km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
A szó veszélyes fegyver: Koczka Tibor a karneválnyitó elmaradt darabjáról

A szó veszélyes fegyver: Koczka Tibor a karneválnyitó elmaradt darabjáról

Koczka Tibor, sportért és kultúráért felelős alpolgármester is megszólalt a karneváli megnyitóról kitett, rövid színielőadás ügyében. Mint mondta, ismételten az ő megkérdezése nélkül hozott döntést a városvezetés.

A  szó veszélyes fegyver, ezzel a címmel tartott sajtótájékoztatót hétfőn Koczka Tibor alpolgármester. Elmondta, ennek a csaknem fél évszázados Illés-slágernek a mondanivalója ma is aktuális Szombathelyen, miután a város polgármestere nem engedélyezte a karneváli megnyitón az erre az alkalomra írt színdarab bemutatását. A darabot látva szerinte semmi nem indokolta a döntést.   Úgy véli: ez az eset is azt példázza, hogy a hatáskörébe tartozó kérdésekben korábban is átnyúltak a feje fölött. Így történt például a Haladás-ügyben vagy a sportkomplexum dolgában. Ezekhez az intézkedésekhez mint a területért felelős alpolgármester - nem adhatja a nevét - tette hozzá. (EDZ)


A borítóképen: Koczka Tibor egy korábbi közgyűlésen Fotó: Nagy Jácint

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
100 százalékos teljesítménnyel nyerte a bajnokságot az SZKKA
Az NB/I B-s kézibajnokság zárófordulójában az Orosházát is legyőzte Vida Gergő együttese, amely mind a 30 bajnokiját megnyerte.
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.