km/óra
  2023.03.25., szombat  •  Irén, Irisz napja
A kormányhivatal szerint az önkormányzati oltóhelyek az oltásellenes kampányt szolgálják Frissítve: a szombathelyi polgármester reakciója

A kormányhivatal szerint az önkormányzati oltóhelyek az oltásellenes kampányt szolgálják Frissítve: a szombathelyi polgármester reakciója

Ütős válasznak szánták, de kissé ellentmondásosra sikeredett: a városvezetés által szervezett oltópontok célja a zavarkeltés, a látványpolitizálás és a terv szerint zajló oltási kampány akadályoztatása, írta a a Vas Megyei Kormányhivatal közleményében, amellyel dr. Nemény András péntek délelőtti közleményére reagált. Mint az közismert, a szombathelyi önkormányzat oltóhelyeket hozott volna létre a háziorvosok számára, a végső egyeztetés elmaradt, mert a kormánymegbízott nem reagált a polgármester telefonhívásaira.

 

Korábban írtunk róla, hogy eddig elmaradt a szombathelyi önkormányzat által kialakított oltóhelyek hivatalos bejárása, így nem tudni, megkezdhetik-e a munkát a háziorvosok az oltópontokon. Dr. Nemény András polgármester Harangozó Bertalan segítségét kérte (aki a megyei oltási munkacsoport vezetője is), azonban a kormánymegbízott elérhetetlen volt a városvezető számára.

 

Péntek délután aztán életjelet adott a hivatal. Közleményük felrótta dr. Nemény Andrásnak, hogy meglátásuk szerint "egyetlen munkatársat sem biztosított a háziorvosoknak az adminisztrációs feladatok ellátásához Szombathely polgármestere, ehelyett a baloldali pártok oltásellenes kampányának részeként zavart próbál kelteni az oltásokkal kapcsolatban".

                                                   

Leírták, hogy Szombathelyen is hetek óta (rendben?) zajlik a tömeges oltás, már több tízezer ember megkapta a vakcináját a megyében. Hozzátették: az oltáshoz szükséges oltóhelyek a kórházban és a háziorvosoknál tehát bőségesen rendelkezésre állnak, vakcinából azonban továbbra sincs elég.

 

Majd következett a hivatal konklúziója:

 

"A polgármester valójában nem segíteni akar, hanem csupán politikai haszonszerzés vezérli. Február 22-én kérte a kormány az önkormányzatokat, hogy segítsék a háziorvosokat adminisztratív feladatok, főképpen az oltásokkal kapcsolatos időpontszervezések ellátásában, amihez egy-két munkatársat biztosítsanak. Szombathely polgármestere a kérésnek immár három hete nem tesz eleget. Felszólítjuk a polgármestert, hogy a zavarkeltés és a látványpolitizálás helyett a háziorvosok érdemi adminisztrációs támogatásával segítse, hogy a szombathelyiek oltására minél hamarabb sor kerülhessen."

 

Dr. Nemény Andrást pénteken délután telefonon értük el, hogy kommentálja a kiadott nyilatkozatot:

- Nehéz mit mondani, főleg azok után, hogy korábban államtitkárokkal egyeztetett a kérdésben a kormánymegbízott. Az, hogy a védelmi bizottság elnökeként nem veszi fel a telefont a bizottság egyik tagjának, azt hiszem, az mindent megmagyaráz. Az oltásellenességre pedig végképp nincsen mit mondani, amikor éppen azért igyekszünk oltóhelyeket létrehozni, hogy minél többen és minél hamarabb kaphassák meg a vakcinát.  Úgy értesültünk, hogy Budapesten az V. kerületben és Szekszárdon hasonló rendszer működik, a polgárok hozzá tudnak jutni az oltáshoz. Mindkét helyen fideszes vezetés van, ott nem volt ellenvetés. Szégyen, hogy aszerint különböztetnek meg településeket, kerületeket, embereket, hogy kormánypártiak, avagy sem. Biztos vagyok abban is, hogy nem helyben készült a közlemény, erre utalnak az összeválogatott klisék. Nem tudom, hogy Harangozó Bertalan ezek után kereszténydemokrata emberként hogyan képes nyugodtan aludni. 


Nemény András később egy Facebook-posztot is közzétett:

 

A szombathelyiek oltását segítő önkormányzati oltópontok megtekintése helyett politikai közleményt adott ki a...

Közzétette: Dr. Nemény András – 2021. március 12., péntek

 

 

 

Dr. László Győző szombaton tette közzé véleményét:


 

"Műbalhé" Az elmúlt másfél hétben azért dolgoztunk éjt-nappallá téve, hogy a lehető leggyorsabban fel tudjuk állítani a...

Közzétette: Dr. László Győző – 2021. március 13., szombat

 

 


Budapesten, az V. kerületi polgármester, Szentgyörgyvölgyi Péter az alábbi posztot tett közzé márcus elején:

 

💉A koronavírus elleni oltáshoz a Balassi Bálint Utcai és a Belgrád Rakparti Idősek Klubjában oltóhelyeket alakítottunk...

Közzétette: Szentgyörgyvölgyi Péter – 2021. február 28., vasárnap

 

 

 

Fotó: Nagy Jácint / Savaria Fórum

Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Balhé a meccs előtt - Fellöktek egy rendőrt, erősítés érkezett
A hazai másodosztályú labdarúgó mérkőzés előtt támadt rendőrökre egy maréknyi pécsi szurkoló Szombathelyen. Olvasónk szerint egy rendőr földre került, ezután már a rendőrök is rendezték a soraikat, írja a 112press.hu.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: a Rábapaty és a Répcelak örülhetett a két vasárnapi mérkőzésen
Előbbi a Vépet, utóbbi a Csepreget győzte le a bajnokság 19. játéknapján.
legfrissebbek
Válik Reese Witherspoon és magyar származású férje
11 év után hozták meg a közös döntést.
Leborotválta a kamion a sávjába átsodródó személyautó oldalát a 86-oson
Az idős gépkocsivezető nem sérült meg.
Vemhes kocát ütött el egy Toyota Rábahídvég közelében
A sofőr egy szemből reflektorral érkező autó miatt lassított, majd nem sokkal ezután egy vaddisznó ugrott az autója elé, amit elütött.
Pár hónapja pótolt betonoszlopot tört egy Seat Balogunyomban, a 86-os főúton
A jármű vezetője későn észlelte, hogy az előtte haladó Ford furgon forgalmi okból lassít. A sofőr jobbra húzta a kormányt, de ütközött a Ford sarkával, majd egy betonoszlopnak ütközött, ami a műszaki mentés ideje alatt eldőlt.
Porviharokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
A két héttel ezelőtti tömegbalesetet is porvihar okozta.