km/óra
  2022.06.25., szombat  •  Vilmos napja
Zöld utat kaptak a karácsonyi vásárok Bécsben

Zöld utat kaptak a karácsonyi vásárok Bécsben

Megkezdődtek Bécsben a karácsonyi vásárok előkészületei. A hivatalokban folyamatosan zajlik a vásárok engedélyeztetése. A karácsonyi vásárok látogatásának feltételei azonban még nem tisztázottak, olvasható az orf.at-n.

 

Mint írják, Alexander Hengl, a Bécsi Vásárhivatal szóvivője elmondta, hogy a kórházak intenzívosztályainak terheltségétől és az adott karácsonyi vásár méretétől függ majd, hogy milyen igazolást kérnek a látogatóktól. A jelenlegi előírások alapján csak kisebb vásárok kaphatnak működési engedélyt, a látogatókra pedig a 3-G-szabályok vonatkoznak. 500 fős látogatói kapacitás felett a 2-G-szabály lép érvénybe. Az ellenőrzések kivitelezhetősége végett a karácsonyi vásárokat körbekerítik. 


A hivatal információi szerint idén mintegy 20 karácsonyi vásár, csaknem 1.000 árussal várja majd az érdeklődőket Bécsben. Tavaly minden vásár elmaradt. 


Az idei karácsonyi vásárokra vonatkozó rendeletet az egészségügyi minisztérium várhatóan október közepén, a munkahelyekre és a téli turizmusra vonatkozó rendeletek ismertetésével egyidőben teszi közzé.

Savaria Fórum 31. évfolyam 23.szám - 2022.06.17.
Savaria Fórum 31. évfolyam 23.szám - 2022.06.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Fergeteges koncertet adott a Kugler zenekar (képgaléria)
100 éve jelent meg James Joyce Ulysses című regénye, Szombathely kétnapos Bloomsday-jel ünnepelte az évfordulót június 16-án és 17-én. A kortárs képzőművészeti kavalkád bővelkedett koncertekben, kiállításokban, alkotói performanszokban és gasztro-élményekben.
Szikora Róbert és az R-Go adott koncertet Szombathelyen (képgaléria)
A rajongók megtöltötték a Fő teret.
TFA-FCC Hungary-Szombathely tűzoltóverseny és koncertek a Fő téren
Szombathely Fő terén rendezik meg a TFA-FCC Hungary-Szombathely, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenyt a mai napon.
Felfüggesztették a Gothard iskola egyik tanárát
Ne öntse ki, inkább dobja a kontérbe!
Városszerte kilenc helyszínre helyeztek ki használt sütőolaj begyűjtésére szolgáló konténert. Szombathely 2021 márciusában csatlakozott a Cseppetsem! Programhoz. Akkor a város 18 óvodájába került gyűjtőedény, tavaly októberben pedig a Vásárcsarnok oldalához tették ki a vakítósárga konténert.
legfrissebbek
Montenegrói győzelem a magyar csoportban a férfi vízilabdatornán
A csoportgyőztesek a szerdai negyeddöntőbe jutottak, a második és harmadik helyezettek a nyolc közé kerülésért játszanak hétfőn, míg a negyedikek - Kanada visszalépése nyomán hárman - az alsóházban (13-15. hely) folytatják.
Hosszú: nagyon kedves volt nekem ez a világbajnokság
Szombati egyéni számban címvédőként negyedik lett 400 méter vegyesen. 
Meteorológiai szolgálat figyelmeztetéseket adott ki vasárnapra
A jövő héten már 38 fokos maximumokat is mérhetnek.
Rapport a hetedik meccsén kikapott 
Rapport Richárd hat döntetlen után hetedik mérkőzésén kikapott a sakkvilágbajnok-jelöltek nyolcfős madridi tornáján.
Franciaországban alkotmányba foglalnák a terhességmegszakítás jogát
A kormányszövetség és a NUPES együtt 296 képviselővel rendelkezik. A javaslat elfogadásához 289 szavazat szükséges, ami az abszolút többség.