km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Vereséget szenvedett a Falco, a bronzért játszhat a XII. Horváth Zoltán-emléktornán

Vereséget szenvedett a Falco, a bronzért játszhat a XII. Horváth Zoltán-emléktornán

A szerb FMP Beograd szoros mérkőzésen tudott a szombathelyiek fölé kerekedni.

 

Falco KC - FMP Belgrad 74-83  (18-14, 18-25, 19-26, 19-18)

A Falco pontszerzői:  Golomán 18, Perl 16, Keller 13, Benke 8, Váradi 7, Clark 6, Barac 6

 

Igazán nívő, erős mezőny gyűlt össze a XII. Horváth Zoltán-emléktornán szeptember második hétvégéjén. A Falco mellett a bosnyák BC Igokea, az osztrák BC GGMT Vienna, valamint a szerb FMP Beograd küzd meg a tornagyőzelemért, a szombathelyiek utóbbival vívták a pénteken 20 órakor kezdődő elődöntőt.

 

A negyed elején büntetőkből sem született kosár, az első pontokat Marvin Clark szerezte majdnem három perc elteltével, majd Benke Szilárd duplájával 4-0-re vezetett a házigazda. Tasic szépített, majd Keller Ákos távolról volt eredményes, öt pont volt a hazai előny. A játékrész közepén rengeteg hibával játszott mindkét csapat, majd Tasic újabb duplájával 8-5-re módosult az eredmény. A negyed 7. percében Benke Szilárd és Váradi Benedek is beköszönt, a Falco pedig 12-7-re vezetett.  A hajrában Perl Zoltán büntetőzött jól, majd Jones dudaszós hármasa zárta az első 10 percet, amely 18-14-es hazai vezetéssel zárult.

 

A folytatásban villámgyorsan egyenlíteni tudott a Beograd, Milos Konakov pedig magához is hívta övéit. Perl Zoltán duplája után Golomán György zsákolt, helyreállt a világ rendje, 24-18-nál a vendégek szakították meg a játékot. Ezt követően két triplával faragtak a hátrányukból, 27-24 állt az eredményjelzőn. Nikolic hármasával a negyed közepén egyenlíteni is tudtak, majd 27-27 után Benke Szilárd triplája hullott be, megint levegőhöz jutott a Falco. Keller Ákos zsákolása fontos pillanatban érkezett, de 34-35-nél a szerbek átvették a vezetést. A 18.percben felállva tapsolt az Arena Savaria közönsége, Horváth Zoltánra, az "égi centerre" emlékezett a publikum. A szünetben 36-39 volt az állás. 

 

A pihenő után is akadt pontatlanság a Falco játékában, Keller azonban ezúttal is jó teljesítményt nyújtott, kintről volt eredményes. A folytatásban egy dupla, valamint egy tripla után a 24. minutumban tízzel elléptek a vendégek, 41-51 volt ekkor az állás. Perl Zoltán, valamint Golomán György pontjaira nagyon nagy szükség volt, ezekkel tudott is zárkózni a vasi csapat.  A játékrész hajrája viszont ismét a vendégeknek sikerült jobban, tudták növelni a különbséget, 55-65-ös állással ért véget a harmadik tíz perc. 

 

Az utolsó etapot Golomán duplájával indították a vasiak, majd Perl Zoltán hathatós közreműködése után ismét ő volt a befejező, 59-65 állt az eredményjelzőn. Ezután maga Perl Zoltán köszönt be, majd a csapatkapitány Váradi Benedek, 63-65-nél már csak két pont volt a különbség. A vendégek kintről feleltek, Váradi Benedek révén azonban tartották a lépést a sárga-feketék. Hullámzó volt a játék, a hibákat kíméletlenül kihasználták a szerbek, akik ismét el tudtak lépni tíz ponttal, 67-77-et mutatott az eredményjelző. A hazaiak ennek ellenére sem adták fel, Golomán György és Keller Ákos révén megpróbáltak az utolsó szalmaszálba kapaszkodni, de nem sikerült közelebb férkőzni az ellenfélhez. A vendégek végül 74-83-ra nyertek, így ők játszhatják a döntőt a BC Igokea csapata ellen.

 

Az első elődöntőben a bosnyák BC Igokea 40-79-re legyőzte a BC GGMT Vienna együttesét, így a Falco a bronzmérkőzésen az osztrákokkal csap össze szombaton 16 órától.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.