km/óra
  2021.07.27., kedd  •  Olga, Liliána napja
A Sárvár nyerte a Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupát, a bronzérem a Körmendé lett

A Sárvár nyerte a Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupát, a bronzérem a Körmendé lett

A sorozat első négy helyezett csapata automatikusan az országos főtáblára jutott, vasárnap pedig csatlakozik hozzájuk az ötödik helyért vívott harc győztese.

 

Szerdán délutántól egészen estig a Halmosi Zoltán Magyar Kupáé volt a főszerep a Király Sportlétesítményben. 18 órától a bronzmérkőzésre került sor, melyet az egyaránt a II. osztály déli csoportjában vitézkedő Körmend és Tanakajd játszott egymással, míg 20 órától következhetett a finálé a Zanati KSE-HVSE és a Sárvár csapatai között.

 

HALMOSI ZOLTÁN VAS MEGYEI KUPA, BRONZMÉRKŐZÉS

TUTITEXTIL-KÖRMEND VSE - TANAKAJD TC 8-2 (4-0)     SZOMBATHELY, VEZETTE: BEDI

Körmend: Sály - Sipos, Velekei (Simon 17.) , Papp, Horváth Á. (Szatmáry 51.) , Petrovics, Sákovits, Vilics, Szabó (Horváth A. 78.) , Szakasics (Horváth D. 58.)

Tanakajd: Marcz L. - Kovács (Szalai 53.) , Marcz G., Orsós (Nagy 61.) , Pál, Tóth, Filakovszky, Marcz M., Könczöl (Hittaller 53.) , Varga (Kiricsi 53.) , Kis

Gólszerzők: Vilics 2 (9., 33.),  Törő 24., Simon 3 (41., 61., 71.), Petrovics 73., Szatmáry 77., ill. Tóth 56., Pál 63.

 

A körmendiek már az első félidőben négygólos előnyre tettek szert, innen pedig hiába próbált felállni a Tanakajd, nem volt visszaút számukra. A Rába-partiak magabiztos győzelemmel szerezték meg a harmadik helyet. 

 

HALMOSI ZOLTÁN VAS MEGYEI KUPA, DÖNTŐ    

ZANATI KSE-HALADÁS VSE - SÁRVÁR FC 1-6 (0-2)    SZOMBATHELY, VEZETTE: PAPP

Zanati KSE-HVSE: Szentgyörgyvári - Szőts (Kiss 79.) , Varga (Bódi 69.) , Perger, Maráczi (Nemes 46.) , Ferencz, Szenczi, Németh G., Németh E. (Edelényi 62.) , Janek (Machinek 85.) , Berta

Sárvár: Viganó - Szabó R., Czöndör (Nagy 65.) , Tóth, Fider, Pap, Csákvári (Horváth K. 52.) , Horváth A. (Fülöp 78.) , Szabó B. (Kovács Bá. 71.) , Kovács Be., Marsai (Harkai 65.)

Gólszerzők: Nemes 55., ill. Szabó R. 21., Tóth 33., Pap 3 (47., 58., 88.), Horváth K. 69.

 

Lendületesen, jó iramban kezdődött a döntő, a sárváriak kezdeményeztek, a szombathelyiek azonban stabilan védekeztek, jól állták a sarat. Egészen a 21. percig, amikor Szalai Roland talált be, majd bő tíz perccel később Tóth révén meg is duplázódott az előny. A fordulás után is lendületben maradt a Sárvár, jött is a harmadik gól, nem sokkal később azonban Nemes találatával szépíteni tudott a Zanati KSE-HVSE. Ezt követően nagy erőket mozgósított az egyenlítésért a megyei II. osztály északi csoportjának éllovasa, ám túlzottan kinyíltak, a sárváriak pedig büntettek. A találkozót végül 6-1 arányban nyerte Haraszti Zsolt együttese, amely így a bajnoki cím után kupagyőzelmet is ünnepelhet.

 

Az ötödik, még utolsó országos főtáblát érő helyért a Nádasd és Táplán csap össze június 6-án vasárnap 17 óra 30 perckor. 

 

Malomsoki Cintia

 

 

  

Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
14 éves lányt keres a szombathelyi rendőrség
Kisbabájával a kezében kért segítséget a balesetet szenvedett nő Szombathely határában
Csütörtökön történt személyi sérüléses közlekedési baleset Szombathely és Gyöngyösfalu között, a 87-es főúton. Álló Volvóba rohant egy Suzuki, az okozó elvesztette az eszméletét.
Gyújtsatok ma egy gyertyát Rozikámért! – Egy édesanya kérése
Pontosan egy éve történt az elmúlt évek talán legmegrázóbb közlekedési balesete Vas megyében, idézi fel a 112press.
Nemet mondtak a magyar helyreállítási tervre
Az Európai Bizottság nem hagyja jóvá a magyar helyreállítási tervet, amíg a kormány nem nyújt az unió által elvárt garanciákat.
Szombathely az egészségipar fellegvárává válhat
A tervezett egészségipari fejlesztésekről és az ehhez kapcsolható uniós forrásokról tartott közös sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, Ujhelyi István, az MSZP Európai Parlamenti képviselője és Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője ma délelőtt a Városháza előtti téren. Elhangzott: mindhárman igyekeznek saját területükön tenni azért, hogy Szombathely az egészségipar fellegvárává váljon a jövőben.
legfrissebbek
Tizenhárman fulladtak bele az idén a Balatonba
Az eddigi halálesetek többsége nagy melegben, partközelben, kis vízben történt; idős emberek lettek rosszul, vagy a nem megfelelő úszástudás és a vízbiztonság hiánya vezetett tragédiához. 
Újranyithat a vízminőség miatt bezárt négy velencei-tavi strand
A jelenlegi eredmények szerint nem igazolt, hogy a szennyvíz a csatornarendszerből került volna a tó vizébe.
Márton Anna negyedik lett női kardban 
Márton Anna vereséget szenvedett a bronzmérkőzésen a női kardozók hétfői egyéni versenyében a tokiói olimpián, ezzel a negyedik helyen végzett. 
Elkezdődött az őzek násza
Őznász idején a bakok kergetik a sutákat és más, konkurens bakokat, miközben jóval figyelmetlenebbek, mint az év más időszakában. 
Szombaton rendezik a Strandok éjszakáját, hajnalig tart nyitva több vasi és zalai létesítmény is.
A Zalakarosi Fürdő, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő, a Bükfürdő Thermal and Spa is csatlakozott a programhoz.