km/óra
  2024.06.17., hétfő  •  Laura, Alida napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
A 30 éves szombathelyi Karitász tiszteletére tartottak ünnepi szentmisét

A 30 éves szombathelyi Karitász tiszteletére tartottak ünnepi szentmisét

A szőllősi Jézus Szíve Templomban tartotta meg hagyományos Szent Erzsébet ünnepségét a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász. A szervezet 30 éve szerveződött újjá, ennek apropóján a templom körül kiállítás nyílt, bent pedig több mint 300 résztvevővel Árpád-házi Szent Erzsébetre emlékeztek, felidézték a katolikus szeretetszolgálat tetteit és mérföldköveit, amiről könyv is készült. Az önkéntesek és a szervezet támogatóinak munkáját is elismerték.

 

Árpád-házi Szent Erzsébet, a karitász védőszentje, kórházakat, menhelyeket hozott létre. Élete ma is példa. Székely János megyéspüspök ünnepi szentmisén adott hálát a karitász önkénteseinek munkájáért. 30 éve Győrváry Edith és Tuczainé Régvári Marietta indították útjára Szombathelyen a szervezetet, ma az egyházmegyében 80 plébániai csoport több mint 800 segítője tesz nap mint nap az elesettekért. Szent Erzsébet napján köszöntötték a jubiláló csoportokat és mindazokat, akik kiemelkedően segítik a karitász munkáját. Négyen vehették át a 2012-ben alapított Caritas Hungarica Díjat. Az ünnepségen részt vett mások mellett a horvát karitasz szervezet vezetője is, aki köszönetet mondott a Szombathelyi Egyházmegyei Karitásznak a horvátországi súlyos földrengés károsultjainak megsegítéséért.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Eligazol a Haladás futsalcsapatának meghatározó légiósa
A zöld-fehérekkel 3-3 magyar bajnoki címet és Magyar Kupa győzelmet nyert brazil Luiggi Longo külföldön folytatja pályafutását.