km/óra
  2024.07.12., péntek  •  Izabella, Dalma napja
23. alkalommal rendezték meg az Isis Dance Open táncversenyt

23. alkalommal rendezték meg az Isis Dance Open táncversenyt

Huszonharmadik alkalommal rendezték meg az ISIS Dance Open táncversenyt szombaton. A Lorigo TSE és a Magyar TáncSport Szakszövetség rendezvényére az ország minden pontjáról érkeztek résztvevők. A klubközi erőpróba mellett országos ranglista versenyt is rendeztek az Agora Sportházban. Az eseményt dr. László Győző, Szombathely MJV sportért is felelős alpolgármestere nyitotta meg.

A legutóbbi hétvégén ismét Szombathelyre fókuszáltak a tánc kedvelői. A Magyar TáncSport Szakszövetség és a Lorigo TáncSport Egyesület összefogásával huszonharmadik alkalommal rendezték meg az ISIS Dance Opent. A honi palettán kiemelt rendezvényen standard és latin táncok mellett Tíztánc tudásukból is számot adhattak a résztvevők az Agora Sportházban. Faludiné Lovas Henriette, a Lorigo TSE elnöke a Szombathelyi Televíziónak elmondta, minden versenyzőjére másként hat a hazai pálya – valakire ösztönzőleg hat, van, akit kicsit leblokkol az, hogy hazai pályán kell versenyezni, ez nem egyszerű, hiszen itt azért többen is látják őket, a rokonok, ismerősök, barátok, akik nem mindig tudnak elmenni velük messzebb. Nyilván az elvárás mindig, minden versenyen ugyanaz, minél jobban szerepelni, és minél több érmet hozni.
A hazai közönség támogatását élvező lorigós versenyzők nem is okoztak csalódást, standard táncokban halmozták az érmeket. Rózsai Vivien és Faludi Bálint kemény felkészülést követően tarolt. Először a Junior II-ben lettek aranyérmesek, majd az ifjúsági kategóriában ezüstérmet akasztottak a páros nyakába, akik a Szombathelyi Televíziónak elmondták, hogy nagyon meg vannak elégedveg az eredményekkel. Volt, hogy heti 4-5 alkalommal is készültek. Igazándiból volt, hogy napi kettő órát, hármat is készültünk, sokszor edzés előtt és után is gyakoroltak, valamint sokszor magánórákat is vettek különtanároktól. 


Gyermek II standard kategóriában a szintén lorigós Kocsis Vince György és Ferincz Lili lettek az elsők, Junior I standard kategóriában ugyanők bronzérmesek. Gyermek II latin kategóriában a Takács Benedek – Nagy Jázmin párosé lett az első hely, a Rejtő Máté – Szabadfi Eszter páros a junior I standard, a junior I latin aranyérmesei, valamint a junior II standard kategória ezüsérmesei lettek. Az ifjúsági és a felnőtt C standard kategória győztesei szintén a Lorigo TSE tagjai: Bálint Péter és Rába Rebeka. A felnőtt tíztánc verseny 2. helyét Kovács Ádám és Faludi Eliza Eszter szerezték meg.
Ifjúsági D standard kategóriában a Savaria Táncsport Egyesület táncosai, Gargya Dorián és Eredits Luca állhattak a dobogó legfelső fokára.  
A klubközi versenyek mellett országos ranglista erőpróbának is helyet adott az ISIS Dance Open. A szenior korosztály mellett a junior korúak számára is kiemelt, kiváló hangulató verseny késő estig tartott, és a szervezők jövőre is szeretnék tető alá hozni az ISIS Dance Opent.
Részletes eredmények itt érhetők el.

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Jövő hétvégén ismét Szombathely utcáira viszik a művészetet
Tovább dübörög az Érezd Szombathelyt! programsorozat: július 13-án jön az Utcaművészeti nap, melynek keretében zenészek, képzőművészek, táncosok, kézművesek lepik el Szombathely belvárosát. De ezen kívül is sok izgalmas program vár ránk még júliusban, ennek részleteiről tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt a szervezők.
legfrissebbek
Az albán tengerpart lehet a magyarok új Balatonja (képgalériával)
A sokáig lesajnált balkáni országban szárnyal a turizmus, egyre több magyar szót hallani az Adriai- és a Jón-tenger strandjain, miközben a gazdaság is pörög: mindenütt építkeznek, az éves infláció 2023-ban mindössze 4% volt, a helyi fizetőeszköz, a LEK pedig egy év alatt 14 százalékot erősödött az euróhoz képest. Mi tudnak az albánok, amit mi nem?
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Kulturális megszállás alatt a belváros: szombaton tartják az Utcaművészeti Fesztivált Szombathelyen
A négy éve útjára indított Utcaművészeti Fesztivál idén július 13-án, szombaton várja egész napon át az érdeklődőket az interaktív művészeti élményt nyújtó programokra.  
Zártkapus Konferencia Liga mérkőzés volt a Király Sportlétesítményben
Július 11-én az UEFA Európa Konferencia Liga első selejtező körében a belorusz FC Torpedo Belaz Király Gábor komplexumában fogadta a moldáv FC Milsami Orheit. 
Készüljön: nagy dugók várhatók ezen a szombathelyi bevezető úton
A GYSEV Zrt. a lakosság türelmét kéri, mert július 15-től a hónap végéig ismét karbantartási munkát végez a Zanati úti aluljáró feletti vasúti hídon, ezért két héten át a Zanati úti aluljáró közúti forgalmát két belső sávra fogják szűkíteni.