km/óra
  2024.04.26., péntek  •  Ervin napja
Díjazták a megye kiválóságait a Prima-gálán

Díjazták a megye kiválóságait a Prima-gálán

Tizenhetedik alkalommal rendezte meg a Vas megyei Prima-gálát a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Vas megyei szervezete.

 

Az országos Prima Primissima mintájára pénteken este átadták a megyei Prima-díjakat, gazdára talált a Közönségdíj és az Ifjúsági Prima Díj is a Weöres Sándor Színházban rendezett gálán, melyen köszöntőbeszédet mondott többek között dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármestere is, aki a Vas Népe megbízott főszerkesztőjével, Pásztor Zoltánnal közösen adta át a közönségdíjat Varsányi Áronnak, a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület vezetőedzőjének.


Hárman kaptak a 2022. év Megyei Vállalkozója-díjat: Bognár Zoltán építészmérnök (a díjat fia, Bognár Balázs vette át), Kovács András kertészmérnök és Mercs Péter élelmiszeripari mérnök. A 2022. év Megyei Környezetvédelmi Vállalkozója Lenkei-Faragó Gyula mérnök, a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat Csollányné Horváth Krisztina, a Fekete István Állatvédő egyesület vezetője kapta. A VOSZ országos Év Vállalkozója díj nyertese Horváth László ügyvezető, akit itt köszöntöttek a színpadon, a díjat majd Budapesten veheti át.

 

Levetítették a Prima-jelöltek kisfilmjeit, majd átadták a színpadon a kategóriagyőzteseknek járó oklevelet. Jelöltek voltak: Szauer Ágoston (magyar irodalom), Murai András (magyar színház- film- és táncművészet), Ferkovics József (magyar képző- és iparművészet), dr. Gyurácz József (magyar tudomány), Tóth Péter (magyar oktatás és köznevelés), Gáspár Péter (magyar építészet), Gergó Judit (magyar ismeretterjesztés és média), Varsányi Áron (magyar sport), Boznánszky László (magyar népművészet és közművelődés), Scheer Bernadett (magyar zeneművészet).


Átadták a VOSZ által odaítélt Prima-díjakat: Szauer Ágoston pedagógus, költő, amatőr csillagász, Gáspár Péter okleveles építőmérnök és dr. Gyurácz József ornitológus kapták. A Prima Közönségdíjat Varsányi Áron vezetőedző vehette át. Az Ifjúsági Különdíjat Ekler Luca nyerte, írja a vaol.hu.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak