km/óra
  2022.09.28., szerda  •  Vencel napja
A Sárvár nyerte a Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupát, a bronzérem a Körmendé lett

A Sárvár nyerte a Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupát, a bronzérem a Körmendé lett

A sorozat első négy helyezett csapata automatikusan az országos főtáblára jutott, vasárnap pedig csatlakozik hozzájuk az ötödik helyért vívott harc győztese.

 

Szerdán délutántól egészen estig a Halmosi Zoltán Magyar Kupáé volt a főszerep a Király Sportlétesítményben. 18 órától a bronzmérkőzésre került sor, melyet az egyaránt a II. osztály déli csoportjában vitézkedő Körmend és Tanakajd játszott egymással, míg 20 órától következhetett a finálé a Zanati KSE-HVSE és a Sárvár csapatai között.

 

HALMOSI ZOLTÁN VAS MEGYEI KUPA, BRONZMÉRKŐZÉS

TUTITEXTIL-KÖRMEND VSE - TANAKAJD TC 8-2 (4-0)     SZOMBATHELY, VEZETTE: BEDI

Körmend: Sály - Sipos, Velekei (Simon 17.) , Papp, Horváth Á. (Szatmáry 51.) , Petrovics, Sákovits, Vilics, Szabó (Horváth A. 78.) , Szakasics (Horváth D. 58.)

Tanakajd: Marcz L. - Kovács (Szalai 53.) , Marcz G., Orsós (Nagy 61.) , Pál, Tóth, Filakovszky, Marcz M., Könczöl (Hittaller 53.) , Varga (Kiricsi 53.) , Kis

Gólszerzők: Vilics 2 (9., 33.),  Törő 24., Simon 3 (41., 61., 71.), Petrovics 73., Szatmáry 77., ill. Tóth 56., Pál 63.

 

A körmendiek már az első félidőben négygólos előnyre tettek szert, innen pedig hiába próbált felállni a Tanakajd, nem volt visszaút számukra. A Rába-partiak magabiztos győzelemmel szerezték meg a harmadik helyet. 

 

HALMOSI ZOLTÁN VAS MEGYEI KUPA, DÖNTŐ    

ZANATI KSE-HALADÁS VSE - SÁRVÁR FC 1-6 (0-2)    SZOMBATHELY, VEZETTE: PAPP

Zanati KSE-HVSE: Szentgyörgyvári - Szőts (Kiss 79.) , Varga (Bódi 69.) , Perger, Maráczi (Nemes 46.) , Ferencz, Szenczi, Németh G., Németh E. (Edelényi 62.) , Janek (Machinek 85.) , Berta

Sárvár: Viganó - Szabó R., Czöndör (Nagy 65.) , Tóth, Fider, Pap, Csákvári (Horváth K. 52.) , Horváth A. (Fülöp 78.) , Szabó B. (Kovács Bá. 71.) , Kovács Be., Marsai (Harkai 65.)

Gólszerzők: Nemes 55., ill. Szabó R. 21., Tóth 33., Pap 3 (47., 58., 88.), Horváth K. 69.

 

Lendületesen, jó iramban kezdődött a döntő, a sárváriak kezdeményeztek, a szombathelyiek azonban stabilan védekeztek, jól állták a sarat. Egészen a 21. percig, amikor Szalai Roland talált be, majd bő tíz perccel később Tóth révén meg is duplázódott az előny. A fordulás után is lendületben maradt a Sárvár, jött is a harmadik gól, nem sokkal később azonban Nemes találatával szépíteni tudott a Zanati KSE-HVSE. Ezt követően nagy erőket mozgósított az egyenlítésért a megyei II. osztály északi csoportjának éllovasa, ám túlzottan kinyíltak, a sárváriak pedig büntettek. A találkozót végül 6-1 arányban nyerte Haraszti Zsolt együttese, amely így a bajnoki cím után kupagyőzelmet is ünnepelhet.

 

Az ötödik, még utolsó országos főtáblát érő helyért a Nádasd és Táplán csap össze június 6-án vasárnap 17 óra 30 perckor. 

 

Malomsoki Cintia

 

 

  

Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Ausztriában az, aki támogatást akar, kapcsolja le a villanyt!
A mai napon az osztrák kormány bejelentette az új energiaár-támogatási rendszer részleteit a vállalatok számára. Különösen izgalmasak benne azok a kritériumok, amelyekhez a támogatás feltételei, olvasható a Krone cikkében. Az energiaköltség-támogatásra összesen 1,3 milliárd euró áll rendelkezésre.
A természet kincseivel ismerkedtek a gombász találkozó résztvevői
Aki a természetet szereti, nem biztos, hogy a gombáért is lehajol. De ha gombászásról van szó, ahhoz már hozzátartozik a természet szeretete és védelme is. Ilyen embereket hívtak és vártak a XXV. Országos Gombász Találkozóra, Velembe a szervezők, olvasható a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Facebook-oldalán.
Kultúrház palafedelét bontotta meg a szél Kenyeriben
Kosárlabda: Litvánia után Csehországot is Szombathelyen fogadjuk világbajnoki selejtezőn
Az Ivkovics-legénység november 14-én, hétfőn lép pályára az Aréna Savariában.
Kilencedik lett az NLG a világbajnokságon!
A kilencedik helyen végzett a Nagy Lajos Gimnázium fiú kosárlabda csapata az iskolások világbajnokságán, írja az iskola hivatalos Facebook-oldala.