km/óra
  2022.12.02., péntek  •  Melinda, Vivien napja
A csereként beállt Tóth Barna szállította a Haladás győzelmét Kazincbarcikán

A csereként beállt Tóth Barna szállította a Haladás győzelmét Kazincbarcikán

A vendégek fölénye és a rengeteg próbálkozás a 88. percben érett góllá, a hajrában pedig már nem volt válasza a Kazincbarcikának.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 13. FORDULÓ

Kolorcity Kazincbarcika–Szombathelyi Haladás 0-1 (0-0)

Kazincbarcika: SZEMERÉDI – FARKAS A. (Iszák, 80.), Fótyik, Dávid Z., Majzik – OLDAL (Németh T., 86.), Oltean (Kelemen, 65.), Tóth Balázs, Tóth L., Toma – Kovác (Borbély, 65.)

Vezetőedző: Vitelki Zoltán.

Haladás: Verpecz – MOCSI, Devecseri, Németh M. – Tóth D., Holdampf, CSILUS, KISS B. (Tóth Barna., 84.), Debreceni – Medgyes (Horváth O., 91.), Jancsó (Németh Márió, 61.).

Vezetőedző: Mátyus János.

Gólszerző: Tóth Barna 88

.

A hétfői, Győri ETO elleni találkozó után vasárnap a Kazincbarcika otthonában épett pályára a Szombathelyi Haladás együttese. A házigazda zsinórban négy mérkőzést nyert meg a találkozót megelőzően, míg a Haladás a hajrában hullajtott pontokat az ETO csapata ellen. 

 

Egyik csapat sem diktált különösebben nagy tempót a mérkőzés elején, tapogatózó játékot láthattak a nézők, ami főként a mezőnyben zajlott. Az első említésre méltó esemény a 12. percben Kovác szép egyéni megmozdulása volt, lövése azonban elkerülte Verpecz kapuját. A folytatásban a Haladás egyre inkább felvette a mérkőzés ritmusát és ellenfele fölé kerekedett. Főként Németh Milán volt elemében a bal oldalon, aki előbb a 18. percben veszélyeztetett egy kényszerítőzés után, majd a 21.percben ismét ő járt közel a gólszerzéshez, lövését azonban bravúrral hárította a Kazincbarcika kapusa. A mérkőzés ezen periódusában egyértelműen a vasiak akarata érvényesült, Németh próbálkozásai után Medgyes fejelt kapufát - igaz, a partjelző leshelyzetet jelzett - . A hazaiak főként a védekezéssel voltak elfoglalva, abból próbáltak  veszélyes ellentámadásokat vezetni, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A játékrész hajrájában mind a két kapusnak akadt dolga, gól azonban nem született, így 0-0-val mehettek pihenőre a felek. 

 

A fordulás után sem igazán változott a játék képe. Továbbra is a feketemezesek játszottak kezdeményezőbben, és ahogy Mátyus János is fogalmazott a mérkőzés előtt, egyértelműen a három pont megszerzése volt a cél. Az 53. percben Medgyes révén nagy lépést tehetett volna efelé a Haladás, ám a fiatal támadó ajtó-ablak ziccerben nem tudott túljárni Szemerédi eszén. Nem sokkal később Kiss Bence ígéretes helyről elvégzett szabadrúgása ment fölé, majd Csilus próbálkozott távolról. Egyre erősödött a szombathelyi nyomás, a Kazincbarcika csak pillanatokra tudta megtartani a labdát és alig-alig tudta átlépni a felezővonalat. A szervezett, fegyelmezett védekezéssel szemben egyáltalán nem volt könnyű dolga Mátyus János együttesének, de azt mindenképpen lehetett látni, hogy az átlövések jelenthetik a megoldást. A vendégek próbálkoztak is becsülettel távolról, de Tóth Dávid lövését blokkolták, Csilus kísérlete pedig elkerülte a kaput. A 70. percben aztán óriási lehetőség adódott a mérkőzésben rendkívül aktívan és jól beszálló Németh Márió előtt, a szombathelyiek középpályása azonban először közvetlen közelről nem találta el jól a labdát, a második kísérlete pedig a jobb kapufa mellett suhant el. Az utolsó negyed órát gyakorlatilag végig a barcikai térfélen töltötte a Haladás, de nem találta a rést a pajzson. A 84. percben Tóth Barnát is pályára küldte Mátyus János, aki pár perccel később a mérkőzés hőse lett. a 88. percben Tóth Dávidot birkózták le az oldalvonal mellett, a megítélt szabadrúgást pedig Németh Márió rajzolta a hórihorgas támadó fejére, aki nem hibázott, találatával pedig eldöntötte a mérkőzés sorsát.

 

A sok utolsó percekben elhullajtott pont után ezúttal fordult a kocka és a Haladás örülhetett egy hajrában szerzett gólnak köszönhetően. A szombathelyiek ezzel a győzelemmel feljöttek a tabella hetedik helyére, és innen várhatják a jövő heti folytatást. A csapatra a hét közben Magyar Kupa mérkőzés vár, méghozzá október 28-án 16 órakor a Ménfőcsanak ellen.

 

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
A Bolyai nyerte a Gólyaavatót
A szombathelyi Városi Diákönkormányzat (VDÖK) kedden rendezte meg a városi Gólyaavatót: az Agora Művelődési és Sportházban kilenc iskola diákjai vetélkedtek egymással. A jó hangulatú programot Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester nyitotta meg. A versenyen végül a Bolyai csapata végzett az első helyen.
Európa tetején a felnőttek között - interjú Szmolek Emánuel Kick-box versenyzővel
Szmolek Emánuel junior Európa-bajnokként, junior világbajnokként, valamint felnőtt világbajnokként utazhatott Törökországba a Felnőtt és Master Class Kick-box Európa-bajnokságra. A Controll SE kiválósága fantasztikusan versenyzett a kontinensviadalon, mindkét szabályrendszerben a döntőbe jutott és light-contact kategóriában arany, míg a kick-light mezőnyében ezüstérmet szerzett.
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
legfrissebbek
Több mint hetven iskola, majdnem hétszáz tanár tiltakozik a tanárkirúgások ellen
Pénteken délben megközelítőleg ezren, diákok és szülők vegyesen gyülekeztek a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium előtt, hogy így tiltakozzanak az iskola tanárainak kirúgása ellen.
Kevesebb paradicsom termett Magyarországon és globálisan is
Az unió első számú termelője Olaszország, ahol 10 százalékkal csökkenhet a termés.
Vádat emeltek egy öltözőkre szakosodott tolvaj ellen
Az ügynek 25 sértettje van, akik többnyire iskolás gyerekek.
Fizetős lesz a szombathelyi Hunyadi úti Lidl parkolója
Egy óra várakozás után 1500, két óra után 2500 forintot fizettet az áruház, de ezzel az összeggel már egész napra itt maradhat az autó.
22 évvel ezelőtti emberölés gyanúsítottjait fogták el - Diszkóban megvert fiatal került a sínekre
Az esetet 2000-ben balesetként kezelték és az ügyet lezárták. 22 évvel később azonban hangos dörömbölésre ébredt két olyan férfi, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy diszkó biztonsági őreként megverték és megölték a síneken megtalált fiatalt.