km/óra
  2024.04.23., kedd  •  Béla napja
Viharosan telt a húsvét

Viharosan telt a húsvét

A viharos erejű széllökések következtében 26 viharkárnál kérték a Vas vármegyei tűzoltók segítségét a húsvéti hosszúhétvégén, írják a vasi katasztrófavédők.

A tudósítás szerint: "A szeles időjárás következtében többségében kidőlt fák leszakadt faágak adtak feladatot a tűzoltóknak, de a balesetveszélyes hirdetőtáblák és megrongált tetők is adtak feladatot.

Csütörtökön Bajánsenyén, Nagyrákoson, Nagygeresdnél, Hegyfalunál is kidőlt fa adott feladatot, míg Szombathelyen egy reklámtáblát rongált meg a szél. Vasváron akácfa borult villanyvezetékre, Magyarnádalján vezetékek szakadtak le, míg a szombathelyi Ady Endre téren pedig egy épület vakolatát bontotta meg a vihar.

Pénteken Iváncon és Szentgotthárdon dőlt ki egy-egy fa, de Bükön előtetőt, míg Csepregen erkély feletti hullámlemezt kezdett meg a szél. Górba és Kőszegen is villanyvezetékre borultak a fenyők.

Szombaton egy esetben kellett vonulni a tűzoltóknak fakidőléshez. A kőszegi Abért-tónál dőlt rá ugyanis egy fa a mellette lévőre.

Vasárnap Hegyhátszentjakabnál dőlt egy hat méter magas, száraz fa a közútra, Csepregen egy fenyő jelentett veszélyt a lakossági áramhálózat vezetékére.

Vasárnap egy kőszegi ház tetején a meglazult cserepek veszélyeztették a gyalogosforgalmat, a szombathelyi Bolyai János utcában tetőlemezt bontott meg a vihar, Vasszécsenynél, Gencsapátinál és Répcelakon is fa dőlt az útra, akadályozva a közút forgalmát.

A kárhelyszíneken a szombathelyi, körmendi, sárvári és szentgotthárdi hivatásos, répcelaki, vasvári, csepregi és kőszegi önkormányzati, bajánsenyei, őriszentpéteri, jánosházi és ivánci önkéntes tűzoltók számolták fel a károkat. A kidőlt fákat motoros láncfűrésszel darabolták fel, a meglazult tetőelemeket pedig eltávolították vagy rögzítették azokat. Ahol egy fa villanyvezetékre borult, ott pedig az energiaszolgáltató szakembereit is a helyszínre kérték."

(Fotó: Csepreg ÖTP, Őriszentpéter ÖTE)

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Futsal: pazar gólok, tükörsima győzelem, kiütötte a Haladás a második Kecskemétet
Felipe Conde legénysége 6-0-val intézte el legfőbb üldözőjét a felső-házi rájátszás 8. játéknapján.
Vármegyei II. osztály, északi csoport: nagy győzelmet aratott a Répcelak, a Bozsok és a Kemenesalja is hétgólos mérkőzésen diadalmaskodott
Bobán és Gércén is potyogtak a gólok: előbbi 4-4-es döntetlent játszott a Gencsapátival, míg utóbbi 3-2-es hazai sikert könyvelhetett el a Szeleste ellen. Az Alsóújlak, a Sé, valamint a Pecöl is idegenben tudott nyerni, utóbbi pedig a Sé Lukácsháza elleni sikerének köszönhetően a tabella élére állt.
A Derkovitson folytatódott a tavaszi utcatakarítási akció Szombathelyen
Ilyenkor nemcsak az útszegélyek, útpadkák, hanem a csatornák is megtisztulnak, szükség szerint újrafestik a parkolóhelyeket, és takarítás közben a fametszési és parkfenntartási munkákat is elvégzik.
Ne vigyük haza a madárfiókákat és az állatkölyköket!
Fontos dologra hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).
Vigyázat! Megint csalók élnek vissza az MNB nevével és logójával
Újabb csalási kísérletben igyekeznek csalók hitelesnek tűnni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nevével és logójával: egy most terjedő e-mailes csalásban bűnözők magánszemélyeket próbálnak meg rábírni arra, hogy egy „MNB által támogatott” víruskezelő programot töltsenek le – közölte az MNB hétfői közleményében, kiemelve hogy a jegybank nem készít és támogat víruskezelő programot sem lakossági, sem vállalati ügyfelek számára.