km/óra
  2024.07.25., csütörtök  •  Kristóf, Jakab napja
A tűzesetek hétvégéje volt a március 15-i

A tűzesetek hétvégéje volt a március 15-i

Több tűzesethez, köztük gépjármű, fanyesedék lángjaihoz és kazánházakban keletkezett tüzekhez is riasztották a Vas megyei egységeket a hosszúhétvégén – számolt be hivatalos oldalán a katasztrófavédelem.

Személyautó motortere füstölt pénteken este a szombathelyi Kassák Lajos utcában. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezéséig az izzást a tulajdonos megszüntette, az egység azán áramtalanította, majd hőkamerával átvizsgálta a járművet.

Vágástéri hulladék égett pénteken este egy Zanat közelében lévő mezőgazdasági területen. A szombathelyi hivatásos és a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltói vízsugárral és kéziszerszámok segítségével eloltották a tüzet.

Személyautó motortere égett szombat hajnalban Zalaháshágy közelében, a tűz az utastérre is átterjedt. A körmendi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat, valamint átvizsgálták a járművet hőkamerával.

Elektromos probléma miatt keletkezett tűz vasárnap délután egy apátistvánfalvi, Fő utcai családi ház kazánházában. A tűz a pincében lévő kazánház berendezési tárgyait érintette. A körmendi, a szentgotthárdi hivatásos, a felsőszölnöki önkéntes tűzoltók és a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat megakadályozta a tűz továbbterjedését és eloltották a lángokat. A tűzeset során a pince megtelt füsttel, ezért az egységek átszellőztették az épületrészt, de lakosságvédelmi intézkedésre szerencsére nem volt szükség.

Családi házzal egybeépített melléképület kazánházában keletkezett tűz vasárnap este Gércén, a Béke utcában. A sárvári hivatásos tűzoltók megakadályozták, hogy a lángok átterjedjenek a családi házra, eloltották a tüzet, majd hőkamerával átvizsgálták az épületet és megbontották azt, hogy az izzó részeket is el tudják oltani. A tűzeset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

 

Fotó: Körmend HTP, Szombathely HTP

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.