km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Vasi férfi esett áldozatul egy internetes zalai csalónak

Vasi férfi esett áldozatul egy internetes zalai csalónak

Pénzügyi segítséget ígért bankkártyaadatokért cserébe egy zalai fiatal. A sárvári rendőrök információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt folytatnak eljárást ellene, olvasható a police.hu-n.

 

Mint írják, a 19 éves Zala vármegyei lakos egy online közösségi oldalon hozott létre álprofilt, amelyről több embert is ismerősnek jelölt. Aki visszajelölte, annak üzenetet küldött, melyben leírta, hogy ő egy segítő szolgálatnál dolgozik, és nagy összegű pénzügyi segítséget tud nyújtani, amennyiben az illető megadja a bankkártyájának adatait. A „segély” további feltétele az volt, hogy a megadott kártyához tartozó számlán legalább 30 ezer forint álljon rendelkezésre regisztrációs díjként. Egy vasi férfi, akit a csaló megkeresett, a kártyaadatai mellett az internetbanki azonosítóját és jelszavát is megadta. Így láthatta a zalai férfi, hogy azon nincs elegendő összeg, és arra kérte a vasi sértettet, hogy tegyen át pénzt a számlára, mivel így nem tudja a segélyt ráutalni. A későbbi áldozat ennek eleget is tett, így a csaló hozzáférhetett a számlán lévő pénzhez, melyet egy online fizetési rendszer applikációján keresztül el is vásárolt.


A rendőrök megállapították, hogy az elkövető ehhez az online fizetési rendszerhez tartozó fiókba további hét sértett adatait regisztrálta.


Illusztráció: pixabay.com

címkék
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.