km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
Zalaegerszegen folytatja Németh István, az ELTE SEK volt rektorhelyettese

Zalaegerszegen folytatja Németh István, az ELTE SEK volt rektorhelyettese

Új tudásközpontot hoz létre a Pannon Egyetem Zalegerszegen a hazai felsőoktatás struktúraváltása következtében: a Zalaegerszegi Egyetemi Központ vezetője Németh István lett, aki az ELTE Savaria Egyetemi Központ (SEK) rektorhelyettese volt eddig. Munkája egyik eredménye, hogy a pedagógusképzés megerősödött Szombathelyen.

 

Németh István, a Pannon Egyetem, Zalaegerszegi Egyetemi Központ stratégiai rektorhelyettese az SZTV-nek így nyilatkozott:  ”Definiálásra került egy önálló szervezeti egység, ez a Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ. Egy új szervezeti egységgel bővült az ELTE, az alapító okiratát is módosította, tehát Szombathelyen megszületett az ELTE egy önálló szervezeti egysége, önálló gazdálkodással, önálló vezetéssel, intézeti tanáccsal és szenátusi delegációval, ez az ahová eljutottunk a 2017-es, ELTE-s csatlakozástól mostanáig.”


A Berzsenyi-központ a tanár- és tanítóképzést is magában foglalja - ezzel Szombathely mára a pedagógusképzés regionális központja lett.


A zalai megyeszékhelyen is hasonló feladat vár Németh Istvánra: ott a meglévő gazdasági irány mellett az informatikai és mérnökképzést erősíti majd. Ehhez Zalaegerszegen a nagyvállalatok tevékenyen hozzájárulnak, illetve a járműipari tesztpálya is hozzájárul majd a kutatás-fejlesztés nemzetközi színvonalának eléréséhez. 


Az ELTE-SEK vezetői gárdája hamarosan átalakul. Németh István: „Azt elmondhatom már, hogy újabb rektorhelyettes nem lesz, tehát velem együtt megszűnik ez a pozíció, azonban a rektor úr fontosnak találta, hogy a rektori koordináció továbbra is folytonos legyen a központtal. Információim alapján rektori biztost neveznek majd ki, ennek személyét később, egy külön interjúban mondjuk el. A Berzsenyi élére pedig igazgató kerül, a pozíciót nyilvános pályázattal hirdetik meg.”


A  Zalaegerszegi Egyetemi Központ bővülő képzési kínálatával támogatja majd a régió innovációs- és gazdasági fejlődését.

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.