km/óra
  2024.06.17., hétfő  •  Laura, Alida napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
WSSZ: öt színész távozik, három érkezik

WSSZ: öt színész távozik, három érkezik

Jordán Tamás, teátrumalapító direktor, a nemzet színésze, valamint Alberti Zsófi, Dunai Júlia, Hajmási Dávid és Lábodi Ádám távozik a Weöres Sándor Színház társulatától. Dénes Emőke, Gyulai-Zékány István, Némedi Árpád érkezik a csapatba, jelentette be csütörtök délelőtt évadzáró társulati ülésen Szabó Tibor igazgató. Két végzős színinövendék, Mari Dorottya és Simon László Márk tölti itt a gyakorlatát.

 

A korábbi évad előadásait (Ádám almái, Pogánytánc) online térben pótolta a WSSZ, megpróbáltak új platformokon is megjelenni; az első stream (videómegosztós) produkciójuk a Kis hölgy a Maximból volt. E-színházuk: A Grönholm módszer című produkció volt, szép sikerrel. Igyekeztek tudatni a nézőkkel, hogy élnek, dolgoznak, beszélt minderről is Szabó Tibor. „A veszélyhelyzet alatt fegyelmezett munkával az előadások elkészültek, munkabemutatókat tartottunk. A nyitás után két héten belül három bemutatónk volt, s bő két hónap alatt, feszített tempóban, pótolni tudtuk-tudjuk a bérletes előadásokat. Ez kicsit a bevételkiesést is enyhítette, merthogy volt némi jegybevételünk. Július 21-25-ig sikeres drámatábort tartottunk.” 


Megkezdték a jövő évad néhány produkciójának előkészítő munkáját is. Kettőnek már meg is volt a munkabemutatója: Visky András Pornó-jának, Csonka Szilviával, s Lipták Ildikó Az ajándékának. Más előadások tervelfogadása, olvasópróbája, tréningje is zajlott/zajlik. 


A közönségszolgálati iroda augusztus 2-én nyílik a Király utcában. Augusztus 7-től részt vesz a WSSZ is a város Érezd Szombathelyt! című programsorozatában: Kelemen Zoltán 8-án, a Mágikus Mintha együttes 27-én lép fel. 


Az évadkezdés után, szeptember 5-én A dzsungel könyve dalait szólaltatják meg a Savaria Múzeumban, az akkor nyíló vadászati kiállításon. Szeptember 11-én 15-18 óráig a Főteret átnevezik Weöres TÉR-ré, ahol nagy WSSZ-roadshow-t tartanak. „Mert kell a közönség!” mottóval. Még aznap este (tehát szeptember 11-én) felolvasó színházi bemutatót tartanak a Püspöki Palota látogatóközpontjának dísztermében, Kovács Dániel Gábor Az ígéret földje című művéből Kelemen Zoltán rendezésében, tudtuk meg Szabó Tibor direktortól. 

 
Két ifjú WSSZ-művészt jelölnek/javasolnak Prima primissima junior díjra: Nagy-Bakonyi Boglárkát és Major Eriket. 

 

Szenkovits Péter 
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Eligazol a Haladás futsalcsapatának meghatározó légiósa
A zöld-fehérekkel 3-3 magyar bajnoki címet és Magyar Kupa győzelmet nyert brazil Luiggi Longo külföldön folytatja pályafutását.