km/óra
  2022.06.28., kedd  •  Levente, Irén napja
A konferencia célja az volt, hogy Szent Márton utódai találkozzanak

A konferencia célja az volt, hogy Szent Márton utódai találkozzanak

A szombathelyi Megyeházán rendezték meg a "Szent Márton Öröksége" konferenciát június 19-én, tudósított a város honlapja.

 

Mint írták, a konferencia célja, hogy Szent Márton utódai találkozzanak, és megosszák tudásukat, tapasztalataikat egymással. Ahogy a szervező Martinus Vallási és Kulturális Egyesület is írta: a szent szellemiségének 21. századi felmutatásának elősegítésével a helyi történelmi és kulturális örökségen nyugvó települési identitást kívánják erősíteni.


Szombathely Megyei Jogú Város képviseletében Szuhai Viktor tanácsnok mondott köszöntőbeszédet, melyben kiemelte: Szent Márton a jóság, a szeretet, a szerénység és a segítés példaképe. "Ezek nekünk szombathelyieknek és a mai kornak is követendő példát jelentenek. Ez a példa, ha nem is tudatosan, de megjelent a társadalmunkban. A járványhelyzetben sokan kaptak a jóságból, adtak szeretet, mutatták szerényégüket és léptek a segítés talajára. A tavalyi év mindannyiunkat próbára tett. Szent Márton pedig ott volt velük és velünk" - monta a tanácsnok. Végül azzal zárta: Szent Márton élete nemcsak példát mutat, hanem alázatra is tanít.

 

Fotó: Nagy Jácint
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Országos versenyt nyert Andor Sára
Megnyerte az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyt történelemből Andor Sára, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 11. osztályos tanulója csaknem maximális pontszámmal. Az öt fordulóból álló maratoni vetélkedés komoly kihívást jelentett a diákoknak: pályamunkájukat történészekből álló bizottság előtt kellett megvédeniük.
Majomhimlő: az EMA megkezdte az Imvanex oltóanyag vizsgálatát
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte a dániai székhelyű Bavarian Nordic biotechnológiai vállalat Imvanex nevű, himlő elleni oltóanyagának folyamatos felülvizsgálatát annak érdekében, hogy a vakcina használatát kiterjessze az emberek majomhimlő betegséggel szembeni védelmére is - jelentette be az uniós ügynökség kedden.
DK: hetente 5-700 benzinkútról hiányozhat az üzemanyag
Hetente akár 5-700 benzinkútról is hiányozhat az üzemanyag, holott a piacon nincsenek jelentős ellátásbeli problémák - mondta a Népszavára hivatkozva a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke.
Meggondolta magát a Renault sofőrje, Opel furgont borított a manőverrel a 74-es főúton
A Vasvár felől Zalaegerszeg irányába tartó személyautó vezetője balra indexelt a győrvári elágazónál és be is hajtott a kanyarodósávba. Közben azonban meggondolta magát és gyorsan visszasorolt volna a főútra, de már mellette volt egy Opel furgon.
A szombathelyi börtönből verte át a sértettet, aki megadta neki a bankkártya adatait
A Körmendi Járásbíróság kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt 6 hónap végrehajtandó börtönre ítélte a különös visszaeső vádlottat, kötelezte továbbá a magánfél részére kártérítés megfizetésére, áll a Szombathelyi Törvényszék közleményében.