km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
A MOL-kutakon újabb korlátozásokat vezetnek be

A MOL-kutakon újabb korlátozásokat vezetnek be

Az ugytudjuk.hu információi szerint péntek reggeltől újabb korlátozást vezetnek be a MOL kutakon.

 

Mint írják, a töltőállomásokon magyar rendszámú személyautóval maximum ötven litert lehet tankolni hatósági áron, üzemanyagkannába pedig csak és kizárólag piaci áron lehet majd tölteni.

 

kőszegi Mol-kút a Facebook-oldalára írta ki, mi is pontosan a helyzet:

 

  • 2022. június 24-től (péntek) magyar rendszámú gépjárművet töltő személy hatósági áron (479,9 Ft / liter), nem magyar rendszámú gépjárművet töltő személy a kútoszlopokon található piaci áron tankolhat. 
  • Kérik a gépjármű honosságának igazolása érdekében tartsa magánál és mutassa fel forgalmi engedélyét a fizetést megelőzően!
  • A forgalmi engedély utólagos bemutatására nincs lehetőség!
  • Amennyiben a honosság nem állapítható meg, és az nem került igazolásra, úgy a piaci ár érvényes, utólagosan ezzel kapcsolatos reklamációt nem tudnak fogadni!
  • Kisnyomású kútoszlopaikon az engedélyezett maximális tankolási mennyiség napi 50 liter.
  • Nagynyomású kútoszlopunkon a magyar rendszámú, 3,5-7,5 t össztömegű, valamint a mezőgazdasági erőgépek továbbra is mennyiségű limit nélkül hatósági áron vásárolhatnak.
  • Edényzetbe, kannába történő tankolás esetén a PIACI ár érvényes.
  • Kérik a vásárlókat, hogy amennyiben gépjárművük benzintankja mellett külső edényzetbe is tankolnának, azt a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a benzintankba történő tankolás vételárának rendezését követően, önálló tranzakcióként szíveskedjenek megtenni. Amennyiben a gépjármű üzemanyagtartályába, illetve külső edényzetbe történő tankolásra egyszerre, egy tranzakció keretében kerül sor, úgy a tankolás teljes mennyisége tekintetében a töltőállomáson irányadó piaci árat alkalmazzuk.
  • A tankolási szabályok betartását biztonsági kameráikon keresztül folyamatosan ellenőrizzük!
  • Ha valaki autóba és kannába is tankol, akkor úgy informálódtak, hogy a kasszánál mindkét esetben a piaci árat kell fizetnie, ami péntektől 779 forint literenkénti árat jelent a benzinnél, gázolajnál pedig 833 forintot.
címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Kapus, edző, példakép: felavatták Szarka Zoltán emléktábláját
Emléktáblát állítottak a Haladás és a magyar olimpiai válogatott egykori kapusának, Szarka Zoltánnak a Haladás Sportkomplexumnál. Az avatást pénteken tartották a 2016-ban elhunyt kiváló sportoló 80. születésnapján.
Joskar-Ola Napok 2022: koncertek, gyermekprogramok, bemutatók a hétvégén
Pénteken kezdődött a Joskar-Ola Napok programsorozata koncertekkel, bemutatókkal, vidámparkkal és gasztrotérrel. 
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
Kiadták a figyelmeztetést: zápor, zivatar, jégeső is lehet
Szombaton Magyarország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.