km/óra
  2024.04.18., csütörtök  •  Andrea, Ilma napja
A vasi tűzoltókhoz is megjött a Mikulás

A vasi tűzoltókhoz is megjött a Mikulás

Több Vas megyei laktanyába ellátogatott a Télapó, hogy megajándékozza a tűzoltók gyermekeit december 5-én.

A Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon dallal várták a gyermekek a Mikulást, majd egy versért, énekért cserébe megkapták a jól megérdemelt csomagot. Az ajándékozást követően egy csoportképre is összeálltak a nagyszakállúval.

A Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra nem is akárhogyan, lovas kocsival érkezett a Mikulás, akit a sárvári tűzoltók gyermekei a szertárban berendezett Mikulás sarokban nagy várakozással fogadtak.

A Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon foglalkoztatókkal is készültek a gyermekeknek a Mikulás látogatása előtt. Mikulásos tematikájú színezőkkel készülhettek a Télapó fogadására, az ügyesebbek pedig vízfestékkel köveket is dekorálhattak.

Őriszentpéterre a tűzoltó Mikulás kivilágított szánnal és sok-sok ajándékkal érkezett, majd házról-házra járva látogatott el a gyermekek otthonaiba.

„Mi sem példázza jobban, hogy a Vas megyei tűzoltó gyermekek nagyon jól viselkedtek idén is, ugyanis senki sem távozott üres kézzel a laktanyákból. Az ajándékok mellett feledhetetlen élményekkel és a találkozás élményével is gazdagabbak lettek” – írta a katasztrófavédelem.

 

Fotók: Szuhogyi-Balogh Nikoletta tű. főhadnagy/Vas VMKI, Kovács Balázs tű. alezredes/Szombathely KvK, Németh Péter tű. őrnagy/Körmend HTP, Őriszentpéter ÖTE

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.