km/óra
  2021.09.26., vasárnap  •  Jusztina napja
A herényi piacon már szabadabban vásárolhatunk

A herényi piacon már szabadabban vásárolhatunk

Megszűnt néhány járványügyi korlátozás a herényi piacon: már nem kötelező az arcot, orrot eltakaró maszk viselése sem a vásárlóknak, sem az árusoknak. Megmaradt azonban több szabály, amit még mindig be kell tartani. Elkezdődtek a kulturális programok is Herényben.

 

Ismét rámosolyoghatnak egymásra az emberek a herényi piacon: a járványhelyzet enyhülése miatt már nem kell az arcot-orrot eltakarni - legalábbis az udvaron. Vannak azonban olyan szabályok, amelyeket továbbra is be kell tartaniuk a látogatóknak.


Simon Ádám, a Herényi Kulturális és Sportegyesület kommunikációs koordinátora elmondta, hogy a Herényiek Házában továbbra is maszk viselése kötelező, és védettségi igazolvány szükséges a Herényiek Háza belső tereihez, ugyanakkor a piac látogatásához, valamint a piaci programok, valamint a különböző workshopok látogatásához nem szükséges védettségi igazolvány. Emellett visszaállítottak több védettségi területet is, így például ismét megjelentek a sörpadok, sörasztalok, ahol le lehet ülni, el lehet fogyasztani a helyben vásárolt termékeket.


Továbbra is kérik azonban a másfél méteres távolságtartást a látogatóktól, és a higiénés előírások is érvényben maradnak. A szervezők hangsúlyozták, hogy természetesen a maszkviselésre továbbra is lehetősége van azoknak, akik így érzik biztonságosabbnak a piacozást. A nyitás részeként kulturális programokkal is színesítik a Herényi piacot a szervezők.


Nagy Krisztina, a Herényi Kulturális és Sportegyesület ügyvezető titkára hozzátette, gyereknap alkalmából hirdettek egy sétát Herényben, pecséteket kellett gyűjteni a gyerekeknek a Béke téren, a Tulipán utcában, valamint a Kámoni Arborétumban. Ezeket a pecséteket egy lapon kellett begyűjteni, különböző figurák voltak rajta, és akik ebben részt vettek, illetveaz összes gyerkőcöt várják a heti piacra június 4-én, 14:30-tól 17:30-ig. Lesz velük egy bohóc is, aki különböző lufi figurákat kívánságra, úgyhogy ezzel várják a gyerekeket. Illetve június 4-én lesz a nemzeti összetartozás napja alkalmából egy megemlékezés, ami négy órakor kezdődik a piacon. A megemlékezésen Horváth Gábor, Herény önkormányzati képviselője tart egy rövid beszédet, majd a Herényi Nótakör néhány katonás dallal színesíti az eseményt.


Pásztortarhonyát is készítenek a piacon a nemescsói hagyományőrzők: a gasztronómiai programmal június 11-én invitálják a látogatókat. A járványhelyzet enyhülésével egyre több rendezvényre számíthat Herény közössége: érdemes követni az egyesület közösségi oldalát.

 

Fotó: archív/Nagy Jácint

Savaria Fórum 30. évfolyam 34. szám - 2021.09.24.
Savaria Fórum 30. évfolyam 34. szám - 2021.09.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gól a Lövölde térről a mennyei megyeiben: kezdőrúgásból talált be a bucsui játékos
A második félidő elején elvégzett kezdőrúgásból talált be a hazai kapuba Podani Gábor, a vendégek játékosa a Balogunyom-Bucsu (4-2) megyei III. osztályú meccsen.
Orbán nem akar kötelező oltást
Lesz negyedik hullám, nem fog megállni a határoknál – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.
A kisgyermekeket oltaná a Pfizer
Hatásos és biztonságos a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcina az 5 és 11 év közötti gyermekeknél – közölte hétfőn a Pfizer. Az amerikai gyógyszergyártó benyújtotta kérvényét a vakcina használatához erre a korosztályra.
A legdurvább hullámmal számol a román egészségügy
Csak remélik, hogy a negyedik hullám alatt nem nő napi 15 ezer főlé a fertőzésszám.
Újraindult az ellenzéki előválasztás
A szombati leállás után hétfőn reggel 7-kor újraindult az előválasztás. Bár az online előregisztráció nem működött még reggel, 10 órára helyreállt a rendszer. Az eredeti tervek szerint az előválasztás első fordulóját két nappal, vagyis szeptember 28-án 20 óráig meghosszabbítják a leállás miatt.
legfrissebbek
Megduplázzák a francia vakcinaadományokat
A francia elnök azt ígérte, hogy a program keretében 120 millió adag koronavírus elleni vakcinát adományoz, a dupláját a korábban tervezettnek – adta hírül az MTI.
Közút: jövő héten lesz a nagy környezetvédelmi autóvizsgálat
Huszonötödik alkalommal ellenőrzik közúti mérésekkel a gépkocsik környezetvédelmi állapotát hétfőtől péntekig Budapesten és három vidéki nagyvárosban - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
Az AstraZeneca atyja szerint tavaszra náthává enyhül a Covid
Az Oxford/AstraZeneca-oltás vezető fejlesztői szerint a mostani koronavírus-járványt okozó Sars-CoV-2 típusú vírus hatása hamarosan a náthát is okozó szezonális koronavírusfajtákéhoz lesz hasonló, írta az MTI.
Előválasztás: 89 ezren voksoltak szombaton
Vasárnapig összesen 436 702-en szavaztak az ellenzék jelöltjeire.
Trónfosztás: Uszik legyőzte Joshuát a londoni ökölvívógálán
A nehézsúly világbajnoki címe volt a tét.