km/óra
  2021.09.26., vasárnap  •  Jusztina napja
WSSZ: öt színész távozik, három érkezik

WSSZ: öt színész távozik, három érkezik

Jordán Tamás, teátrumalapító direktor, a nemzet színésze, valamint Alberti Zsófi, Dunai Júlia, Hajmási Dávid és Lábodi Ádám távozik a Weöres Sándor Színház társulatától. Dénes Emőke, Gyulai-Zékány István, Némedi Árpád érkezik a csapatba, jelentette be csütörtök délelőtt évadzáró társulati ülésen Szabó Tibor igazgató. Két végzős színinövendék, Mari Dorottya és Simon László Márk tölti itt a gyakorlatát.

 

A korábbi évad előadásait (Ádám almái, Pogánytánc) online térben pótolta a WSSZ, megpróbáltak új platformokon is megjelenni; az első stream (videómegosztós) produkciójuk a Kis hölgy a Maximból volt. E-színházuk: A Grönholm módszer című produkció volt, szép sikerrel. Igyekeztek tudatni a nézőkkel, hogy élnek, dolgoznak, beszélt minderről is Szabó Tibor. „A veszélyhelyzet alatt fegyelmezett munkával az előadások elkészültek, munkabemutatókat tartottunk. A nyitás után két héten belül három bemutatónk volt, s bő két hónap alatt, feszített tempóban, pótolni tudtuk-tudjuk a bérletes előadásokat. Ez kicsit a bevételkiesést is enyhítette, merthogy volt némi jegybevételünk. Július 21-25-ig sikeres drámatábort tartottunk.” 


Megkezdték a jövő évad néhány produkciójának előkészítő munkáját is. Kettőnek már meg is volt a munkabemutatója: Visky András Pornó-jának, Csonka Szilviával, s Lipták Ildikó Az ajándékának. Más előadások tervelfogadása, olvasópróbája, tréningje is zajlott/zajlik. 


A közönségszolgálati iroda augusztus 2-én nyílik a Király utcában. Augusztus 7-től részt vesz a WSSZ is a város Érezd Szombathelyt! című programsorozatában: Kelemen Zoltán 8-án, a Mágikus Mintha együttes 27-én lép fel. 


Az évadkezdés után, szeptember 5-én A dzsungel könyve dalait szólaltatják meg a Savaria Múzeumban, az akkor nyíló vadászati kiállításon. Szeptember 11-én 15-18 óráig a Főteret átnevezik Weöres TÉR-ré, ahol nagy WSSZ-roadshow-t tartanak. „Mert kell a közönség!” mottóval. Még aznap este (tehát szeptember 11-én) felolvasó színházi bemutatót tartanak a Püspöki Palota látogatóközpontjának dísztermében, Kovács Dániel Gábor Az ígéret földje című művéből Kelemen Zoltán rendezésében, tudtuk meg Szabó Tibor direktortól. 

 
Két ifjú WSSZ-művészt jelölnek/javasolnak Prima primissima junior díjra: Nagy-Bakonyi Boglárkát és Major Eriket. 

 

Szenkovits Péter 
 

Savaria Fórum 30. évfolyam 34. szám - 2021.09.24.
Savaria Fórum 30. évfolyam 34. szám - 2021.09.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gól a Lövölde térről a mennyei megyeiben: kezdőrúgásból talált be a bucsui játékos
A második félidő elején elvégzett kezdőrúgásból talált be a hazai kapuba Podani Gábor, a vendégek játékosa a Balogunyom-Bucsu (4-2) megyei III. osztályú meccsen.
Orbán nem akar kötelező oltást
Lesz negyedik hullám, nem fog megállni a határoknál – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.
A kisgyermekeket oltaná a Pfizer
Hatásos és biztonságos a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcina az 5 és 11 év közötti gyermekeknél – közölte hétfőn a Pfizer. Az amerikai gyógyszergyártó benyújtotta kérvényét a vakcina használatához erre a korosztályra.
A legdurvább hullámmal számol a román egészségügy
Csak remélik, hogy a negyedik hullám alatt nem nő napi 15 ezer főlé a fertőzésszám.
Újraindult az ellenzéki előválasztás
A szombati leállás után hétfőn reggel 7-kor újraindult az előválasztás. Bár az online előregisztráció nem működött még reggel, 10 órára helyreállt a rendszer. Az eredeti tervek szerint az előválasztás első fordulóját két nappal, vagyis szeptember 28-án 20 óráig meghosszabbítják a leállás miatt.
legfrissebbek
Megduplázzák a francia vakcinaadományokat
A francia elnök azt ígérte, hogy a program keretében 120 millió adag koronavírus elleni vakcinát adományoz, a dupláját a korábban tervezettnek – adta hírül az MTI.
Közút: jövő héten lesz a nagy környezetvédelmi autóvizsgálat
Huszonötödik alkalommal ellenőrzik közúti mérésekkel a gépkocsik környezetvédelmi állapotát hétfőtől péntekig Budapesten és három vidéki nagyvárosban - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
Az AstraZeneca atyja szerint tavaszra náthává enyhül a Covid
Az Oxford/AstraZeneca-oltás vezető fejlesztői szerint a mostani koronavírus-járványt okozó Sars-CoV-2 típusú vírus hatása hamarosan a náthát is okozó szezonális koronavírusfajtákéhoz lesz hasonló, írta az MTI.
Előválasztás: 89 ezren voksoltak szombaton
Vasárnapig összesen 436 702-en szavaztak az ellenzék jelöltjeire.
Trónfosztás: Uszik legyőzte Joshuát a londoni ökölvívógálán
A nehézsúly világbajnoki címe volt a tét.