km/óra
  2023.12.08., péntek  •  Mária napja
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
A mozdonnyal szembe állt a férfi Sorkikápolnánál, túlélte a gázolást

A mozdonnyal szembe állt a férfi Sorkikápolnánál, túlélte a gázolást

A férfi a személyes tárgyait a kerékpárja csomagtartójában hagyta, majd a vonat érkezésekor besétált a sínek közé és szembefordult az érkező mozdonnyal, így várta a halált.

 

Öngyilkossági szándékkal állt a sínekre hétfőn délelőtt egy férfi Hatmajor forgalmi kitérő és Sorkikápolna között, egy bányaterület mellett, írja a 112Press. A Szombathelyről Zalaszentivánba tartó vonat elütötte. A férfi a vonat alá zuhant, de túlélte a gázolást. 


A szerelvény 16 utasa között munkából hazafelé tartó ápolónő is volt. Ő is azonnal ment segíteni, bár azt mondták neki, hogy ne szálljon le a vonatról. Az asszony elmondta, hogy a férfi mozdulatlanul feküdt a sínek között, az egyik lábát levágta a kerék.


A férfit szombathelyi tűzoltók segítségével emelték ki a sínek közül és a mentők életveszélyes állapotban a szombathelyi Markusovszky kórházba szállították.


A GYSEV nem tudott autóbuszt küldeni az utasokért, mivel több kilométeres földúton, bányaterületen keresztül lehetett megközelíteni a helyszínt, ezért a vasúttársaság hétszemélyes teherautója vitte ki az utasokat a területről, több fordulóval.


Információk szerint a férfi kerékpárral érkezett ki a helyszínre, amit egy oszlopnak támasztott. A bicikli kosarában hagyta a kulcsát, telefonját, cigarettáját, majd a vonat érkezésekor besétált a sínek közé és szembefordult az érkező szerelvénnyel.


A mozdonyvezető az eset után kérte a felmentését az aznapi munkavégzés alól, ezért a helyszíni szemle befejését követően más vezetővel indult tovább a vonat.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press
 

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Bojár Gábor: Varga Mihály és Nagy Márton is tudják, hogy ez baromság
Ezt mondta az akkumulátorgyárakra építő magyar gazdaságpolitikáról Bojár Gábor, Széchényi- és Gábor Dénes-díjas Graphisoft-alapító, aki vállalkozói tapasztalatait megosztani érkezett a szombathelyi egyetemre, de a beszélgetés közben szóba került az is, hogy mit vett át tőle Steve Jobs, melyik jelenet példaértékű számára az Eldorádóból, és hogy miben különbözött az állam szerepvállalásáról alkotott elképzelésük már 1995-ben is a miniszterelnökkel.