km/óra
  2022.09.28., szerda  •  Vencel napja
A herényi piacon már szabadabban vásárolhatunk

A herényi piacon már szabadabban vásárolhatunk

Megszűnt néhány járványügyi korlátozás a herényi piacon: már nem kötelező az arcot, orrot eltakaró maszk viselése sem a vásárlóknak, sem az árusoknak. Megmaradt azonban több szabály, amit még mindig be kell tartani. Elkezdődtek a kulturális programok is Herényben.

 

Ismét rámosolyoghatnak egymásra az emberek a herényi piacon: a járványhelyzet enyhülése miatt már nem kell az arcot-orrot eltakarni - legalábbis az udvaron. Vannak azonban olyan szabályok, amelyeket továbbra is be kell tartaniuk a látogatóknak.


Simon Ádám, a Herényi Kulturális és Sportegyesület kommunikációs koordinátora elmondta, hogy a Herényiek Házában továbbra is maszk viselése kötelező, és védettségi igazolvány szükséges a Herényiek Háza belső tereihez, ugyanakkor a piac látogatásához, valamint a piaci programok, valamint a különböző workshopok látogatásához nem szükséges védettségi igazolvány. Emellett visszaállítottak több védettségi területet is, így például ismét megjelentek a sörpadok, sörasztalok, ahol le lehet ülni, el lehet fogyasztani a helyben vásárolt termékeket.


Továbbra is kérik azonban a másfél méteres távolságtartást a látogatóktól, és a higiénés előírások is érvényben maradnak. A szervezők hangsúlyozták, hogy természetesen a maszkviselésre továbbra is lehetősége van azoknak, akik így érzik biztonságosabbnak a piacozást. A nyitás részeként kulturális programokkal is színesítik a Herényi piacot a szervezők.


Nagy Krisztina, a Herényi Kulturális és Sportegyesület ügyvezető titkára hozzátette, gyereknap alkalmából hirdettek egy sétát Herényben, pecséteket kellett gyűjteni a gyerekeknek a Béke téren, a Tulipán utcában, valamint a Kámoni Arborétumban. Ezeket a pecséteket egy lapon kellett begyűjteni, különböző figurák voltak rajta, és akik ebben részt vettek, illetveaz összes gyerkőcöt várják a heti piacra június 4-én, 14:30-tól 17:30-ig. Lesz velük egy bohóc is, aki különböző lufi figurákat kívánságra, úgyhogy ezzel várják a gyerekeket. Illetve június 4-én lesz a nemzeti összetartozás napja alkalmából egy megemlékezés, ami négy órakor kezdődik a piacon. A megemlékezésen Horváth Gábor, Herény önkormányzati képviselője tart egy rövid beszédet, majd a Herényi Nótakör néhány katonás dallal színesíti az eseményt.


Pásztortarhonyát is készítenek a piacon a nemescsói hagyományőrzők: a gasztronómiai programmal június 11-én invitálják a látogatókat. A járványhelyzet enyhülésével egyre több rendezvényre számíthat Herény közössége: érdemes követni az egyesület közösségi oldalát.

 

Fotó: archív/Nagy Jácint

Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
NNK: a múlt héten enyhén csökkent a szennyvíz koronavírus-koncentrációja
Enyhén csökkent a szennyvízben a koronavírus koncentrációja a múlt héten - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján.
A biztonsági őr rúgott meg egy kiskorút egy szombathelyi szórakozóhelyen
Ausztriában az, aki támogatást akar, kapcsolja le a villanyt!
A mai napon az osztrák kormány bejelentette az új energiaár-támogatási rendszer részleteit a vállalatok számára. Különösen izgalmasak benne azok a kritériumok, amelyekhez a támogatás feltételei, olvasható a Krone cikkében. Az energiaköltség-támogatásra összesen 1,3 milliárd euró áll rendelkezésre.
A természet kincseivel ismerkedtek a gombász találkozó résztvevői
Aki a természetet szereti, nem biztos, hogy a gombáért is lehajol. De ha gombászásról van szó, ahhoz már hozzátartozik a természet szeretete és védelme is. Ilyen embereket hívtak és vártak a XXV. Országos Gombász Találkozóra, Velembe a szervezők, olvasható a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Facebook-oldalán.
Kultúrház palafedelét bontotta meg a szél Kenyeriben