km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Vármegyei II. osztály, északi csoport: nagy győzelmet aratott a Répcelak, a Bozsok és a Kemenesalja is hétgólos mérkőzésen diadalmaskodott

Vármegyei II. osztály, északi csoport: nagy győzelmet aratott a Répcelak, a Bozsok és a Kemenesalja is hétgólos mérkőzésen diadalmaskodott

Bobán és Gércén is potyogtak a gólok: előbbi 4-4-es döntetlent játszott a Gencsapátival, míg utóbbi 3-2-es hazai sikert könyvelhetett el a Szeleste ellen. Az Alsóújlak, a Sé, valamint a Pecöl is idegenben tudott nyerni, utóbbi pedig a Sé Lukácsháza elleni sikerének köszönhetően a tabella élére állt.

 

SCHOTT Lukácsháza SE - Sé Honvéd SE 0-1 (0-1)     Lukácsháza, vezette: Szabó

Lukácsháza: Bán - Ágoston, Lipics, Vörös, Mester, Horváth, Toldi (Bolfán, 80.), Krancz (Markó, 71.), Döbör (Tóth, 71.), Rozmán, Bősze

Sé: Papp - Séfer, Kiss Márton (Vándori, 92.), Kovács, Werderits, Dénes, Nemes, Fichtacher, Szalay, Lendvai (Márton, 67.), Kiss Máté

Gólszerzők: Nemes 34.

 

A hazai alakulat jól kezdte a mérkőzést, támadólag lépett fel és több lehetősége is volt, hogy megszerezze a vezetést. A lehetőségek mind kimaradtak, és a vendégcsapat egy védelmi hibát kihasználva a félidő közepén megszerezte a vezetést - s mint utólag kiderült, a mindent eldöntő találatot is. A félidő legvégén még egy százszázalékos ziccer is elpuskázásra került a lukácsháziak részéről, így az egyenlítés is elmaradt. A második félidőben is ment, igyekezett a házigazda, nagy mezőnyfölényben játszott, ám nem tudott mit kezdeni a remekül védekező séiek ellen, akik egy-egy kontrával megpróbálták eldönteni a találkozót. A házigazda - ahogy az előző hazai mérkőzésein is - ismét gyenge teljesítményt nyújtott, így nem tudta kihasználni a hazai pálya előnyét. A vendég gárda megérdemelten távozhatott az értékes három ponttal.
 

 

Kemenesmagasi FC - Kemenesalja FC 3-4 (3-1)    Kemenesmagasi, vezette: Elek

Kemenesmagasi: Kelemen D. - Koronczai (Balogh, 68.), Bándoli (Horváth, 79.), Molnár Zs. (Csempesz, 79.), Szénégető, Poós, Csite, Palotai, Kerekes (Kelemen B., 46.), Kopházi, Molnár T.

Kemenesalja: Kovács - Németh (Manganelli, 46.), Lőrincz G., Czöndör (Kóbor T., 90.), Péter, Kóbor G. (Őri, 92.), Balázsi, Erdélyi, Lőrincz M., Varga (Horváth, 70.), Ölbei

Gólszerzők: Kerekes 2 (14., 30.), Poós 40., ill. Kóbor G. 24., Varga 60., Czöndör 70., Manganelli 78.

Kiállítva: Kelemen D. 77. (Kemenesmagasi)

 

A vendégek kétgólos hátrányban sem törtek meg és a második félidőben három gólt szerezve a maguk javára tudták fordítani a találkozót.

 

Boba Sportegyesület - Gencsapáti KSE 4-4 (2-2)      Boba, vezette: Pungor

Boba: Fábián - Horváth, Kovács, Fodor, Szabó, Dákai, Gorácz, Kecskés, Szigeti, Nagy (Magyar, 64.), Balogh Ma. (Balogh Mi., 46.)

Gencsapáti: Horváth - Kovács, Sulyok, Soldatenko, Iker (Skrapits, 88.), Fülöp, Bokor, Tóth (Egyed, 64.), Sátori, Lőrincz (Janzsó, 86.), Janek (Varga, 46.)

Gólszerzők: Kecskés 3 (32., 45., 74.), Sátori 57. (öngól), ill. Sátori 13., Fülöp 42., Soldatenko 71., Lőrincz 76.

 

A hazai együttes az első félidőben mezőnyfölényben futballozott, a helyzetek alapján el is dönthette volna a találkozót. A fordulás után kiegyenlítődött a játék, az összecsapás pedig gólgazdag pontosztozkodással zárult.

 

Répcelaki SE - Uraiújfalu SE 5-2 (1-1)       Répcelak, vezette: Pázsi

Répcelak: Antoni - Kiss Z., Gallen A., Csontár (Kiss G., 88.), Dulicz, Németh B. (Horváth, 73.), Pinezits, Baán, Gallen I., Németh D., Krétai (Baranyai, 80.)

Uraiújfalu: Pungor I. - Szabó M., Szabó T., Keszei, Szabó B., Kollárits, Pungor Sz., Csete (Burka, 58.), Bokor (Pungor N., 58.), Dornai, Agg

Gólszerzők: Németh B. 33., Németh D. 40., Pinezits 3 (48., 52., 70.), ill. Agg 7., Dornai 73.

 

A mai napon mind játékban, mind pedig győzni akarásban ellenfele fölé nőtt a Répcelak, ami gólokban is megmutatkozott. A tavaszi szezonban már többször volt tisztes helytállás, de a mai nap ennél sokkal többet ért el a Répcelaki SE labdarúgó-csapata. A játékosok egymásért kűzdve, elszántan futballozva megérdemelt győzelmet arattak, a helyzetek alapján pedig az eredmény a vendégekre nézve hízelgő.

