km/óra
  2023.01.30., hétfő  •  Martina, Gerda napja
A Balló-versek CD-n is sugárzóak 

A Balló-versek CD-n is sugárzóak 

A magyar nők valóban szépek, de nem szükséges, hogy kalandvágyó külföldi „kandúrok” hívják fel erre a figyelmünket, hangzott el ez az intés (is) hétfőn a Balló László költeményeit, megzenésített verseit tartalmazó CD-lemez bemutatóján a Berzsenyi Könyvtárban. 

 

Február 14-én, Valentin-napján, amikor történetesen a Nemzetközi Könyvajándékozási Napot is ünnepeljük, mutatták be a Berzsenyi Dániel Könyvtárban azt a – Balló László szombathelyi költő megzenésített verseit, illetve költeményeit tartalmazó – CD-lemezt, amelynek címe: Olyan csodás! Farkas Csaba, a Szülőföld Könyvkiadó vezetőjének köszöntőjét (betegsége miatt) Szabó Tibor, a WSSZ színművésze-direktora olvasta fel. Dicsőítette a valóban szép magyar hölgyeket, s egyben óvta őket a már fentebb is említett kalandvágyó külföldi „kandúroktól”.

 

Bujtás Ervin dalszerző-énekes egyedi hangvételű muzsikát komponált Balló László hölgyeket elegánsan, frappánsan dicsőítő alkotásaihoz; ezekből kaphattunk bokrétányit. Szabó Tibor a verseket szólaltatta meg érzelemdúsan: „Szerelmünk, mint tavaszi szél, / csodás virulásról beszél, / két ihletett élet porán, / nem túl későn, nem túl korán.” Közreműködött a társszerző, Aradszki Zsombor. 

 

A könyvtár negyedik emeleti előadótermében/tetőterében kergetőztek, s bizonyosan örvendeztek a tavaszelői fénysugarak Balló László játékosságától (is): „S hogy minden szebb lesz verseinktől, / nekünk parányi munka csak…, / de, lám, a napban sütkérező / világ ettől lesz boldogabb.”  

 

Szenkovits Péter

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
Három napon át várja a diákokat a szombathelyi Pilvax kávézó
A programra általános iskolás és gimnazista csoportok is szép számmal regisztráltak.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Talányos értekezletre hívott szombathelyi pedagógusokat is a Belügyminisztérium
Az oktatás ügyét érintő kérdések megtárgyalására konzultációt hív össze a Belügyminisztérium - áll azokban a Fodor István tankerületi igazgató által aláírt levelekben, melyeket több szombathelyi, az oktatás ügyéért nyilvánosan is kiálló szombathelyi pedagógus is megkapott.
legfrissebbek
Kalandozás: a sarki fény nyomában járnak
A sarki fény nyomában járhatnak azok, akik ellátogatnak dr. Vig Károlynak, a Savaria Múzeum tudományos igazgatóhelyettesének az előadására, melyet január 31-én tartanak az AGORA Művelődési és Sportházban.
Ukrajnai háború: csaknem kilencezren érkeztek Ukrajnából vasárnap
Az ukrán-magyar határszakaszon 4168-an léptek be Magyarországra vasárnap, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4689-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-t.
Devizapiac: gyengült a forint hétfő reggelre
Gyengült a forint péntek esti árfolyamához képest hétfő reggelre a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
Elköltözött tőle az élettársa, megfenyegette, hogy megöli
A Sárvári Járási Ügyészség lopás vétsége, zaklatás bűntette és magánlaksértés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2022 októberében, amikor élettársa egy veszekedést követően elköltözött a közösen bérelt Celldömölk közeli ingatlanból, ellopta a sértett 68.000 Ft értékű mobiltelefonját, írja közleményében a Vas Vármegyei Főügyészség.
SZKKA: Kiélezett meccsen fontos győzelem!
A női NB/I B-s kézibajnokság 16. fordulójában a vasi együttes 28-26-ra nyert Komáromban.