km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
A kormányhivatal szerint az önkormányzati oltóhelyek az oltásellenes kampányt szolgálják Frissítve: a szombathelyi polgármester reakciója

A kormányhivatal szerint az önkormányzati oltóhelyek az oltásellenes kampányt szolgálják Frissítve: a szombathelyi polgármester reakciója

Ütős válasznak szánták, de kissé ellentmondásosra sikeredett: a városvezetés által szervezett oltópontok célja a zavarkeltés, a látványpolitizálás és a terv szerint zajló oltási kampány akadályoztatása, írta a a Vas Megyei Kormányhivatal közleményében, amellyel dr. Nemény András péntek délelőtti közleményére reagált. Mint az közismert, a szombathelyi önkormányzat oltóhelyeket hozott volna létre a háziorvosok számára, a végső egyeztetés elmaradt, mert a kormánymegbízott nem reagált a polgármester telefonhívásaira.

 

Korábban írtunk róla, hogy eddig elmaradt a szombathelyi önkormányzat által kialakított oltóhelyek hivatalos bejárása, így nem tudni, megkezdhetik-e a munkát a háziorvosok az oltópontokon. Dr. Nemény András polgármester Harangozó Bertalan segítségét kérte (aki a megyei oltási munkacsoport vezetője is), azonban a kormánymegbízott elérhetetlen volt a városvezető számára.

 

Péntek délután aztán életjelet adott a hivatal. Közleményük felrótta dr. Nemény Andrásnak, hogy meglátásuk szerint "egyetlen munkatársat sem biztosított a háziorvosoknak az adminisztrációs feladatok ellátásához Szombathely polgármestere, ehelyett a baloldali pártok oltásellenes kampányának részeként zavart próbál kelteni az oltásokkal kapcsolatban".

                                                   

Leírták, hogy Szombathelyen is hetek óta (rendben?) zajlik a tömeges oltás, már több tízezer ember megkapta a vakcináját a megyében. Hozzátették: az oltáshoz szükséges oltóhelyek a kórházban és a háziorvosoknál tehát bőségesen rendelkezésre állnak, vakcinából azonban továbbra sincs elég.

 

Majd következett a hivatal konklúziója:

 

"A polgármester valójában nem segíteni akar, hanem csupán politikai haszonszerzés vezérli. Február 22-én kérte a kormány az önkormányzatokat, hogy segítsék a háziorvosokat adminisztratív feladatok, főképpen az oltásokkal kapcsolatos időpontszervezések ellátásában, amihez egy-két munkatársat biztosítsanak. Szombathely polgármestere a kérésnek immár három hete nem tesz eleget. Felszólítjuk a polgármestert, hogy a zavarkeltés és a látványpolitizálás helyett a háziorvosok érdemi adminisztrációs támogatásával segítse, hogy a szombathelyiek oltására minél hamarabb sor kerülhessen."

 

Dr. Nemény Andrást pénteken délután telefonon értük el, hogy kommentálja a kiadott nyilatkozatot:

- Nehéz mit mondani, főleg azok után, hogy korábban államtitkárokkal egyeztetett a kérdésben a kormánymegbízott. Az, hogy a védelmi bizottság elnökeként nem veszi fel a telefont a bizottság egyik tagjának, azt hiszem, az mindent megmagyaráz. Az oltásellenességre pedig végképp nincsen mit mondani, amikor éppen azért igyekszünk oltóhelyeket létrehozni, hogy minél többen és minél hamarabb kaphassák meg a vakcinát.  Úgy értesültünk, hogy Budapesten az V. kerületben és Szekszárdon hasonló rendszer működik, a polgárok hozzá tudnak jutni az oltáshoz. Mindkét helyen fideszes vezetés van, ott nem volt ellenvetés. Szégyen, hogy aszerint különböztetnek meg településeket, kerületeket, embereket, hogy kormánypártiak, avagy sem. Biztos vagyok abban is, hogy nem helyben készült a közlemény, erre utalnak az összeválogatott klisék. Nem tudom, hogy Harangozó Bertalan ezek után kereszténydemokrata emberként hogyan képes nyugodtan aludni. 


Nemény András később egy Facebook-posztot is közzétett:

 

A szombathelyiek oltását segítő önkormányzati oltópontok megtekintése helyett politikai közleményt adott ki a...

Közzétette: Dr. Nemény András – 2021. március 12., péntek

 

 

 

Dr. László Győző szombaton tette közzé véleményét:


 

"Műbalhé" Az elmúlt másfél hétben azért dolgoztunk éjt-nappallá téve, hogy a lehető leggyorsabban fel tudjuk állítani a...

Közzétette: Dr. László Győző – 2021. március 13., szombat

 

 


Budapesten, az V. kerületi polgármester, Szentgyörgyvölgyi Péter az alábbi posztot tett közzé márcus elején:

 

💉A koronavírus elleni oltáshoz a Balassi Bálint Utcai és a Belgrád Rakparti Idősek Klubjában oltóhelyeket alakítottunk...

Közzétette: Szentgyörgyvölgyi Péter – 2021. február 28., vasárnap

 

 

 

Fotó: Nagy Jácint / Savaria Fórum

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.