km/óra
  2024.02.26., hétfő  •  Géza, Vanda napja
Véradó nappal emlékeznek a rendőrségnél Borbély Zoltánra

Véradó nappal emlékeznek a rendőrségnél Borbély Zoltánra

Február 11. a rendőrség hivatalos véradó napja Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy emlékére. A segítő akciót minden évben megszervezi a rendőrség a Vöröskereszt együttműködésével. Vas vármegyében négy helyszínen rendeznek a héten véradást, több százan bizonyítják ilyenkor segítőkészségüket, és nyújtják a karjukat beteg embertársaikért.

Ideiglenes véradó állomást rendeztek be a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság épületében kedden. A véradást volt kollégájuk emlékére szervezik meg évente.

Seffer Lilla, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy 2008-ban halt hősi halált Borbély Zoltánposztumusz rendőr hadnagy, és az ő emlékére tartja a rendőrség a véradó napot 2010 óta minden februárban. Így már 2024-ben ez a 15. alkalom, hogy megrendezik a véradást.

A rendőrség véradó napjához kötődő véradásokon az elmúlt évben 265 nyomozó, járőr, és irodai dolgozó vett részt. A vasi rendőrség és a Magyar Vöröskereszt ezen kívül negyedévente szervez véradásokat, a főkapitánysági állományából itt 426-an vállaltak szolidaritást a betegekkel. Mindannyian fontosnak tartják, hogy segítsenek.

A véradáshoz jutalmazás is kapcsolódik: ajándékot sorsoltak ki az önkéntesek között, akik önzetlenül adták vérüket. A csomagokat Pilisi Gábor rendőrfőkapitány, Ribes Attila rendőralezredes, az IPA magyar szekció szombathelyi szervezetének elnöke és Czirók Tamás, a Vöröskereszt helyi szervezetének képviselője adta át a szerencsés véradóknak.

 

 

Fotó: Facebook/Vas Vármegyei Rendőrfőkapitányság

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak