km/óra
  2024.02.25., vasárnap  •  Mátyás napja
129 éve született Derkovits Gyula - Koszorúzás és megemlékezés

129 éve született Derkovits Gyula - Koszorúzás és megemlékezés

Születésének 129. évfordulóján a Rohonci úton lévő, Varga Imre által 1977-ben készített Derkovits-szobornál rövid megemlékezést és koszorúzást tartottak az önkormányzat, a művészről elnevezett iskola vezetése és diákönkormányzata, a múzeum és a városrész egyesületének képviselői ma délelőtt.

A diákok rövid ünnepsége után a város képviseletében Horváth Soma alpolgármester, dr. Czeglédy Csaba és Kopcsándi József önkormányzati képviselő, a Derkovits Városrészért Egyesület képviseletében Góczán Diana és Prisznyák Benjámin, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum képviseletében Cebula Anna, a Szombathelyi Képtár igazgatója, a Derkovits iskola képviseletében pedig a diákönkormányzat vezetősége helyezte el az emlékezés koszorúit.

Horváth Soma alpolgármester arról számolt be, hogy jövőre az önkormányzat a képtárral közösen egy nagy kiállítással emlékezik majd meg a művészről. Reichert Judit, a Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola igazgatója elmondta: immár 22. éve minden tavasszal hagyományaikat megőrizve programsorozat keretében tisztelegnek névadójuk, Derkovits Gyula emléke előtt. A Derkovits-tavasz programelemei között szerepelt a március 31-ei Realista projektnap: ezen a napon tanulóik interaktív, játékos formában ismerkedtek a természettudományok rejtélyes világával. Április 14-én, pénteken Verssoroló gálaműsort tartanak az iskolában. Díszvendégeik Szabó Tibor és Bálint Éva színművészek lesznek gyermekeikkel együtt. Az előadást az iskola énekkara és táncosainak produkciói színesítik majd.

A programsorozat folytatódik májusban és júniusban: lesz – egyebek mellett – művészeti nap,  fenntarthatósági témanap, nyelvi nap, helyismereti nap, valamint diáknap is.

(Fotó: Nagy Jácint)

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak