km/óra
  2023.03.25., szombat  •  Irén, Irisz napja

Helyi

Hangoljuk újra a piacot: felavatták a vásárcsarnok közösségi zongoráját
Hangoljuk újra a piacot: felavatták a vásárcsarnok közösségi zongoráját
Szombat délelőtt közösségi zongora érkezett a Vásárcsarnok vásárlóterébe a Zenélő Piac kezdeményezéshez csatlakozva. A hangszert először Kendik Péter zongoraművész szólaltatta meg. 
Örökbe fogadható kutyák
Örökbe fogadható kutyák
A szombathelyi Állategészségügyi és Ebrendészeti Szolgálat telephelyén található kutyák is örökbe fogadhatóak. Az ebekről a közterület-felügyelet telefonszámán (94/501-301 – az érdeklődőket visszahívják) vagy a helyszínen (Hajnóczy utca 1.) lehet érdeklődni – ügyfélfogadás : hétfő–kedd 10–12 óra, szerda 16–18 óra, csütörtök 14–16 óra, péntek 8–10 óra. A kutyák ivartalanítási kötelezettséggel és örökbe fogadási díj kifizetési után ( 7 ezer forint) vihetőek el.
Nem igaz itt már semmi: Móricz Zsigmond műve a  Weöres Sándor Színházban
Nem igaz itt már semmi: Móricz Zsigmond műve a Weöres Sándor Színházban
„Az emberiség ma úgy fáj, mint egy lázas betegség”, írta Móricz Zsigmond (1879-1942). Erről (is) szól a Kivilágos kivirradtig (1924) című regénye. A mű teátrumi változatát bizonyára emiatt mutatta be a Weöres Sándor Színház.   
Merre tovább, orvosi kamara?
Merre tovább, orvosi kamara?
Sürgősségi eljárásban fogadta el február 28-án, kedden a parlament az előző nap benyújtott törvényjavaslatot, amely jelentősen csorbítja a Magyar Orvosi Kamara jogait és befolyását azzal, hogy eltörli az orvosok kötelező kamarai tagságát. Az érdekvédelmi szervezet az utóbbi időben többször is tárgyalóasztalhoz tudta ültetni, és képes volt engedményekre kényszeríteni a kormányt. A döntés üzenete sokak szerint egyértelmű: így jár, aki ellenszegül.
Bezsákolták: szemétszedés a Parkerdőben
Bezsákolták: szemétszedés a Parkerdőben
70-80 önkéntes több száz zsáknyi szemetet gyűjtött össze a Tiszta Szombathelyi Parkerdőért csoport immár hagyományos, tavaszi akcióján. A civilek évek óta próbálják megvédeni a természetet azoktól, akik még mindig a zöldbe hordják ki a hulladékot.
100 éve tért vissza tíz település
100 éve tért vissza tíz település
A visszatérés címmel csütörtökön a hűséges falvak visszacsatolásának 100. évfordulója kapcsán tartottak megemlékező pódiumbeszélgetést a Vasi Múzeumbarát Egylet szervezésében a szombathelyi TIT székházban.
Programajánló: táncház, zenélő piac és tisztelgés a hősök előtt
Programajánló: táncház, zenélő piac és tisztelgés a hősök előtt
Ezen a hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők: kinyit a táncház, a piac is zenélni fog, a zenerajongókat koncertek várják, a gyerekeket pedig bábszínházba és az Okosmesére invitálják. A jövő hét is tartogat érdekességeket, március 15-én sokféle program várja az érdeklődőket.
Támogatókat keresnek az idei Savaria Karneválhoz
Támogatókat keresnek az idei Savaria Karneválhoz
Döntött a közgyűlés a 22. Savaria Történelmi Karnevál támogatásáról és időpontjáról. Augusztus utolsó hétvégéjén, 24–27. között rendezik meg idén a historikus fesztivált, az önkormányzat 70 millió forinttal járul hozzá a szervezés költségeihez. Pályázati lehetőség egyelőre nincs, egyelőre nem jelentek meg a fesztiválokat támogató felhívások. A Savaria Turizmus Nonprofit Kft. az infláció és az energiaár-növekedés miatt a kiadások jelentős emelkedésével számol. Örömmel fogadnak pénzbeli és természetbeni segítséget is a szombathelyi cégektől, vállalkozásoktól, magánszemélyektől.
Ingyenes lesz a parkolás március 15-én
Ingyenes lesz a parkolás március 15-én
Erről a Szova NZrt. adott tájékoztatást.
