km/óra
  2020.11.28., szombat  •  Stefánia napja
A csereként beállt Tóth Barna szállította a Haladás győzelmét Kazincbarcikán

A csereként beállt Tóth Barna szállította a Haladás győzelmét Kazincbarcikán

A vendégek fölénye és a rengeteg próbálkozás a 88. percben érett góllá, a hajrában pedig már nem volt válasza a Kazincbarcikának.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 13. FORDULÓ

Kolorcity Kazincbarcika–Szombathelyi Haladás 0-1 (0-0)

Kazincbarcika: SZEMERÉDI – FARKAS A. (Iszák, 80.), Fótyik, Dávid Z., Majzik – OLDAL (Németh T., 86.), Oltean (Kelemen, 65.), Tóth Balázs, Tóth L., Toma – Kovác (Borbély, 65.)

Vezetőedző: Vitelki Zoltán.

Haladás: Verpecz – MOCSI, Devecseri, Németh M. – Tóth D., Holdampf, CSILUS, KISS B. (Tóth Barna., 84.), Debreceni – Medgyes (Horváth O., 91.), Jancsó (Németh Márió, 61.).

Vezetőedző: Mátyus János.

Gólszerző: Tóth Barna 88

.

A hétfői, Győri ETO elleni találkozó után vasárnap a Kazincbarcika otthonában épett pályára a Szombathelyi Haladás együttese. A házigazda zsinórban négy mérkőzést nyert meg a találkozót megelőzően, míg a Haladás a hajrában hullajtott pontokat az ETO csapata ellen. 

 

Egyik csapat sem diktált különösebben nagy tempót a mérkőzés elején, tapogatózó játékot láthattak a nézők, ami főként a mezőnyben zajlott. Az első említésre méltó esemény a 12. percben Kovác szép egyéni megmozdulása volt, lövése azonban elkerülte Verpecz kapuját. A folytatásban a Haladás egyre inkább felvette a mérkőzés ritmusát és ellenfele fölé kerekedett. Főként Németh Milán volt elemében a bal oldalon, aki előbb a 18. percben veszélyeztetett egy kényszerítőzés után, majd a 21.percben ismét ő járt közel a gólszerzéshez, lövését azonban bravúrral hárította a Kazincbarcika kapusa. A mérkőzés ezen periódusában egyértelműen a vasiak akarata érvényesült, Németh próbálkozásai után Medgyes fejelt kapufát - igaz, a partjelző leshelyzetet jelzett - . A hazaiak főként a védekezéssel voltak elfoglalva, abból próbáltak  veszélyes ellentámadásokat vezetni, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A játékrész hajrájában mind a két kapusnak akadt dolga, gól azonban nem született, így 0-0-val mehettek pihenőre a felek. 

 

A fordulás után sem igazán változott a játék képe. Továbbra is a feketemezesek játszottak kezdeményezőbben, és ahogy Mátyus János is fogalmazott a mérkőzés előtt, egyértelműen a három pont megszerzése volt a cél. Az 53. percben Medgyes révén nagy lépést tehetett volna efelé a Haladás, ám a fiatal támadó ajtó-ablak ziccerben nem tudott túljárni Szemerédi eszén. Nem sokkal később Kiss Bence ígéretes helyről elvégzett szabadrúgása ment fölé, majd Csilus próbálkozott távolról. Egyre erősödött a szombathelyi nyomás, a Kazincbarcika csak pillanatokra tudta megtartani a labdát és alig-alig tudta átlépni a felezővonalat. A szervezett, fegyelmezett védekezéssel szemben egyáltalán nem volt könnyű dolga Mátyus János együttesének, de azt mindenképpen lehetett látni, hogy az átlövések jelenthetik a megoldást. A vendégek próbálkoztak is becsülettel távolról, de Tóth Dávid lövését blokkolták, Csilus kísérlete pedig elkerülte a kaput. A 70. percben aztán óriási lehetőség adódott a mérkőzésben rendkívül aktívan és jól beszálló Németh Márió előtt, a szombathelyiek középpályása azonban először közvetlen közelről nem találta el jól a labdát, a második kísérlete pedig a jobb kapufa mellett suhant el. Az utolsó negyed órát gyakorlatilag végig a barcikai térfélen töltötte a Haladás, de nem találta a rést a pajzson. A 84. percben Tóth Barnát is pályára küldte Mátyus János, aki pár perccel később a mérkőzés hőse lett. a 88. percben Tóth Dávidot birkózták le az oldalvonal mellett, a megítélt szabadrúgást pedig Németh Márió rajzolta a hórihorgas támadó fejére, aki nem hibázott, találatával pedig eldöntötte a mérkőzés sorsát.

 

A sok utolsó percekben elhullajtott pont után ezúttal fordult a kocka és a Haladás örülhetett egy hajrában szerzett gólnak köszönhetően. A szombathelyiek ezzel a győzelemmel feljöttek a tabella hetedik helyére, és innen várhatják a jövő heti folytatást. A csapatra a hét közben Magyar Kupa mérkőzés vár, méghozzá október 28-án 16 órakor a Ménfőcsanak ellen.

 

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 29. évfolyam 43. szám - 2020.11.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Telefonos info-vonalat indít a Markusovszky kórház a betegek hozzátartozóinak
Kurz: Ausztria a nyugati tartományokban kezdi a tömeges tesztelést
Sebastian Kurz osztrák kancellár bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt meghirdetett tömeges tesztelést a nyugati tartományokban, Vorarlbergben, Tirolban és Salzburgban kezdik meg december elején.
A Markusovszky kórház proszektúrája betelt, külső telephelyek bevonásával oldják meg a halottak tárolását
A nyugat.hu számolt be egy olvasójuk levele nyomán arról, hogy megtelt a szombathelyi Markusovszky kórház proszektúrája. Kérdéseiket elküldték a kórháznak, ma a 24.hu-nak elismerték, hogy valóban így van.
Új helyére került a város adventi koszorúja
Ausztriában a tömeges tesztelés december 5-én kezdődik
Elkészültek a koronavírus-tömegteszt tervek Ausztriában. December elején a tanárok, majd a rendőrök tesztelését végzik el, ezt követi önkéntes alapon a lakosság tesztelése. A tesztek mindenki számára ingyenesen elérhetőek lesznek, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Északkeleten több mint 5 centiméternyi hó is hullhat
Felragyogott a téren advent fénye
Már ég a Berzsenyi téren található adventi koszorú első gyertyája. A koronavírus-járvány miatt szűk körben, meghitt ünnepségen gyújtotta meg dr. Nemény András polgármester a gyertyát, mely a növekvő fényt szimbolizálja.
Kásler: az egészségügy bírni fogja a rá nehezedő történelmi nyomást
A magyar egészségügy bírni fogja a rá nehezedő történelmi nyomást, a politikai hangulatkeltések ellenére most a szakembereink elhivatottsága és teljesítménye a záloga a sikeres járványkezelésnek - írta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szombaton a Facebook-oldalán.
Zúzmara, napfény, kék égbolt: lélegzetelállító fotók készültek a Kendig-csúcson
Zúzmarába öltözött a táj a Kőszeg-hegységben, a Kendig-csúcson, írja a Kőszegi Időjárás Előrejelzés Facebbok-oldal, amelyre egy káprázatos képsorozat is felkerült.
Szlávik: a lehető leggyorsabban kell beoltani a lakosságot
A koronavírus elleni vakcinák megjelenése után a lehető leggyorsabban kell beoltani a lakosságot, amihez célszerű oltópontokat felállítani - mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa szombaton, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.