km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Zamatos gyümölcs- és zöldségkínálat a vásárcsarnokban

Zamatos gyümölcs- és zöldségkínálat a vásárcsarnokban

Sárgabarack, borsó, cseresznye, meggy, lecsónak való paradicsom és paprika - szezonális gyümölcsök és zöldségek sokasága várja a vásárlókat a Vásárcsarnokban. Mindenből szívesen válogatnak a vevők.

 

Friss, zamatos gyümölcs- és zöldségkínálat tárul elénk a Vásárcsarnokba lépve. Az eperszezonnak nemsokára vége, de már itt a cseresznye, a meggy, és a zsenge zöldborsó ideje. Idén korábban indult a sárgabarack szezon, most még fogyasztásra viszik, később majd lekvárnak is. 


Horváth Emil árus az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy a sárgabarack kilója 1000-1400 forint körül van, a drágábbak szép kajszibarackok. A befőzéssel várni kell legalább 2-3 hetet, mert most jön be az igazi nyári idő, és amikor a fán tud édesedni. Azok, amelyek most a fán vannak, tele szívták magukat vízzel, azt nem szabad befőzni. 


A cseresznye kilója 1400 forint körül alakul, a meggy ára 1000 és 1600 forint között mozog. A lecsónak való paradicsom 800-tól, a paprika pedig 1200 forinttól elérhető. Ezekből is szívesen válogatnak már a vásárlók.


A vásárlók nagy része drágának találja a mostani árakat. Napok kérdése, és megjelenik a standokon a magyar dinnye is.

 

 

Forrás: SZTV
Illusztráció: pixabay.com

címkék
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.