km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
36 millió forintból szépült meg a gyöngyösszőllősi klub

36 millió forintból szépült meg a gyöngyösszőllősi klub

Befejeződött a gyöngyösszőllősi klub felújítása, már zajlik a műszaki átadás-átvétel. 36 millió forint európai uniós és városi forrásból ráncfelvarrás történt az épületen: megújult a homlokzat és a kiszolgáló helyiségek, akadálymentesítettek, nyílászárókat cseréltek, rendbe hozták a nagyterem padlózatát is. Ez a szombathelyi fúvószenekar székhelye, hamarosan visszaköltözhet az együttes.

 

Alaposan megváltozott a gyöngyösszőllősi klubház külseje, a korábbi üveg-acél falat téglafalra cserélték az utcafronton, így nem szökik el a meleg, hatékonyabban lehet fűteni. Akadálymentesítettek, épült egy rámpa, mozgáskorlátozott parkolóhelyet alakítottak ki, és kicserélték mindkét bejárati ajtót. A 70-es években épült házra bőven ráfért már a felújítás, ami ugyan nem teljes körű, de így is sok mindent sikerült megvalósítani.


Tóth Kálmán önkormányzati képviselő az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy olyan költségkerettel kellett dolgozniuk, ami behatárolta a lehetőségeiket. Mégis úgy gondolja, hogy a kivitelező és a tervező is mindent megtett, hogy ezek között a keretek között a legtöbbet kihozzák az épületből. A város is hozzátett, a költségek nagyjából felét a város állta, felét pedig az Európai Unió.


20 millió forintot TOP-keretből nyertek a munkálatokra, további 16 milliót az önkormányzat tett hozzá. A nagyteremben nyílászárókat cseréltek, ajtót nyitottak az udvar felé, felcsiszolták és újralakkozták a parkettát, lefestették a mennyezeti rozettákat és az oldalfalakon lévő hangszigetelő paneleket. Az irodahelyiségben is új ablakokat építettek be, és itt is rendbe hozták a parkettát. Akadálymentes mosdót alakítottak ki, megújult a raktár és a teakonyha. A felújítás májusban kezdődött, és öt hónapig tartott.


Tóth Kálmán hozzátette, a tegnapi nappal elindult a műszaki átadás-átvétel, a hibajegyzék meglehetősen rövid, a kivitelező jó munkát végzett. Egy hét alatt végeznek az apróbb finomításokkal, majd felveszik a kapcsolatot a fúvósok vezetőjével, és ha nem is napokon, de heteken belül vissza tudnak költözni.


A fúvósok a munkálatok ideje alatt átmenetileg a SZOVA kiürített Welther Károly utcai épületében próbáltak. Heteken belül visszatérhetnek, ahogy a gyöngyösszőllősi nyugdíjas klub is, amelynek szintén ez az épület az otthona. A tagok már nagyon várják, hogy újra itt, megszépült környezetben tarthassák összejöveteleiket.

 

Forrás: SZTV

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.