km/óra
  2024.02.25., vasárnap  •  Mátyás napja
Zöldebb lett a Derkó is - Folytatódott a faültetési program

Zöldebb lett a Derkó is - Folytatódott a faültetési program

A Derkovits lakótelep 69 fával gazdagodik az önkormányzat közösségi faültetési akciójának keretén belül. Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester, a körzet képviselője ma délután a Váci Mihály utcában két helyszínen is részt vett az Európai Unió által támogatott programban.

Mint ismeretes, a városi területek zöldebbé tételével szeretné felhívni Szombathely önkormányzata a Savaria Városfejlesztési Kft.-vel közösen az emberek figyelmét a természet- és környezetvédelem fontosságára, a légköri szén-dioxid-koncentráció és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére. Ennek eredményeként indult el a közösségteremtő faültetési kampány Szombathelyen, amely ma délután a Derkovits lakótelepen, a Váci Mihály utca 6-8. háznál, aztán az orvosi rendelő melletti játszótéren folytatódott. Az első helyszínen 12 fát ültettek el, a rendelő mellett pedig további kilencet.

Az eseményen részt vettek a Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai, valamint a Mocorgó óvodába járó kicsik is – mindkettő öko-intézmény, így a program tökéletesen passzol az intézmények profiljába. A rendezvényen a Szombathelyi Szépítő Egyesület, a Derkovits Városrészért Egyesület, valamint a parkerdei kertbarátok egyesülete képviselői is megjelentek.

- Noha kissé hűvös lett, most van itt az ideje a faültetésnek. Nagy örömömre szolgál, hogy a lakótelepen 69 fát ültetünk el, ezzel is zöldebbé varázsoljuk a környezetünket – mondta Horváth Soma, aki hozzátette: a közeljövőben a Bem József utcában, a Rohonci úton és a Szűrcsapó utcában is folytatódik a faültetési program.   

(Fotó: Nagy Jácint)

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak