km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
A herényi piacon már szabadabban vásárolhatunk

A herényi piacon már szabadabban vásárolhatunk

Megszűnt néhány járványügyi korlátozás a herényi piacon: már nem kötelező az arcot, orrot eltakaró maszk viselése sem a vásárlóknak, sem az árusoknak. Megmaradt azonban több szabály, amit még mindig be kell tartani. Elkezdődtek a kulturális programok is Herényben.

 

Ismét rámosolyoghatnak egymásra az emberek a herényi piacon: a járványhelyzet enyhülése miatt már nem kell az arcot-orrot eltakarni - legalábbis az udvaron. Vannak azonban olyan szabályok, amelyeket továbbra is be kell tartaniuk a látogatóknak.


Simon Ádám, a Herényi Kulturális és Sportegyesület kommunikációs koordinátora elmondta, hogy a Herényiek Házában továbbra is maszk viselése kötelező, és védettségi igazolvány szükséges a Herényiek Háza belső tereihez, ugyanakkor a piac látogatásához, valamint a piaci programok, valamint a különböző workshopok látogatásához nem szükséges védettségi igazolvány. Emellett visszaállítottak több védettségi területet is, így például ismét megjelentek a sörpadok, sörasztalok, ahol le lehet ülni, el lehet fogyasztani a helyben vásárolt termékeket.


Továbbra is kérik azonban a másfél méteres távolságtartást a látogatóktól, és a higiénés előírások is érvényben maradnak. A szervezők hangsúlyozták, hogy természetesen a maszkviselésre továbbra is lehetősége van azoknak, akik így érzik biztonságosabbnak a piacozást. A nyitás részeként kulturális programokkal is színesítik a Herényi piacot a szervezők.


Nagy Krisztina, a Herényi Kulturális és Sportegyesület ügyvezető titkára hozzátette, gyereknap alkalmából hirdettek egy sétát Herényben, pecséteket kellett gyűjteni a gyerekeknek a Béke téren, a Tulipán utcában, valamint a Kámoni Arborétumban. Ezeket a pecséteket egy lapon kellett begyűjteni, különböző figurák voltak rajta, és akik ebben részt vettek, illetveaz összes gyerkőcöt várják a heti piacra június 4-én, 14:30-tól 17:30-ig. Lesz velük egy bohóc is, aki különböző lufi figurákat kívánságra, úgyhogy ezzel várják a gyerekeket. Illetve június 4-én lesz a nemzeti összetartozás napja alkalmából egy megemlékezés, ami négy órakor kezdődik a piacon. A megemlékezésen Horváth Gábor, Herény önkormányzati képviselője tart egy rövid beszédet, majd a Herényi Nótakör néhány katonás dallal színesíti az eseményt.


Pásztortarhonyát is készítenek a piacon a nemescsói hagyományőrzők: a gasztronómiai programmal június 11-én invitálják a látogatókat. A járványhelyzet enyhülésével egyre több rendezvényre számíthat Herény közössége: érdemes követni az egyesület közösségi oldalát.

 

Fotó: archív/Nagy Jácint

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.