km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Végéhez közeledik a Parkerdő séi szakaszán az útfelújítás első üteme

Végéhez közeledik a Parkerdő séi szakaszán az útfelújítás első üteme

Anyagilag is hozzájárultak a parkerdei telektulajdonosok, hogy javuljon a környékbeli utak minősége. Az összefogás eredményeként január közepétől folyamatosan szórják a kavicsot a Parkerdő Séhez tartozó utcáin a zökkenőmentesebb úthasználat érdekében.

 

Hamarosan befejeződik a Parkerdő séi szakaszán végzett útfelújítás első üteme. Sárközi János telektulajdonosként indította el azt a példaértékű összefogást, amelynek köszönhetően mára hozzávetőlegesen 2 kilométernyi utat sikerült nagyszemű kaviccsal beborítani. A munkálatok előtt sem autózni, sem sétálni nem lehetett a területen kockázatok nélkül a kátyúk és a helyenként 40 centiméteres mélységű lyukak miatt. 


Sárközi János az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy az utat rendbe kell rakni, mert amikor eső esik, meg a téli időszakokban járhatatlan. Nyáron pedig nagyon poros, akkor ezért nem lehet rajta közlekedni. Decemberben vette kezébe az ügyet, felkereste a séi polgármesteri hivatalt, hogy járuljon hozzá ahhoz, hogy közös erővel a lakók megveszik a kavicsot és megpróbálják megjavítani az utat, plusz a közvilágítást is.


A parkerdei telektulajdonosok eddig összesen 1.300.000 forintot gyűjtöttek össze a felújításhoz, amire a séi önkormányzat és az erdészet is megadta az engedélyt. 


Már két hete javítják az utakat - a két kilométernyi szakasz 90 százalékára már felkerült a kavics. Sárközi János azt mondja, a büfé előtti körforgalomtól a falerakóig terjedő útszakaszt az erdészet fogja rendbehozni.


Sárközi János hozzátette, nem egy aszfaltos út, hanem kaviccsal borított, de végig tud végre menni rajta egy autó. Jobb lett, mint volt. Reméli, hogy amit az erdészet ígért, még ennél is jobb lesz. 


A munka következő ütemét áprilisra tervezik a telektulajdonosok. Ekkor az úthengerezés után kisebb méretű kavicsokat szórnak szét a területen, hogy a mostaninál még egyenletesebb legyen az útfelület. A kiskertesek azt tervezik, hogy hamarosan a környék közvilágításának fejlesztéséhez is pénzt gyűjtenek - napelemes lámpákat szereltetnének az út menti oszlopokra.

 

 

Forrás: SZTV

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak