km/óra
  2024.02.28., szerda  •  Ákos, Bátor napja
15 hónap alatt újulhat meg a Szombathely-Kőszeg vasútvonal

15 hónap alatt újulhat meg a Szombathely-Kőszeg vasútvonal

Lezárult a közbeszerzési eljárás, amely alapján tizenöt hónap alatt valósulhat meg a Szombathely-Kőszeg vasútvonal korszerűsítése – áll a GYSEV Zrt. közleményében.

 

A munkálatok során a Szombathely-Kőszeg vasútvonalon elvégzik a szükséges pályavasúti munkálatokat, emellett hét megállóhelyen az utasok számára kényelmes magasperonok épülnek, új peronbútorzattal, esőbeállókkal és térvilágítással. A munkálatok részeként korszerűbb lesz a vizuális utastájékoztatás is a 18 kilométeres szakaszon. A fejlesztés részeként Kőszegen egy korszerű, a vasút és az autóbuszos közlekedést is kiszolgáló, akadálymentes peron is készül.


A nyílt közbeszerzési eljárás lezárult, a munkálatokat a legelőnyösebb ajánlatot adó Homlok Építő Zártkörűen Működő Részvénytársaság végezheti el. A kivitelezőnek a szerződés aláírását követően 15 hónap áll rendelkezésre a rekonstrukciós munkálatok elvégzésére. A beruházás európai uniós alapokból finanszírozott projekt keretében valósul meg.


A kőszegi állomásépület felújítása nem ennek a szerződésnek a része, azokra a munkálatokra egy újabb, nyílt közbeszerzési eljárás keretében külön szerződést köt majd a vasúttársaság.
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak