolódási lehetőséget nyújtson a 60 év felettieknek. Kirándulásokat, közösségi és kulturális programokat szerveznek számukra ingyenesen, csak regisztrálni kell. A szimfonikusok immár második alkalommal csatlakoztak, különleges műsorral készültek a nyugdíjasok számára.


Kiss Barna, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója elmondta, hogy jó dolog az, amikor megérkezik a 600-650 szépkorú, és meghallgatja a muzsikájukat. Emiatt a műsort is úgy szerkesztették meg, hogy ez tetszen nekik, opera-operett válogatást állítottak össze. A műsor első fele az operáról szólt, a másik az operettről. Az operában volt egy kis Mozart, egy kis Verdi, egy kis Puccini, egy kis Bizet, az operettben főleg Straussra építettek. Emellett volt például a hazánkban kevésbé ismert Robert Stolztól is egy dal, és egy kis musical-be is betekintettek a legvégén a My Fair Lady részletével.


A koncert előtt dr. Nemény András polgármester köszöntötte a megjelenteket. A zenehallgatást az utazáshoz hasonlította.


“Én egy kicsit úgy képzelem el a zenehallgatást, mint egy utazást. Tudom, az aktív időskor program keretében volt már utazás, többeket búcsúztattam is el busszal, és az egyik legjobb program. De ehhez az utazáshoz nem kellenek közlekedési eszközök, elég ha becsukjuk a szemünket és átadjuk magunkat az élménynek, hallgatjuk ezt a csodálatos zenekart. Nemcsak térben tudunk bárhova eljutni, hanem akár időben is” – fogalmazott a polgármester. 


A szimfonikus zenekar külföldi művészeket köszöntött a Bartók Terem színpadán. A karmesterasszony és a hangverseny két énekesnője Berlinből érkezett Szombathelyre.

 

Forrás: SZTV
Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
Programajánló – Szombathely: Food & Music Weekend, gyereknap és magyar hősök napja
A május 25-26-ai hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.