km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
A Váciban folytatódott az utcatakarítás

A Váciban folytatódott az utcatakarítás

A Váci Mihály utca 17-35. közötti területen folytatódott az utcatakarítási program ma délelőtt. Az eseményen részt vett Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester, a körzet képviselője, Kovács Cecília, a SZOVA Zrt. vezérigazgatója, valamint Izer Gábor, a Szompark vezetője.

- Ez a városvezetés, amikor hivatalba lépett, eltökélt szándéka volt, hogy többet szeretne fordítani a köztisztaságra és a parkfenntartásra, szeretné ezeket a tevékenységeket jobban végezni, mint korábban. Most azt látjuk, hogy sokkal több emberrel és sokkal több géppel zajlik a munka, mint 2019 előtt. Az önkormányzat többletforrásokat garantált gépbeszerzésekre. A hatékonyabb munka érdekében találtuk ki három éve az utcatakarítási akciót, amelynek lényege, hogy a közterület-felügyelet bevonásával lezárjuk az érintett útszakaszokat, így ki lehet komplexen takarítani minden területet – mondta Horváth Soma, aki külön kiemelte a lefolyók kitisztítását is. Elhangzott: a Váci Mihály utcában elvégzik a parkolóhelyek felfestését is a takarítást követően.

Kovács Cecília arról szólt, hogy hogy két serpőautó, három kisebb seprőgép, valamint a SZOVA tizenkilenc munkatársa vesz részt a jelenlegi akcióban. A lefolyók áttisztítására nagy hangsúlyt fektetnek, tette hozzá. Izer Gábor, a Szompark vezetője azt hangsúlyozta: az összehangolt munka során a fa- és cserjemetszéseket is elvégzik, emellett folyamatosan nyírják a füvet és takarítják el a lehullott lombokat.

Folytatás a következő hetekben a 11-es Huszár úton, a Pázmány Péter körúton, a Szent Gellért utcában, a Vörösmarty utcában, valamint a Király utcában.   

(Fotó: Nagy Jácint)

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.
Fejtetőn állt meg egy Mazda pick-up a 84-esen Rábapatynál
A kocsi szombat hajnalban a 84-es főúton Rábapaty határában egy jobbra ívelő kanyarban egyenesen haladt tovább, a menetirány szerinti bal oldalon letért az útról, majd az árkon áthajtva villanyoszlopnak ütközött és felborult. A Mazdában ketten utaztak, a sofőr és az utas is megsérült.
Plakátügy: új eljárás jön az Alkotmánybíróság döntése nyomán
Az úgynevezett plakátügyben a Kúria korábban megállapította: nem végzett választási tevékenységet az AGORA-Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft., valamint két másik önkormányzati cég, a SZOVA NZrt. és a Vásárcsarnok sem a városi identitáskampányhoz kapcsolódó hirdetési plakátok kihelyezésével. A Fidesz-KDNP a döntés ellen alkotmányjogi panaszt nyújtott be, amit az Alkotmánybíróság (AB) megalapozottnak talált, és a Kúria végzését megsemmisítette. A folytatásban ismét a Kúria elé kerül az ügy, a testületnek újra kell tárgyalnia a felülvizsgálati kérelmet.