 

Kőszegi Lóránt FC - Bozsoki SE 2-5 (1-4)      Kőszeg, vezette: Bagoly

Kőszeg: Berber - Kiss, Lintner (Réti Ma., 78.), Őri (Varga D., 35.), Szolyák, Marti (Kovács A., 57.), Varga Sz. (Kovács Sz., 46.), Kovács Zs. (Puporka, 78.), Réti Mi., Takács, Rácz

Bozsok: Varga M. (Szenteleki, 78.) - Bigner, Kratochwill, Csizmazia (Kovács, 78.), Nagy (Kalmár, 71.), Marti, Pál (Dévényi, 64.), Varga B., Tompek, Németh (Szalai, 64.), Kiss

Gólszerzők: Szolyák 40., Réti Mi. 75., ill. Pál 2 (14., 36.), Varga B. 22., Németh 2 (26., 53.)

 

A hazai csapat vette magához a kezdeményezést a mérkőzés elején, de a vendégek jól megszervezett védekezésének köszönhetően gólszerzési lehetőségük nem igazán adódott. A bozsokiak gyors ellentámadásaiknak és a kőszegiek egyéni hibáinak köszönhetően bő fél óra alatt négy gólos előnyre tettek szert. Az első játékrészben egy értékesített büntetőből tudott szépíteni a hazai csapat. A második félidő mindkét fél számára egy-egy találatot eredményezett, így bozsoki siker született a találkozón. 

 

Elektromol-Spari FC - Alsóújlaki SC 0-3 (0-0)      Szombathely, vezette: Talabér

Spari: Pungor - Varsányi, Boldizsár, Tóth Mi., Pulai, Majtényi, Mészáros (Tóth Ma., 46.), Sipos, Dienes, Schmidt, Kelemen

Alsóújlak: Baba (Gábor, 81.) - Kaposi, Pados, Hantó (Toldi, 63.), Varga Á., Varga N., Vasas, Pintér (Káldi, 57.), Papp (Hancz, 57.), Nagy, Varga R. (Gampel, 81.)

Gólszerzők: Sipos 57. (öngól), Varga Á. 60., Hancz 80.

 

A sok hiányzó ellenére az első félidőben még jól tartották magukat a hazaiak, a második felvonást azonban már nem tudták úgy lehozni, hogy szerették volna.

 

Gérce-Vásárosmiske KSE - Szeleste-Pósfa SE 3-2 (1-0)      Gérce, vezette: Szabó

Gérce-Vásárosmiske: Komáromi - Pencz, Máthé, Németh, Lerik, Mórocz (Kovács, 80.), Major (Kiss, 89.), Kövesdi A. (Sebestyén, 90.), Nunkovics, Csonka, Kövesdi D. (Lakatos, 89.)

Szeleste-Pósfa: Szentgyörgyvári - Vajda (Nagy Á., 86.), Maráczi, Kovács, Fülöp, Pethő (Molnár, 88.), Baranyai (Nagy N., 69.), Pataki, Kiss, Horváth, Földi

Gólszerzők: Mórocz 5., Major 49., Kövesdi A. 87., ill. Fülöp 76., Kiss 94.

 

A gérceiek egy Szeleste elleni, 3-2-es sikerrel tértek vissza a győzelmi ösvényre a zsinórban három elveszített találkozójuk után.

 

Merseváti SE - Pecöl SE 1-3 (1-1)      Mersevát, vezette: Németh

Mersevát: Patyi - Gönye, Dénes, Nagy, Takács M. (Szalai-Golda, 80.), Szalai, Orbán, Homlok, Mesterházy, Takács B., Döbröntei

Pecöl: Kollarics - Láda (Varga, 90.), Orsós, Szabó, Oszkó (Boncz, 82.), Farkas, Kiss, Hóbor, Márok (Pálfi, 90.), Joó (Horváth, 90.), Kasza

Gólszerzők: Mesterházy 32., ill. Joó 29., Márok 54., Kasza 77.

Kiállítva: Dénes 66. (Mersevát)

 

A hazaiak beszámolója szerint már az 5. percben véleményes tizenegyeshez jutott a Pecöl, melyet a hazaiak hálóőre bravúrral hárított. Ezt a momentumot kiegyenlített első félidő követte, majd a második felvonásban tíz emberre fogyatkozó hazaiak már nem tudtak a kapuba találni, a vendégeknek viszont sikerült kihasználni az emberelőnyt.

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Parkoló autónak ütközött, ami kidöntött egy 20 kilovoltos vezetéket is tartó villanyoszlopot
A baleset Kenyeriben történt péntek reggel, az azt okozó Opelen nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ráadásul a kocsi fiatal sofőrje, megpróbálta másra hárítani a felelősséget.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Diploma-kiállítás: létkérdések és válaszok (képgalériával)
Diploma-kiállítás nyílt pénteken az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék (VMT) képi ábrázolás szakos hallgatóinak mestermunkáiból az Írokéz Galériában (a Képtár épületében). A diákoknak az elmúlt három évben megszerzett tapasztalataikat is reprezentálják az alkotások.
Öt emberből négy használja az e-receptet
Magyarországon öt emberből négy használja az e-receptet, a páciensek kétharmada pedig kért már online vizsgálati időpontot, beutalót - derült ki a Semmelweis Egyetem (SE) Digitális Egészség kutatócsoportjának legújabb felméréséből.