km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Vasárnapi rendőrségi összesítő

Vasárnapi rendőrségi összesítő

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. október 29-én 5 óra és 2022. október 30-án 5 óra közötti időben személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés. Munkatársaink hét, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

Az éjszakai órákban a közúti ellenőrzések során egy gépkocsivezetővel szemben mutatott pozitív értéket az alkoholteszter Szombathelyen. A sofőrrel szemben – vezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a közlekedőket, hogy fogadják meg tanácsainkat a nyugodt és balesetmentes megemlékezés érdekében!

A temetők környékén a megnövekedett forgalomra legyenek tekintettel.
A fokozott rendőri jelenlét, az ideiglenes forgalomkorlátozások és elterelések elsősorban a forgalom segítésére irányulnak, ezért kérjük, hogy ne megszokásból közlekedjenek, ha tehetik tájékozódjanak a várható változásokról!
A gépjárművek parkolásakor a forgalmat ne akadályozzák!
A romló látási viszonyok komoly veszélyforrásnak számítanak, ezért különösen fontos a láthatóság és a járművek kivilágítása.
A megemlékezés időszakában megnövekedett gyalogos forgalomra lehet számítani, ezért kérjük a járművezetőket, hogy fokozott óvatosság és kellő körültekintés mellett figyeljenek a közlekedés legvédtelenebb résztvevőire!
Az évszakra jellemző ködös és esős időjárás miatt csökken a látótávolság, ezért kérjük, hogy minden esetben az időjárási, látási és útviszonyokbak megfelelően közlekedjenek!   

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.