km/óra
  2022.06.28., kedd  •  Levente, Irén napja
A hétvégén időszakosan szünetel a Joskar Olán a távhőszolgáltatás

A hétvégén időszakosan szünetel a Joskar Olán a távhőszolgáltatás

A február 12-ei hétvégén a Joskar Olán - csővezetékek cseréje miatt - időszakosan szünetel a távhőszolgáltatás, olvasható a Szomtáv közleményében.

 

Mint írják, a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. szakemberei a hét elején észlelték a hibát a Joskar Ola lakótelepen, a Pázmány Péter körút 54. számú ház alagsorában. A feltáráskor kiderült, hogy egy 1972-ben lefektetett, utószigetelt hagyományos gerincvezeték több helyen is kilyukadt. A feltárás után a szakemberek rendkívül rossz állapotban találták a vezetéket. Mint kiderült, a közel 50 éves cső azért rozsdásodhatott el ennyire, mert a lakótömb előtti védőcsatornába befolyt az esővíz. A Pázmány Péter körúton feltárt meghibásodás számos közintézmény és több mint 2000 lakás fűtését és használati melegvíz ellátását érinti. A szolgáltatást azonban a hiba elhárításáig is biztosítja a Távhő.


A szolgáltató szakemberei elmondták, ideiglenes megoldásra ezúttal nincs lehetőség, a vezeték annyira rossz állapotban van, hogy a gerincvezeték teljes cseréjére lesz szükség, amit a lehető leghamarabb el kell végezni. Az akut problémát a hétvégén, 2X1 nap szolgálatkieséssel, a terepen javítják ki.


A hibaelhárítási munkálatok 2022.02.12-én (szombaton) és február 13-án (vasárnap) 07.30 órától várhatóan 18 óráig a szolgáltatás időszakos kimaradásával járnak. A használati melegvíz-szolgáltatás ebben az időszakban a lakossági és az intézményi fogyasztóknál is szünetelni fog.


A társaság a munka elvégzésének időpontját úgy választotta meg, hogy a felhasználók számára a legkevesebb kellemetlenséggel járjon. A szolgáltató mindent elkövet annak érdekében, hogy a munkálatokhoz kapcsolódó üzemszünet a lehető legrövidebb ideig érintse a felhasználókat, és mihelyt az műszakilag megoldható, a szolgáltatást megkezdi.


Ilyen helyreállítási munkákra készül a Távhő


A Távhő szakemberei közölték, hogy az érintett lakóépületen belül, a pincében feltárt aknában utószigetelt, az épületen kívül pedig előszigetelt csövet fektetnek le, 6-7 méter nyomvonalszakaszon, 3 iránytöréssel. Szombaton az előremenő szakaszt cserélik ki, majd terveik szerint ideiglenesen visszaadják vasárnap reggelig a szolgáltatást. Vasárnap reggeltől pedig a visszamenő szakaszt cserélik ki. A munkálatokat azonban nehezíti, hogy az elmúlt 50 évben a Távhő-vezetékek méretezése is megváltozott, a régi és az új gerincvezetékek összeillesztése külön kihívást jelent majd a szakemberek, de igyekeznek minél hamarabb, külső szakemberek bevonásával orvosolni a meghibásodást.


A Távhő szakemberi azt ígérik, hogy mindent megtesznek azért, hogy a tervezettnél gyorsabban végezzenek a munkálatokkal. A szolgáltatáskimaradással érintett lépcsőházakban kifüggesztették az ezzel kapcsolatos tájékoztatókat.

 

Érintett épületek:
Napsugár Óvoda
Korai fejlesztő
Bercsényi Iskola
Barátság Óvoda Bölcsőde Öregek klubja
Volt Gazda
Szent Márton Gyógyszertár
Savaria Múzeum
Vásárcsarnok
Pázmány 28 Posta
Pázmány 28 Dohánybolt
Mari ABC

 

Lakások:
Pázmány 5.,7., 9,
Pázmány 11., 13., 15.
Pázmány 17., 19., 21.
Pázmány 54-62..
Pázmány 40-52.
Pázmány 30-38.
Pázmány 28.
Pázmány 4-22.
Pázmány 23.
Pázmány 25.
Barátság 2-20.
Barátság 1-19.
Barátság 23-37.
Szent Márton 6-24. (vannak középületek)
Szent Márton 23-37. (lakások és középületek)
Vörösmarty 1.

 

Fotó: Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.


 

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Országos versenyt nyert Andor Sára
Megnyerte az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyt történelemből Andor Sára, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 11. osztályos tanulója csaknem maximális pontszámmal. Az öt fordulóból álló maratoni vetélkedés komoly kihívást jelentett a diákoknak: pályamunkájukat történészekből álló bizottság előtt kellett megvédeniük.
Majomhimlő: az EMA megkezdte az Imvanex oltóanyag vizsgálatát
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte a dániai székhelyű Bavarian Nordic biotechnológiai vállalat Imvanex nevű, himlő elleni oltóanyagának folyamatos felülvizsgálatát annak érdekében, hogy a vakcina használatát kiterjessze az emberek majomhimlő betegséggel szembeni védelmére is - jelentette be az uniós ügynökség kedden.
DK: hetente 5-700 benzinkútról hiányozhat az üzemanyag
Hetente akár 5-700 benzinkútról is hiányozhat az üzemanyag, holott a piacon nincsenek jelentős ellátásbeli problémák - mondta a Népszavára hivatkozva a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke.
Meggondolta magát a Renault sofőrje, Opel furgont borított a manőverrel a 74-es főúton
A Vasvár felől Zalaegerszeg irányába tartó személyautó vezetője balra indexelt a győrvári elágazónál és be is hajtott a kanyarodósávba. Közben azonban meggondolta magát és gyorsan visszasorolt volna a főútra, de már mellette volt egy Opel furgon.
A szombathelyi börtönből verte át a sértettet, aki megadta neki a bankkártya adatait
A Körmendi Járásbíróság kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt 6 hónap végrehajtandó börtönre ítélte a különös visszaeső vádlottat, kötelezte továbbá a magánfél részére kártérítés megfizetésére, áll a Szombathelyi Törvényszék közleményében.