km/óra
  2024.06.17., hétfő  •  Laura, Alida napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
A kormányhivatal szerint az önkormányzati oltóhelyek az oltásellenes kampányt szolgálják Frissítve: a szombathelyi polgármester reakciója

A kormányhivatal szerint az önkormányzati oltóhelyek az oltásellenes kampányt szolgálják Frissítve: a szombathelyi polgármester reakciója

Ütős válasznak szánták, de kissé ellentmondásosra sikeredett: a városvezetés által szervezett oltópontok célja a zavarkeltés, a látványpolitizálás és a terv szerint zajló oltási kampány akadályoztatása, írta a a Vas Megyei Kormányhivatal közleményében, amellyel dr. Nemény András péntek délelőtti közleményére reagált. Mint az közismert, a szombathelyi önkormányzat oltóhelyeket hozott volna létre a háziorvosok számára, a végső egyeztetés elmaradt, mert a kormánymegbízott nem reagált a polgármester telefonhívásaira.

 

Korábban írtunk róla, hogy eddig elmaradt a szombathelyi önkormányzat által kialakított oltóhelyek hivatalos bejárása, így nem tudni, megkezdhetik-e a munkát a háziorvosok az oltópontokon. Dr. Nemény András polgármester Harangozó Bertalan segítségét kérte (aki a megyei oltási munkacsoport vezetője is), azonban a kormánymegbízott elérhetetlen volt a városvezető számára.

 

Péntek délután aztán életjelet adott a hivatal. Közleményük felrótta dr. Nemény Andrásnak, hogy meglátásuk szerint "egyetlen munkatársat sem biztosított a háziorvosoknak az adminisztrációs feladatok ellátásához Szombathely polgármestere, ehelyett a baloldali pártok oltásellenes kampányának részeként zavart próbál kelteni az oltásokkal kapcsolatban".

                                                   

Leírták, hogy Szombathelyen is hetek óta (rendben?) zajlik a tömeges oltás, már több tízezer ember megkapta a vakcináját a megyében. Hozzátették: az oltáshoz szükséges oltóhelyek a kórházban és a háziorvosoknál tehát bőségesen rendelkezésre állnak, vakcinából azonban továbbra sincs elég.

 

Majd következett a hivatal konklúziója:

 

"A polgármester valójában nem segíteni akar, hanem csupán politikai haszonszerzés vezérli. Február 22-én kérte a kormány az önkormányzatokat, hogy segítsék a háziorvosokat adminisztratív feladatok, főképpen az oltásokkal kapcsolatos időpontszervezések ellátásában, amihez egy-két munkatársat biztosítsanak. Szombathely polgármestere a kérésnek immár három hete nem tesz eleget. Felszólítjuk a polgármestert, hogy a zavarkeltés és a látványpolitizálás helyett a háziorvosok érdemi adminisztrációs támogatásával segítse, hogy a szombathelyiek oltására minél hamarabb sor kerülhessen."

 

Dr. Nemény Andrást pénteken délután telefonon értük el, hogy kommentálja a kiadott nyilatkozatot:

- Nehéz mit mondani, főleg azok után, hogy korábban államtitkárokkal egyeztetett a kérdésben a kormánymegbízott. Az, hogy a védelmi bizottság elnökeként nem veszi fel a telefont a bizottság egyik tagjának, azt hiszem, az mindent megmagyaráz. Az oltásellenességre pedig végképp nincsen mit mondani, amikor éppen azért igyekszünk oltóhelyeket létrehozni, hogy minél többen és minél hamarabb kaphassák meg a vakcinát.  Úgy értesültünk, hogy Budapesten az V. kerületben és Szekszárdon hasonló rendszer működik, a polgárok hozzá tudnak jutni az oltáshoz. Mindkét helyen fideszes vezetés van, ott nem volt ellenvetés. Szégyen, hogy aszerint különböztetnek meg településeket, kerületeket, embereket, hogy kormánypártiak, avagy sem. Biztos vagyok abban is, hogy nem helyben készült a közlemény, erre utalnak az összeválogatott klisék. Nem tudom, hogy Harangozó Bertalan ezek után kereszténydemokrata emberként hogyan képes nyugodtan aludni. 


Nemény András később egy Facebook-posztot is közzétett:

 

A szombathelyiek oltását segítő önkormányzati oltópontok megtekintése helyett politikai közleményt adott ki a...

Közzétette: Dr. Nemény András – 2021. március 12., péntek

 

 

 

Dr. László Győző szombaton tette közzé véleményét:


 

"Műbalhé" Az elmúlt másfél hétben azért dolgoztunk éjt-nappallá téve, hogy a lehető leggyorsabban fel tudjuk állítani a...

Közzétette: Dr. László Győző – 2021. március 13., szombat

 

 


Budapesten, az V. kerületi polgármester, Szentgyörgyvölgyi Péter az alábbi posztot tett közzé márcus elején:

 

💉A koronavírus elleni oltáshoz a Balassi Bálint Utcai és a Belgrád Rakparti Idősek Klubjában oltóhelyeket alakítottunk...

Közzétette: Szentgyörgyvölgyi Péter – 2021. február 28., vasárnap

 

 

 

Fotó: Nagy Jácint / Savaria Fórum

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Eligazol a Haladás futsalcsapatának meghatározó légiósa
A zöld-fehérekkel 3-3 magyar bajnoki címet és Magyar Kupa győzelmet nyert brazil Luiggi Longo külföldön folytatja pályafutását.
legfrissebbek
A melegben végzett munka veszélyeire figyelni kell
A következő napokban várható hőhullám miatt több oldalas, a melegben betartandó munkavédelmi szabályokat ismertető tájékoztatót tett közzé a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Irányítási Főosztálya a minisztérium honlapján.
230 településen gyérítik a szúnyogokat a héten, Vas megyében egy helyen sem
A héten tizenhárom vármegye 230 településén, hatvanezer hektáron gyérítik a szúnyogokat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.
Foci Eb 2024: Románia-Ukrajna 3-0
A román válogatott 3-0-ra legyőzte az ukrán csapatot hétfőn a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának első mérkőzésén.
Zsúfolásig megtelt a szurkolói sátor a Sportház előtt
Zsúfolásig megtelt az Agora és a TDK által közösen kialakított szurkolói zóna szombaton a Sportház előtti téren. 15 órakor első Európa-bajnoki mérkőzését játszotta a magyar labdarúgó válogatott a németországi tornán. A szurkolói házban a drukkerek óriáskivetítőn követhették a Svájc elleni találkozót, amely 3-1-es vereséggel ért véget.
ÖkoPlusz Fesztivál a környezettudatosság jegyében
Nyolc helyszínen közel 100 programmal várta a látogatókat az ÖkoPlusz Fesztivál pénteken és szombaton a Kámoni Arborétumban. A természetközeli rendezvényt immár harmadszor szervezte meg a H+ Média és Kulturális Egyesület a környezettudatosság, az ismeretterjesztés és a szórakoztatás jegyében, minden korosztály számára.