km/óra
  2024.02.26., hétfő  •  Géza, Vanda napja
Zöld utat kaptak a karácsonyi vásárok Bécsben

Zöld utat kaptak a karácsonyi vásárok Bécsben

Megkezdődtek Bécsben a karácsonyi vásárok előkészületei. A hivatalokban folyamatosan zajlik a vásárok engedélyeztetése. A karácsonyi vásárok látogatásának feltételei azonban még nem tisztázottak, olvasható az orf.at-n.

 

Mint írják, Alexander Hengl, a Bécsi Vásárhivatal szóvivője elmondta, hogy a kórházak intenzívosztályainak terheltségétől és az adott karácsonyi vásár méretétől függ majd, hogy milyen igazolást kérnek a látogatóktól. A jelenlegi előírások alapján csak kisebb vásárok kaphatnak működési engedélyt, a látogatókra pedig a 3-G-szabályok vonatkoznak. 500 fős látogatói kapacitás felett a 2-G-szabály lép érvénybe. Az ellenőrzések kivitelezhetősége végett a karácsonyi vásárokat körbekerítik. 


A hivatal információi szerint idén mintegy 20 karácsonyi vásár, csaknem 1.000 árussal várja majd az érdeklődőket Bécsben. Tavaly minden vásár elmaradt. 


Az idei karácsonyi vásárokra vonatkozó rendeletet az egészségügyi minisztérium várhatóan október közepén, a munkahelyekre és a téli turizmusra vonatkozó rendeletek ismertetésével egyidőben teszi közzé.

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak