km/óra
  2024.02.22., csütörtök  •  Gerzson napja
A konferencia célja az volt, hogy Szent Márton utódai találkozzanak

A konferencia célja az volt, hogy Szent Márton utódai találkozzanak

A szombathelyi Megyeházán rendezték meg a "Szent Márton Öröksége" konferenciát június 19-én, tudósított a város honlapja.

 

Mint írták, a konferencia célja, hogy Szent Márton utódai találkozzanak, és megosszák tudásukat, tapasztalataikat egymással. Ahogy a szervező Martinus Vallási és Kulturális Egyesület is írta: a szent szellemiségének 21. századi felmutatásának elősegítésével a helyi történelmi és kulturális örökségen nyugvó települési identitást kívánják erősíteni.


Szombathely Megyei Jogú Város képviseletében Szuhai Viktor tanácsnok mondott köszöntőbeszédet, melyben kiemelte: Szent Márton a jóság, a szeretet, a szerénység és a segítés példaképe. "Ezek nekünk szombathelyieknek és a mai kornak is követendő példát jelentenek. Ez a példa, ha nem is tudatosan, de megjelent a társadalmunkban. A járványhelyzetben sokan kaptak a jóságból, adtak szeretet, mutatták szerényégüket és léptek a segítés talajára. A tavalyi év mindannyiunkat próbára tett. Szent Márton pedig ott volt velük és velünk" - monta a tanácsnok. Végül azzal zárta: Szent Márton élete nemcsak példát mutat, hanem alázatra is tanít.

 

Fotó: Nagy Jácint
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak