km/óra
  2023.03.28., kedd  •  Gedeon, Johanna napja
WSSZ: öt színész távozik, három érkezik

WSSZ: öt színész távozik, három érkezik

Jordán Tamás, teátrumalapító direktor, a nemzet színésze, valamint Alberti Zsófi, Dunai Júlia, Hajmási Dávid és Lábodi Ádám távozik a Weöres Sándor Színház társulatától. Dénes Emőke, Gyulai-Zékány István, Némedi Árpád érkezik a csapatba, jelentette be csütörtök délelőtt évadzáró társulati ülésen Szabó Tibor igazgató. Két végzős színinövendék, Mari Dorottya és Simon László Márk tölti itt a gyakorlatát.

 

A korábbi évad előadásait (Ádám almái, Pogánytánc) online térben pótolta a WSSZ, megpróbáltak új platformokon is megjelenni; az első stream (videómegosztós) produkciójuk a Kis hölgy a Maximból volt. E-színházuk: A Grönholm módszer című produkció volt, szép sikerrel. Igyekeztek tudatni a nézőkkel, hogy élnek, dolgoznak, beszélt minderről is Szabó Tibor. „A veszélyhelyzet alatt fegyelmezett munkával az előadások elkészültek, munkabemutatókat tartottunk. A nyitás után két héten belül három bemutatónk volt, s bő két hónap alatt, feszített tempóban, pótolni tudtuk-tudjuk a bérletes előadásokat. Ez kicsit a bevételkiesést is enyhítette, merthogy volt némi jegybevételünk. Július 21-25-ig sikeres drámatábort tartottunk.” 


Megkezdték a jövő évad néhány produkciójának előkészítő munkáját is. Kettőnek már meg is volt a munkabemutatója: Visky András Pornó-jának, Csonka Szilviával, s Lipták Ildikó Az ajándékának. Más előadások tervelfogadása, olvasópróbája, tréningje is zajlott/zajlik. 


A közönségszolgálati iroda augusztus 2-én nyílik a Király utcában. Augusztus 7-től részt vesz a WSSZ is a város Érezd Szombathelyt! című programsorozatában: Kelemen Zoltán 8-án, a Mágikus Mintha együttes 27-én lép fel. 


Az évadkezdés után, szeptember 5-én A dzsungel könyve dalait szólaltatják meg a Savaria Múzeumban, az akkor nyíló vadászati kiállításon. Szeptember 11-én 15-18 óráig a Főteret átnevezik Weöres TÉR-ré, ahol nagy WSSZ-roadshow-t tartanak. „Mert kell a közönség!” mottóval. Még aznap este (tehát szeptember 11-én) felolvasó színházi bemutatót tartanak a Püspöki Palota látogatóközpontjának dísztermében, Kovács Dániel Gábor Az ígéret földje című művéből Kelemen Zoltán rendezésében, tudtuk meg Szabó Tibor direktortól. 

 
Két ifjú WSSZ-művészt jelölnek/javasolnak Prima primissima junior díjra: Nagy-Bakonyi Boglárkát és Major Eriket. 

 

Szenkovits Péter 
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
Megyei II. osztály, déli csoport: a Csákánydoroszló nyerte a tavaszi nyitány rangadóját, hatig jutott a Gyöngyöshermán-Szentkirály
A Felsőcsatár hazai győzelemmel kezdett, az Egyházasrádóc és az Őriszentpéter viszont idegenből távozott pontokkal. A Tanakajd a Körmenddel, a Szentpéterfa a Telekessel játszott döntetlent.
legfrissebbek
Elkezdődött a nagy tavaszi utcatakarítás Szombathelyen
A KRESZ-park és környéke komplex megtisztításával kezdődött a 2023-as tavaszi utcatakarítási program Szombathelyen, olvasható a Szompark Facebook-oldalán.
Ráhúzta egy biciklisre a kormányt Szombathelyen a sofőr, felfüggesztett börtönt kapott
A Szombathelyi Járásbíróság közúti veszélyeztetés bűntette miatt 1 év, végrehajtásban 3 évre felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint 180 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a vádlottat. Emellett a bíróság elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét, a pártfogó felügyelet céljának elősegítése érdekében pedig külön magatartási szabályként előírta, hogy a vádlott köteles alávetnie magát rendkívüli PAV vizsgálatnak, olvasható a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.
Megdőlt az országos és fővárosi szélrekord hétfőn
Megdőlt az országos és a fővárosi szélrekord is hétfőn - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján kedden.
Gyönyörű muzsikával köszöntötték a tavaszt
A múlt csütörtökön a Jászai Utcai Közösségi Tér fellépői köszöntötték a tavaszt, írja az intézmény Facebook-oldala.
Megyei II. osztály, déli csoport: borsot tört a Telekes a Csákánydoroszló orra alá, nyolcig jutott a Körmend és Nádasd
Az Egyházasrádóc és a Bajánsenye hazai környezetben gyűjtötte be a három pontot, a Tanakajd és a Felsőcsatár viszont idegenben tudott nyerni.