km/óra
  2023.12.01., péntek  •  Elza napja
Vackor karácsonya
Újévi Operettgála
2023 novemberében is sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen

2023 novemberében is sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen

A legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból november 20-án. Ők születtek és haltak meg Szombathelyen.

 

SZÜLETÉS:
Herczeg Donát Péter és Kustos Adrienn leánya: Léna, Turi Bence és Ohr Alexandra Ágnes fia: Ádám, Lipták Dániel és Csóka Barbara fia: Hunor Dániel, Lakatos Csaba és Janó Ivett Anita leánya: Kendra, Kiss Dávid és Szép Szilvia fia: Vencel, Hullmann Gergely és Török Dorottya fia: Olivér, Vass Károly Konstantin és Brósz Szilvia leánya: Emili, Fülöp Milán és Pungor Aliz leánya: Freja, Orbán Richárd és Pintér Kata Krisztina leánya: Milla Meike, Horváth Ádám és Biczó Alexandra fia: Álmos, Kiss Dániel és Zsolnai Noémi leánya: Emma, Zugonics Gábor és Szőcs Bettina fia: Zalán, Keszei Balázs és Süle Dóra fia: Vince, Szanati Gergő és Rákos Tímea fia: Benedek, Szabados Péter és Molnár Szandra fia: Márk, Bouti Dávid Ferenc és Merkli Alexandra fia: Dániel, Balaskovics Bálint Tibor és Panta Ildikó fia: Nimród, Lampert Dávid és Kékesi Hajnalka Eszter fia: Dávid Olivér, Misztarka Dénes és Lukács Laura leánya: Léna, Ávár Tamás Ferenc és Lénárd Edina fia: Beten, Ihász Antal és Iván Beáta Katalin fia: Zalán, Krajczár Dániel és Sárics Alexandra fia: Beniel, Gaál Bálint és Taródi Felícia fia: Mateó, Emrich István János és Zséder Anasztázia Ibolya leánya: Elizabet Mária, Fekete Tamás és Nagy Luca fia: Gábor, Belső Bence és Luka Szandra Bettina fia: Ármin, Király Szabolcs és Schermann Barbara leánya: Jázmin, Vajda András és Horváth Hajnalka fia: Vendel, Élő Bálint Benjámin és Safranyik Alexandra leányai: Boróka és Rozina (ikrek), Zámbó Szabolcs és Nyulasi Violetta fia: Máté, Poór Gábor és Ornódi Zsófia Enikő fia: Levente,  Spaits András és Lukács Mónika leánya: Csenge, Tangl András és Zenta Eszter leánya: Dorottya, Király Péter és Jurasits Annamária leánya: Szofi, Bátori-Tóth Ádám és Szabó Mónika fia: Áron, Baráth Ádám és Varga Bernadett fia: Barnabás, Timár Zsolt és Pusztai Edina Ágnes fia: Bálint, Szenczi Péter és Flór Martina leánya: Fruzsina, Esztergomi Zoltán Tibor és Kolop Kitti fia: Noel, Hubay István Viktor és Nagy Tímea leánya: Asztrid, Császár Zsolt és Mesics Szilvia leánya: Zara 

 

HÁZASSÁG:
Lecouve Levente és Zsigrai Vanessza Bella, Stieber Ádám Patrik és Bánfi Nikolett, Simon Dávid és Berkes Elvira, Király Tamás László és Asbóth Henrietta

 

HALÁLESET:
Horváth János Istvánné Bozzay Klára, Tanai Tamás Béla, Sziffer Gábor, Witzmann Józsefné Bősz Magdolna, Gerencsér László György, Pusztai Imréné Haág Terézia, Boros Rezső, Major Tiborné Kempf Mária, Ambrus Zoltán, Németh Jánosné Pilcz Zsuzsanna Mária, dr. Novinszky László Szeverin, Schwiegelhofer Ferenc, Lakatosné Péter Andrea, Fajtli Dezsőné Rodler Terézia, Sákovits András, Pomper Zoltán Jenőné Viszked Judit, Csonka Istvánné Csontos Ágnes, Horváth Ilona, Bődi Józsefné Harasztovics Etelka, dr. Varga Lászlóné Balla Terézia Erzsébet, Szakonyi Józsefné Németh Éva Mária 
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 42. szám - 2023.11.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 42. szám - 2023.11.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Anyagi vészhelyzet a Szombathelyi Haladásnál
Az alkalmazottak (játékosok, edzők, stábtagok) több hónapja nem kaptak fizetést a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaságtól, ha a többségi tulajdonos, Homlok Zsolt nem rendezi az adósságot, decemberben akár meg is szűnhet a zöld-fehér együttes, értesült az ugytudjuk.hu.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Adventi vásár Szombathely 2023: óriáskerék, Mikulás-kunyhó és ragyogó Mikulásbusz
Minden idők leglátványosabb szombathelyi adventi vására lesz az idei – derült ki a péntek délelőtti sajtótájékoztatón. A már hagyományosnak számító Óriáskerék mellett lesz Mikulás-kunyhó, csillogó-villogó Mikulásbusz, meséket sugárzó LED-fal, és ezer méternyi fényfüzér ragyogja majd be a Fő teret.
Csokimikulásért törtek be fiatalok a szombathelyi vásár Mézeskalács Házikójába
A 2023-as Szombathelyi Adventi Vásár nyitónapját megelőző éjszakán a kameraképen vették észre a közterület-felügyelet munkatársai, hogy két fiatal próbál bejutni a lezárt Fő téri Mézeskalács Házikóba - adja hírül a város hivatalos Facebook-oldala.
legfrissebbek
Dr. Bödör Géza: Amerikából jött, de ezúttal nem ő volt a pilóta
Dr. Bödör Géza orvosprofesszor, laborvezető (University of Colorado, Denver) miként került a szombathelyi vérellátóból egy amerikai egyetemi katedrára? Nos, ez is kiderült mindazok számára, akik ellátogattak csütörtökön este a könyvtárba. Spiegler Tibor, a helytörténeti gyűjtő, mint volt osztálytárs invitálta meg a professzort, aki kalandos életéről az előadás előtt mesélt. A mostani hazatérése apropóját az adta, hogy a minap volt a 45. orvosi egyetemi évfolyam-találkozója.
„A zene felszabadít, erőt ad, segít leküzdeni félelmeinket”
Adventi jótékonysági hangversenyt rendezett a szombathelyi Zonta Club, a Művészeti és a Premontrei Gimnázium a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja alkalmából.
Futsal Bajnokok Ligája: remekül kezdett, de alulmaradt a tavalyi Final Four-résztvevő Anderlechttel szemben a Haladás
A magyar bajnok egy öngóllal és Henrique Diniz egészen elképesztő találatával 2-0-ra vezetett, ezt követően azonban már csak a belgák találtak be, akik végül 5-2-es győzelmet arattak.
Átadták a balatoni bringakör Balatonudvari és Vonyarcvashegy közti szakaszát
Átadták a balatoni bringakörút Balatonudvari és Vonyarcvashegy közötti, 10,5 kilométeres, megújult szakaszát csütörtökön.
Több hullámban érkezik változatos halmazállapotú csapadék Szombathelyen a hétvégén
Több hullámban érkezik változatos halmazállapotú csapadék december első hétvégéjén: pénteken kiadós mennyiség esőre, szombaton pedig esőre, havas esőre, havazásra kell készülni erős, néhol viharos széllel, majd vasárnap kisüt a nap. Nagy lesz a hőmérséklet-különbség az északkeleti és a déli országrészek között: szombaton napközben mínusz 1 és plusz 15 fok között lesz a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.