km/óra
  2024.02.28., szerda  •  Ákos, Bátor napja
Új színészek, új bemutatók: elkezdődött az őszi évad a színházban

Új színészek, új bemutatók: elkezdődött az őszi évad a színházban

Az ígéret földjével, Szentgotthárdon kezdődött az őszi évad a Weöres Sándor Színháznál: a soproni Petőfi Sándor Színház művészeivel egy felolvasó produkciót hoztak létre a színészek, Kelemen Zoltán rendezésével - egyebek mellett ezt jelentették be sajtótájékoztatón a Krúdy teremben. Szombathelyen is megkezdődtek a próbák: készülnek az I love you, valamint a Mesebolt Bábszínházzal közös kooprodukció, a Szólít a szörny előadására.

 

Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház igazgatója elmondta, hogy októberben két hét alatt három bemutatót is tartanak, de lehet, hogy négy lesz belőle. Ebből egyiknek, az I love you című musicalnek elsején, tizenötödikén pedig az Árad a gazság-nak a bemutatója lesz. Ez utóbbi egy nagyon szép francia darab. Aztán a Szólít a szörny, a Mesebolttal való kooprodukciós előadásnak lesz a bemutatója, szintén októberben, és már elkészült a múlt évad végén egy színháznevelési előadás Ajándék címmel, amelynek szintén októberre tervezik a bemutatóját.


Decemberben még két új darabra számíthat a közönség: harmadikán lesz a Forte Társulattal közös előadásban Shakespeare Vízkereszt, vagy amit akartok, Szilveszterkor pedig a Shakespeare a mellényzsebben, amelyet Karinthytől ismerhetnek a nézők.


Az eseményen a négy új színész is bemutatkozott. Korábban a bábszínháznál működött Keller-Dénes Emőke, valamint nemrég végzett, de máris tanít a másik új tag, Gyulai Zékány István. Némedi Árpád zenészként is funkcionál a darabokban, ez az egyik nagy erőssége. A Pál utcai fiúkból és a Soltis Lajos Színházból pedig ismerhetik már a nézők a celldömölki születésű Sipos László Márkot.


A tájékoztatón elhangzott, hogy ezekben a hetekben megújul a színház aulája: az önkormányzat a beruházást kétmillió forinttal támogatta, de az intézmény önerejére is szükség van a fejlesztéshez.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak