km/óra
  2023.03.28., kedd  •  Gedeon, Johanna napja
Új színészek, új bemutatók: elkezdődött az őszi évad a színházban

Új színészek, új bemutatók: elkezdődött az őszi évad a színházban

Az ígéret földjével, Szentgotthárdon kezdődött az őszi évad a Weöres Sándor Színháznál: a soproni Petőfi Sándor Színház művészeivel egy felolvasó produkciót hoztak létre a színészek, Kelemen Zoltán rendezésével - egyebek mellett ezt jelentették be sajtótájékoztatón a Krúdy teremben. Szombathelyen is megkezdődtek a próbák: készülnek az I love you, valamint a Mesebolt Bábszínházzal közös kooprodukció, a Szólít a szörny előadására.

 

Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház igazgatója elmondta, hogy októberben két hét alatt három bemutatót is tartanak, de lehet, hogy négy lesz belőle. Ebből egyiknek, az I love you című musicalnek elsején, tizenötödikén pedig az Árad a gazság-nak a bemutatója lesz. Ez utóbbi egy nagyon szép francia darab. Aztán a Szólít a szörny, a Mesebolttal való kooprodukciós előadásnak lesz a bemutatója, szintén októberben, és már elkészült a múlt évad végén egy színháznevelési előadás Ajándék címmel, amelynek szintén októberre tervezik a bemutatóját.


Decemberben még két új darabra számíthat a közönség: harmadikán lesz a Forte Társulattal közös előadásban Shakespeare Vízkereszt, vagy amit akartok, Szilveszterkor pedig a Shakespeare a mellényzsebben, amelyet Karinthytől ismerhetnek a nézők.


Az eseményen a négy új színész is bemutatkozott. Korábban a bábszínháznál működött Keller-Dénes Emőke, valamint nemrég végzett, de máris tanít a másik új tag, Gyulai Zékány István. Némedi Árpád zenészként is funkcionál a darabokban, ez az egyik nagy erőssége. A Pál utcai fiúkból és a Soltis Lajos Színházból pedig ismerhetik már a nézők a celldömölki születésű Sipos László Márkot.


A tájékoztatón elhangzott, hogy ezekben a hetekben megújul a színház aulája: az önkormányzat a beruházást kétmillió forinttal támogatta, de az intézmény önerejére is szükség van a fejlesztéshez.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
Megyei II. osztály, déli csoport: a Csákánydoroszló nyerte a tavaszi nyitány rangadóját, hatig jutott a Gyöngyöshermán-Szentkirály
A Felsőcsatár hazai győzelemmel kezdett, az Egyházasrádóc és az Őriszentpéter viszont idegenből távozott pontokkal. A Tanakajd a Körmenddel, a Szentpéterfa a Telekessel játszott döntetlent.
legfrissebbek
Ráhúzta egy biciklisre a kormányt Szombathelyen a sofőr, felfüggesztett börtönt kapott
A Szombathelyi Járásbíróság közúti veszélyeztetés bűntette miatt 1 év, végrehajtásban 3 évre felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint 180 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a vádlottat. Emellett a bíróság elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét, a pártfogó felügyelet céljának elősegítése érdekében pedig külön magatartási szabályként előírta, hogy a vádlott köteles alávetnie magát rendkívüli PAV vizsgálatnak, olvasható a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.
Megdőlt az országos és fővárosi szélrekord hétfőn
Megdőlt az országos és a fővárosi szélrekord is hétfőn - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján kedden.
Gyönyörű muzsikával köszöntötték a tavaszt
A múlt csütörtökön a Jászai Utcai Közösségi Tér fellépői köszöntötték a tavaszt, írja az intézmény Facebook-oldala.
Megyei II. osztály, déli csoport: borsot tört a Telekes a Csákánydoroszló orra alá, nyolcig jutott a Körmend és Nádasd
Az Egyházasrádóc és a Bajánsenye hazai környezetben gyűjtötte be a három pontot, a Tanakajd és a Felsőcsatár viszont idegenben tudott nyerni.
Szombaton nyit a megújult KRESZ park és a Víztorony
A park 150 millió forintból szépült meg. Új játékok, burkolat, KRESZ táblák és padok várják a látogatókat.