km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Védőnők továbbképzését támogatta a város

Védőnők továbbképzését támogatta a város

Gesztusértékű segítséget nyújtott a Szombathely területén dolgozó védőnőknek a város önkormányzata: az éves továbbképzéseket szervező szakmai szervezet tagdíját vállalták át tőlük az idei évben. Bár az utóbbi időben több ütemben is emelkedett a védőnők fizetése, az az átlagkeresethez képest még mindig alacsony. A továbbképzések költségének jó részét pedig továbbra is maguknak kell állniuk.

 

„Az önkormányzat figyelmét a Magyar Védőnők Egyesülete hívta fel arra, hogy lehetőség van támogatni a szombathelyi védőnők munkáját azzal, hogy átvállaljuk tőlük az éves tagsági díjat – mondta lapunknak dr. László Győző alpolgármester. A politikus hozzátette: a szombathelyi önkormányzat jószívvel vállalta ezt, hiszen azzal, hogy támogatta a városban dolgozó 38 védőnőt, biztosította számukra a hozzáférést a fejlődésüket segítő hasznos szakmai programokhoz. Kiemelkedően fontos és jó színvonalú az a munka, amit védőnőink végeznek a városban. Különösen igaz ez a COVID 19-es járvány idején. Nem volt ez egy egyszerű év számukra. Ez egy apró hozzájárulás a város részéről, de azt gondolom, hogy mindenképpen fontos mutatni, hogy mennyire fontos az ő munkájuk, és hogy ezeken a szakmai fórumokon részt tudjanak venni.”


A védőnőnek öt évente meghatározott pontszámot kell megszerezniük a különböző képzéseken, hogy dolgozhassanak. A Magyar Védőnők Egyesülete olyan akkreditált továbbképzéseket szervez nekik, ahol a tagok ingyen vagy féláron vehetnek részt. Évente minimum nyolc ilyen szakmai fórum van. A tagsággal egy folyóirat-előfizetés is jár a védőnőknek, és bizonyos szolgáltatásokat is kedvezménnyel vehetnek igénybe.

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.
Fejtetőn állt meg egy Mazda pick-up a 84-esen Rábapatynál
A kocsi szombat hajnalban a 84-es főúton Rábapaty határában egy jobbra ívelő kanyarban egyenesen haladt tovább, a menetirány szerinti bal oldalon letért az útról, majd az árkon áthajtva villanyoszlopnak ütközött és felborult. A Mazdában ketten utaztak, a sofőr és az utas is megsérült.
Plakátügy: új eljárás jön az Alkotmánybíróság döntése nyomán
Az úgynevezett plakátügyben a Kúria korábban megállapította: nem végzett választási tevékenységet az AGORA-Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft., valamint két másik önkormányzati cég, a SZOVA NZrt. és a Vásárcsarnok sem a városi identitáskampányhoz kapcsolódó hirdetési plakátok kihelyezésével. A Fidesz-KDNP a döntés ellen alkotmányjogi panaszt nyújtott be, amit az Alkotmánybíróság (AB) megalapozottnak talált, és a Kúria végzését megsemmisítette. A folytatásban ismét a Kúria elé kerül az ügy, a testületnek újra kell tárgyalnia a felülvizsgálati kérelmet.