Szombathelyre érkezik a Magyar Géniusz kiállítás
Szombathelyre érkezik a Magyar Géniusz kiállítás
Szombathelyre, az Iseumba érkezik a Magyar Géniusz vándorkiállítás, amely 67 hazai múzeum kincseit mutatja be. Minden intézmény kiválaszthatta azt a műtárgyat, ami a legtöbbet jelenti számára, és tükrözi a helyi identitást. A nagyszabású tárlat március 31-én nyílik, és április 30-ig látogatható.
Megnyitották a 26. Vasi Jogásznapot
Megnyitották a 26. Vasi Jogásznapot
A Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikum diákjai nyitották meg műsorukkal a 26. Vasi Jogásznapot a múzeumkertben. Iskolájuk névadójára emlékeztek.
Nemzetközi tűzoltó és mentő szakvásár Oberwartban
Nemzetközi tűzoltó és mentő szakvásár Oberwartban
Szombathelyt Szuhai Viktor tanácsnok képviselte, írja a város honlapja.
Vádat emeltek a sofőr ellen
Vádat emeltek a sofőr ellen
Vádat emelt a bíróság a sofőr ellen, aki 2021 októberében elütött egy motorost Szombathelyen. A halálos baleset helyszínén megváltoztatták a közlekedési szabályokat, azóta nem is történt baleset az úgynevezett praktikeres kereszteződésben. A másik veszélyes csomóponton traffipax doboz működik, de a város szerint a hosszú távú megoldás az M86-os vépi szakaszának megépítése lenne.
Átadták a Szent Quirinus utcát
Átadták a Szent Quirinus utcát
Dr. Nemény András, Szombathely polgármestere élőben jelentkezett be közösségi oldalán a Szent Quirinus utcából Ágh Ernő képviselő társaságában. A szakaszt ma adták át a forgalomnak.
Jó formában a Haladás vasárnapi ellenfele
Jó formában a Haladás vasárnapi ellenfele
Két hellyel és három ponttal van a Szombathelyi Haladás előtt az FC Ajka, így remek küzdelemre van kilátás a vasárnapi meccsen.
SZKKA: Rangadó szombaton Kozármislenyben
SZKKA: Rangadó szombaton Kozármislenyben
Fontos mérkőzés vár Pődör Zoltán csapatára szombaton este hat órától: a tabella második helyén tanyázó Kozármislenyhez látogat az SZKKA.
3x1 NŐ: beszélgetés életről és irodalomról a Berzsenyi könyvtárban
3x1 NŐ: beszélgetés életről és irodalomról a Berzsenyi könyvtárban
3X1 NŐ címmel csütörtökön könyvbemutató volt a Berzsenyi könyvtárban: Cser Kovács Ágnes, Havas Juli és Szeifert Natália írónők beszéltek legújabb regényeikről, életről és irodalomról.
Szkíták: tények és legendák
Szkíták: tények és legendák
- A téma kutatásának 300 éves múltra visszatekintő történetében – Hérodotosz, az 5. század közepéről származó, részletes beszámolóján túl – az utóbbi évtizedek hoztak olyan jelentős áttörést, mely a legendássá vált nép eredetére, minden eddiginél élesebb fényt vet. Ami viszont tény, hogy Vas megye földjéből a mai napig kerülnek elő olyan tárgyak, melyek arról tanúskodnak, hogy a valaha Ázsia szívének sztyeppéiről elindult rettenthetetlen harcosok – vagy inkább az ő életmódjukat folytató leszármazottaik – eljutottak ide, a Dunántúl nyugati peremére is, kezdte a szkítákról szóló előadását Varga Cserga Péter tárlatvezető.
A fáraók földjén - egyiptomi úti beszámoló
A fáraók földjén - egyiptomi úti beszámoló
Március 16-án, csütörtökön délután 4 órától várják az érdeklődőket a Jászai Utcai Közösségi Térben.
A székely szabadság napja
A székely szabadság napja
"10 éve lobog a székely zászló a szombathelyi városháza homlokzatán a székelyek iránti szolidaritás és a székelység összetartozásának jelképeként", írja a város hivatalos Facebook-oldala.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Balhé a meccs előtt - Fellöktek egy rendőrt, erősítés érkezett
A hazai másodosztályú labdarúgó mérkőzés előtt támadt rendőrökre egy maréknyi pécsi szurkoló Szombathelyen. Olvasónk szerint egy rendőr földre került, ezután már a rendőrök is rendezték a soraikat, írja a 112press.hu.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: a Rábapaty és a Répcelak örülhetett a két vasárnapi mérkőzésen
Előbbi a Vépet, utóbbi a Csepreget győzte le a bajnokság 19. játéknapján.
programajánló
1-20   21-40   41-60   61-80   81-100   101-120   121-140   141-160   161-180   181-200   201-220   221-240 >>>