km/óra
  2023.03.27., hétfő  •  Hajnalka napja
Együttműködés: Legyen mindig telt ház!

Együttműködés: Legyen mindig telt ház!

Kedden, a kosárcsapat BL-mérkőzése előtt sajtótájékoztatón jelentették be a felek: együttműködik a jövőben a Falco Volvo Alpok Autó Szombathely és a Weöres Sándor Színház. Első lépésként a színház előadás fotóiból nyílt tárlat az Aréna Savariában. A felvételeket Mészáros Zsolt (Sadness) készítette.

 

A rendezvényen – amelyen megjelent dr. Czeglédy Csaba független városatya, ellenzéki országgyűlési képviselő-jelölt, aki a színház megalapításakor, valamint a Falco első bajnoki aranyérmének megszerzésekor alpolgármestere volt Szombathelynek – Tóth Kálmán (Éljen Szombathely), a klub felügyelőbizottsági elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, kiemelve azt hogy a városunk méltán büszke lehet a kulturális és a sportéletére.


- Legyen mindig telt ház! Ezzel a szlogennel együttműködést kötött csapatunk a Weöres Sándor Színházzal – fogalmazott Gráczer György, a Falco ügyvezetője. Szabó Tibor színi direktor is aláhúzta: örömteli, hogy létrejött az együttműködés, amely reményei szerint több, más intézménnyel is megvalósul majd. Dr. László Győző (Momentum) sportügyekért felelős alpolgármester a „Mindenki Szombathelyi! rigmust idézte, hozzátéve azt, hogy városunkban valóban sokféle kikapcsolódási lehetőséget lehet találni. Horváth Soma (Éljen Szombathely), a kulturális ügyekért felelős alpolgármester azzal zárta a megnyitót, hogy összefogott a város két legnagyobb közössége. A 2 évad távolság című fotókiállítás az Aréna Savaria első emeletén tekinthető meg. 


Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
legfrissebbek
Áprilisban velemi utcát neveznek el Törőcsik Mariról
Megvan a pontos dátum is, hogy mikor avatják fel az utcanévtáblát - írja a Nyugat.hu.
Haladás-Viktória: egygólos vereség a Puskás Akadémia otthonában
A szombathelyiek a második félidőben bátran, jól futballoztak, Szemán-Tóth Barbara 30. percben szerzett gólja azonban eldöntötte a három pont sorsát.
Két baleset az elmúlt 72 órában: Hétvégi rendőrségi összefoglaló
Kettő, személyi sérüléssel járó baleset történt az elmúlt 72 órában a vármegyei utakon. Hét anyagi káros balesetnél is intézkedtek a rendőrök - közölte a rendőrség.
Három autó tört össze Szombathelyen
A kereszteződéshez érkező terepjáró féke az elmondás alapján nem működött. A Toyota először egy másik terepjáró oldalába hajtott, majd ütközött egy Mercedessel. Senki sem sérült meg - írja a 112Press.
Sikerrel szerepeltek a szombathelyi karatések Németországban
A hétvégén rendezték meg a németországi Burghardtsdorfban a 18. Zwönitztalpokal elnevezésű Nyílt Nemzetközi Karate Versenyt. A megmérettetésen 7 ország 59 egyesülete 673 nevezéssel képviseltette magát - írja a Nyugat.